29.9 C
Athens

Κουντούρης: Θέλουμε να ισχυροποιήσουμε σε όλα τα επίπεδα τους ιστορικούς δεσμούς Ολυμπιακού και Ερ. Αστέρα

Ολυμπιακός και Ερυθρός Αστέρας επισημοποίησαν τη φιλία τους υπογράφοντας μνημόνιο συνεργασίας στο Βελιγράδι με φόντο τον εορτασμό των 100 ετών για τον μεγαλύτερο ελληνικό σύλλογο και των 80 ετών από την ίδρυση των Ερυθρολεύκων της Σερβίας.

Ένας ισχυρός και αδιάσπαστος δεσμός φιλίας στις τάξεις των οπαδών των δύο ομάδων περνά πλέον και σε διοικητικό επίπεδο με την υπογραφή ενός μνημονίου συνεργασίας που έχει ως συμφέρον για τους δύο εκ των μεγαλύτερων πολυαθλητικών συλλόγων της Ευρώπης να βελτιώσουν τη συνεργασία αθλητικού-επιχειρείν μέσω κοινής δράσης, με προβλεπόμενο στόχο το συνεργιστικό αποτέλεσμα.

Στις δηλώσεις του στην εκδήλωση για την υπογραφή μνημονίου ανάμεσα στις δύο ομάδες ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Μιχάλης Κουντούρης, στάθηκε στις εξαιρετικές σχέσεις των δύο ομάδων και στον κοινό τους σκοπό να ισχυροποιήσουν περεταίρω τους ιστορικούς τους δεσμούς, σε όλα τα επίπεδα.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Καλησπέρα σε όλους,

Είναι μεγάλη χαρά και τιμή που βρισκόμαστε σήμερα εδώ. Όπως γνωρίζετε, η χρονιά που ακολουθεί έχει ιστορική σημασία τόσο για τον Ολυμπιακό που συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής, όσο και για τον Ερυθρό Αστέρα που φτάνει τα 80 χρόνια ιστορίας.

Οι δύο σύλλογοι διαχρονικά είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι τόσο σε διοικητικό όσο και σε οπαδικό επίπεδο, με μια τεράστια λαϊκή βάση που τους ενώνει και τους ακολουθεί παντού. Κάθε παιχνίδι μεταξύ Ολυμπιακού και Ερυθρού Αστέρα είναι μια πραγματική γιορτή, με συνθήματα και τραγούδια των φιλάθλων μας. Τα ερυθρόλευκα χρώματά μας, η αγωνιστική κυριαρχία μας σε εγχώριο και ευρωπαϊκό επίπεδο, το πάθος, είναι στοιχεία που ενώνουν δύο κορυφαίες πολυαθλητικές ομάδες, που κάθε χρόνο διεκδικούν και κατακτούν τίτλους. Η ιστορία των δύο συλλόγων γράφεται από τους τίτλους!

Αυτούς τους ιστορικούς δεσμούς θέλουμε να τους ισχυροποιήσουμε περαιτέρω για τα επόμενα χρόνια, σε όλα τα επίπεδα.

Για αυτό και σήμερα, ανακοινώνουμε την υπογραφή ενός μνημονίου συνεργασίας, το οποίο έχει πολύπλευρη σημασία για τον Ολυμπιακό και τον Ερυθρό Αστέρα, τους δύο ιστορικούς πολυαθλητικούς συλλόγους που στοχεύουν στην ανταλλαγή απόψεων, την ακόμα καλύτερη επικοινωνία και κοινές δράσεις που δεν θα επικεντρώνονται αποκλειστικά στο αθλητικό κομμάτι. Σκοπός είναι, να υπάρχει και ανθρωπιστική, κοινωνική διάσταση με την απαραίτητη προώθηση των δράσεων μέσω των κοινωνικών δικτύων».

«Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό, συμμετείχε σε πέντε ευρωπαϊκούς τελικούς αυτή τη σεζόν»

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Ερυθρού Αστέρα, Ζβέζνταν Τέρζιτς, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων: «Ό,τι είναι ο Ολυμπιακός στην Ελλάδα, είναι ο Ερυθρός Αστέρας στη Σερβία. Πρόκειται για τους δύο πιο επιτυχημένους συλλόγους σε Ελλάδα και Σερβία, οι οποίοι βρίσκονται στους πιο διάσημους στην Ευρώπη. Δύο σύλλογοι με φιλία, μια φιλία που δεν υφίσταται τυχαία. Θα ήθελα να συγχαρώ τους φίλους μου στον Ολυμπιακό, καθώς συμμετείχαν σε πέντε ευρωπαϊκούς τελικούς τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, ενώ κατέκτησαν τα περισσότερα τρόπαια στα πέντε βασικά ομαδικά αθλήματα».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς