27.3 C
Athens

Κροατία – Αλβανία 2-2: Ο παρ’ ολίγον μοιραίος Γιασούλα λυτρώθηκε στο 95′ και έσωσε βαθμό (vid)

Η Αλβανία υπέστη ανατροπή όπως κόντρα στην Ιταλία αλλά αυτή τη φορά ο Γιασούλα - ο οποίος σημείωσε αυτογκόλ στο 76' έσωσε βαθμό στο 95' και έκανε... άνω κάτω τον 2ο όμιλο

Η θαρραλέα Αλβανία βρέθηκε μερικά δευτερόλεπτα μακριά από μια ήττα που θα την έφερνε αντιμέτωπη ουσιαστικά με τον αποκλεισμό από την επόμενη φάση του Euro 2024.

Ωστόσο, η εκπληκτική ομάδα του Σιλβίνιο μπόρεσε να μείνει ζωντανή απέναντι στην Κροατία (2-2) στο Αμβούργο με τα δύο αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα να διατηρούνται στο κόλπο της πρόκρισης αν και η Χρβάτσκα προβλημάτισε και πέταξε το τρίποντο που κρατούσε στα χέρια της.

 

Όπως και κόντρα στην Ιταλία, έτσι και απέναντι στην Κροατία, η Αλβανία βρήκε το γρήγορο γκολ με μια από τις αλλαγές του Σιλβίνιο στην αρχική ενδεκάδα.

Ο Ασάνι έβγαλε τέλεια σέντρα από τα δεξιά και ο Καζίμ Λάτσι με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο άλλοτε παίκτης του Ολυμπιακού (ξεκίνησε από τις ακαδημίες) και νυν μέσος της Σπάρτα Πράγας κινήθηκε ως φορ και έδωσε το προβάδισμα στους Αλβανούς στο 11′, με τους τυπικά φιλοξενούμενους να κάνουν ένα εξαιρετικό πρώτο μέρος και να αιφνιδιάζουν τους Κροάτες που πλήρωσαν εν πολλοίς τις κακές επιλογές του Ζλάτκο Ντάλιτς στην ενδεκάδα.

 

Η Κροατία δεν έκανε τίποτα στο πρώτο μέρος, δεν έβαλε ένταση στο παιχνίδι της και η Αλβανία με πολλά τρεξίματα στη μεσαία γραμμή έγινε πολλές φορές απειλητική. Είναι ενδεικτικό πως τόσο στο 15′ όσο και στο 31′ χρειάστηκε ο Λιβάκοβιτς να αναλάβει δράση αφού επενέβη εντυπωσιακά στις προσπάθειες των Μπαϊράμι και Ασλάνι αντίστοιχα.

Ο Κροάτης τερματοφύλακας μάλιστα σταμάτησε στο φινάλε του πρώτου μέρους και τον Μανάι, με τον Ντάλιτς να κάνει διπλή αλλαγή στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους.

Πάσαλιτς και Σούτσιτς έδωσαν άλλη πνοή στη μεσαία γραμμή των Κροατών, οι οποίοι κράτησαν περισσότερο μπάλα και ως το 60′ προκάλεσαν προβλήματα στον Στρακόσα.

Ο Σούτσιτς στο 51′ κι ακολούθως Κόβατσιτς και Σούταλο ανεπιτυχώς προσπάθησαν να νικήσουν τον τερματοφύλακα της Μπρέντφορντ κάτι που εν τέλει συνέβη δύο φορές μέσα σε δύο λεπτά.

Το σουτ του Κράμαριτς με το δεξί στο 74′ οδήγησε στην ισοφάριση με τον Κροάτη επιθετικό να γιορτάζει με ιδανικό τρόπο τα γενέθλιά του ενώ δύο λεπτά αργότερα ο άτυχος Γιασούλα που μετρούσε λίγα λεπτά στην αναμέτρηση, σημείωσε αυτογκόλ στην προσπάθειά του να απομακρύνει για το 2-1.

 

Οι Αλβανοί δικαιώθηκαν όμως για την πίεση και τη συνολική εικόνα τους και στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γιασούλα λυτρώθηκε για το αυτογκόλ και με ωραία προσπάθεια διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

 

ΚΡΟΑΤΙΑ (Ζλάτκο Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς, Σούταλο, Πέρισιτς (84′ Σόσα), Γκβάρντιολ, Μόντριτς, Κόβατσιτς, Μπρόζοβιτς (46′ Πάσαλιτς), Μάγερ (46′ Σούτσιτς), Κράμαριτς (84′ Μπατούρινα), Πέτκοβιτς (69′ Μπούντιμιρ)

ΑΛΒΑΝΙΑ (Σιλβίνιο): Στρακόσα, Χισάι, Τζιμσίτι, Αγέτι, Μιτάι, Ραμαντάνι (85′ Χότζα), Ασλάνι, Λάτσι (73′ Γιασούλα), Ασάνι (64′ Σεφέρι), Μανάι (85′ Ντάκου), Μπαϊράμι

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ / Β’ ΟΜΙΛΟΣ

Κροατία – Αλβανία 2-2 (74′ Κράμαριτς, 76′ αυτ. Γιασούλα / 11′ Λάτσι, 90+5′ Γιασούλα)

Ισπανία – Ιταλία (20/6, 22:00)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. Ισπανία 3 (3-0)
  2. Ιταλία 3 (2-1)
  3. Αλβανία 1 (3-4)
  4. Κροατία 1 (2-5)
ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς