Με το «κατεστημένο» της Αθήνας, αλλά και τον ΠΑΟΚ, τα έβαλε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Political ο Θεόδωρος Καρυπίδης, ο οποίος επιτέθηκε στον Βαγγέλη Μαρινάκη, κατηγόρησε -ξανά- τη Φραπάρ για την απώλεια του κυπέλλου, αλλά και την ΕΠΟ για μεθοδευμένη αλλαγή στο πρωτάθλημα ενάντια στον Άρη.
Αναφερόμενος στον Ολυμπιακό, ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Άρης έκανε λόγο για 20ετή έλεγχο της ΕΠΟ από την ερυθρόλευκη ΠΑΕ και στραγγαλισμό των άλλων ομάδων, ενώ για τον Βαγγέλη Μαρινάκη είπε πως «αν μπορούσε να παίρνει στο Μαξίμου και να λέει ποιους διαιτητές να βάζουν κάθε Κυριακή και σε ποιο παιχνίδι, θα το έκανε».
Αναρωτήθηκε αν «πρέπει να έχουμε σίγουρο με προεδρικό διάταγμα ότι η τετράδα θα είναι πάντα ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός;», κατηγόρησε τον Τάκη Μπαλτάκο, «ο οποίος έδωσε ένα πρωτάθλημα στην ΑΕΚ, ένα στον ΠΑΟΚ και δύο Κύπελλα στον Παναθηναϊκό, την αγαπημένη του ομάδα, με αυτοθυσία» και κάλεσε τον Γιάννη Αλαφούζο να… ξυπνήσει.
Αναλυτικά η συνέντευξη του Θεόδωρου Καρυπίδη:
Κύριε Καρυπίδη, ευχαριστούμε θερμά που μας παραχωρείτε αυτή τη συνέντευξη. Αν μας επιτρέπετε να ξεκινήσουμε από μια απορία αρκετών. Τελικά ποια είναι η θέση σας στον Άρη; Είστε πρόεδρος; Έχετε άλλη θέση;
Πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος στην ΠΑΕ είναι η Ειρήνη Καρυπίδου, η οποία επίσης τυγχάνει πρόεδρος της ΑΕ που κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών και εγώ είμαι σύμβουλος διοίκησης. Σε κάθε περίπτωση, δεν υπάρχει κάτι κρυφό στην ενασχόλησή μου με την ομάδα, ούτε τίθεται ζήτημα αμφισβήτησης όσον αφορά τη μετοχική σύνθεση αυτής, ενώ η ΠΑΕ δεν αντιμετώπισε ποτέ πρόβλημα εκπροσώπησης στους αρμόδιους θεσμικούς φορείς, όταν και όπου αυτό απαιτείται.
Ο Άρης ηττήθηκε στον τελικό Κυπέλλου που ήταν o στόχος σας τη σεζόν που ολοκληρώθηκε. Τι δεν πήγε καλά; Είδαμε παράπονα από στελέχη της ομάδας για τη διαιτησία.
Στόχος του Άρη είναι να βελτιώνεται κάθε χρόνο σε όλους τους τομείς και μακάρι αυτή η πρόοδος να επισφραγίζεται με παρουσία σε τελικούς. Όσον αφορά το τι δεν πήγε καλά, η ανάλυση πρέπει να γίνει σε δύο σκέλη: το αγωνιστικό και το εξωαγωνιστικό. Αγωνιστικά η ομάδα προετοιμάστηκε όσο καλύτερα μπορούσε και ο αγώνας οδηγήθηκε κατά ένα μεγάλο ποσοστό στο αγωνιστικό τέμπο που επιθυμούσαμε. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, η ομάδα στα περισσότερα ντέρμπι φέτος προσπάθησε και πέτυχε να εμποδίσει τους αντιπάλους να δημιουργούν φάσεις και να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που θα της παρουσιάζονταν. Έτσι ακριβώς κύλησε και ο τελικός, μακάρι να μπαίναμε μέσα και να πετυχαίναμε τρία τέρματα, αλλά δεν νομίζω ότι αυτή είναι ρεαλιστική προσέγγιση.
Εξωαγωνιστικά, υπήρχε εξαρχής ενορχηστρωμένη προσπάθεια o Άρης να υποκύψει και να παίξει τον τελικό στο ΟΑΚΑ, μια εξ ορισμού φιλική έδρα προς τον αντίπαλο με δέλεαρ την παρουσία του κόσμου. Εμείς αντισταθήκαμε και ασκήσαμε το νόμιμο δικαίωμά μας να τηρηθεί η προκήρυξη που όριζε τελικό στο Πανθεσσαλικό. Μας τιμώρησαν έμμεσα στερώντας μας την υποστήριξη των οπαδών μας. Όσον αφορά τη διαιτητική ανεπάρκεια της κ. Φραπάρ, μίλησαν ήδη πολύ πιο αρμόδιοι από εμάς και κατέδειξαν τα προφανή λάθη της και την αδυναμία της να διαχειριστεί το παιχνίδι με κραυγαλέες εις βάρος μας αποφάσεις, που μας στέρησαν τη νίκη. Με μια δίκαιη διαιτησία o Άρης θα ήταν κυπελλούχος και η ποδοσφαιρική ανάλυση του αγώνα και της σεζόν εντελώς διαφορετική.
Πώς κρίνετε το γεγονός ότι μέσα σε μια βδομάδα διοργανώθηκε ένας τελικός Κυπέλλου κεκλεισμένων των θυρών σε ένα γήπεδο ακατάλληλο, με 30 καλεσμένους για κάθε ομάδα, ενώ ο τελικός του Conference League είχε χιλιάδες κόσμο και όλα αυτά με φιλάθλους του Ολυμπιακού στο γήπεδο της ΑΕΚ;
Όπως σας είπα, ήταν προαποφασισμένο ο τελικός στο Πανθεσσαλικό να γίνει χωρίς κόσμο, προκειμένου αυτό να λειτουργήσει ως μοχλός πίεσης εις βάρος μας για να δεχτούμε να παίξουμε στην Αθήνα. Είναι προφανές ότι η παράλληλη διοργάνωση ενός ευρωπαϊκού τελικού λίγες μέρες αργότερα και με ευλαβική τήρηση των μέτρων τάξης, που εκπόνησε η Αστυνομική Διεύθυνση, αποδεικνύει ότι ήταν απόλυτα εφικτό να διεξαχθεί ο τελικός στον Βόλο με κόσμο και με τον αριθμό των εισιτηρίων που θα μας υποδεικνυόταν.
Σας έχουν κατηγορήσει κατά το παρελθόν ότι είχατε προνομιακές σχέσεις με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη. Φέτος σας παρουσιάζουν ορισμένοι ως φίλο τού μέχρι πρότινος ιδιοκτήτη της ΑΕΚ Δημήτρη Μελισσανίδη. Τι απαντάτε σε όλα αυτά; Τι ισχύει τελικά;
Δεν υπήρχε καμία προνομιακή σχέση με τον κ. Μαρινάκη, υπήρξε φιλική σχέση στο παρελθόν, το ίδιο μπορεί να ισχύει τώρα και με τον πρόεδρο οποιασδήποτε άλλης ΠΑΕ. Δεν βλέπω γιατί να απαγορεύεται κάτι τέτοιο. Ο Άρης ούτε εξουσιάζει ούτε εξουσιάζεται και αν δεν κάνω λάθος, η ΑΕΚ φέτος ήρθε ισόπαλη με τον Άρη και έχασε το πρωτάθλημα για δύο βαθμούς. Ούτε ο Άρης θα προσπαθούσε, ακόμα και αν μπορούσε, να εφαρμόσει πρακτικές εξουσιασμού στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Ο κ. Μαρινάκης αν μπορούσε να παίρνει στο Μαξίμου και να λέει ποιους διαιτητές να βάζουν κάθε Κυριακή και σε ποιο παιχνίδι, θα το έκανε. Ακούστε, για πολλά μπορείς να κατηγορήσεις την κυβέρνηση, αλλά όχι για αυτό. Ότι βρίσκει κάθε φορά από τους 158 της Βουλής τον πιο «ανεπαρκή» και τον πιο «φοβικό» για να τον κάνει υπουργό Αθλητισμού, ναι, εκεί φταίει. Οφείλω, όμως, να πω ότι ο κ. Βρούτσης είναι ο μοναδικός που πραγματικά καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες να δώσει λύσεις στα προβλήματα του ποδοσφαίρου και όχι μόνο.
Υπάρχουν, τελικά, άτυπα έστω συνεργασίες μεταξύ των ελληνικών ομάδων σε διοικητικό επίπεδο;
Πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν, το ζήτημα είναι να μην έχουν αντίκτυπο εντός του αγωνιστικού χώρου και να μη βλάπτεται το επίπεδο της κοινωνικής ζωής του τόπου και ειδικά τα πρότυπα στα νέα παιδιά. Αυτοί που μας κατηγορούν για φιλικές σχέσεις αρέσκονται σε δανεισμούς παικτών ανά την ελληνική επικράτεια, εφαρμόζουν πρακτικές που μόνο το ευ αγωνίζεσθαι δεν προάγουν και καταγγέλλουν την κυβέρνηση όταν χρειάζεται να πετάξουν την μπάλα στην εξέδρα ή και για άλλους λόγους.
Για να το ξεκαθαρίσουμε μια και καλή, ο Άρης είναι μια ομάδα που δεν χρησιμοποιεί τον κόσμο του για να εφαρμόσει τέτοιες πρακτικές ούτε για να εκβιάσει καμιά κυβέρνηση ούτε βγαίνει με διαρροές του στιλ ότι… κρατάει αυτόν τον υπουργό ή αυτόν τον πολιτικό κ.λπ. Περιμένει από την κυβέρνηση το αυτονόητο, να επιβάλλει τη νομιμότητα. Δεν υποκινεί βία, μέσω των οργανωμένων οπαδών της, αλλά είναι peacemaker και σε κάθε πρόβλημα προσπαθεί πάντα να βρει τη λύση. Δεν δυσφημεί ή απειλεί πολιτικούς μέσω των media και των social media, ούτε έχει δικά της media και δημοσιογράφους. Όχι ότι είναι δύσκολο να δημιουργήσεις ένα σάιτ και να αρχίσεις τις επιθέσεις, το μόνο εύκολο. Απλά θα βοηθούσε πολύ τουλάχιστον λίγος σεβασμός στους οπαδούς όλων των ομάδων, που δεν είναι θολωμένοι και βλέπουν και επικρίνουν αυτή την κατάντια.
Μιας και μιλάμε για συνεργασίες ομάδων, ποια είναι η γνώμη του Άρη για την ενδεχόμενη αλλαγή στα πλέι οφ με τέσσερις αντί έξι ομάδες και μίνι πρωτάθλημα για την πέμπτη θέση;
Ακούστε, είναι φανερό ότι μεθοδεύεται συνεργατικά μια αλλαγή στη διοργάνωση του πρωταθλήματος, η οποία είναι «φωτογραφική» ενάντια στον Άρη, γιατί αφού δεν μπορούν να ελέγχουν την ομάδα, σου λέει ας ξεμπερδέψουμε έτσι. Ας μην αναφερθούμε στο ανήθικο και αλαζονικό της επιδίωξης αυτής, γιατί στο φινάλε ποιος γνωρίζει την τετράδα; Ή θα στήσουν όλα τα ματς για να μη γίνει καμιά ζημιά και μείνει κάποιος από αυτούς απέξω; Ή μήπως πρέπει να έχουμε σίγουρο με προεδρικό διάταγμα ότι η τετράδα θα είναι πάντα ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός; Είναι ξεκάθαρη η υπεροψία των τεσσάρων αυτών ομάδων, οι οποίες ούτε τους Έλληνες φιλάθλους δεν σέβονται, οι οποίοι πέρσι και πρόπερσι απόλαυσαν τριάντα αγώνες στα πλέι οφ και επειδή δεν ελέγχουν τον Άρη θέλουν από δω και εμπρός να παίζουν μόνο μεταξύ τους «κρίνοντας» τον πρωταθλητή σε μόλις δώδεκα αγώνες. Ούτε… πεντόβολα να παίζαμε. E, βέβαια, δεν τους άρεσε η ισοπαλία στη Λαμία, το διπλό στην Τούμπα και στη Λεωφόρο, ισοπαλίες στο «Βικελίδης», που αποκλείσαμε την ΑΕΚ από το Κύπελλο. Σου λέει, άμα είναι να μπορεί ο Άρης με 12 εκατομμύρια μπάτζετ να ρίχνει από την κορυφή ομάδες με μπάτζετ 40 και 50 εκατομμυρίων, ας τον «στραγγαλίσουμε» για να κάνουμε «παιχνίδι» μόνοι μας. Ωραίοι επενδυτές είναι αυτοί. Συγχαρητήρια για το ήθος τους.
Οπότε είναι προφανές ότι αν θα περάσει αυτό, τότε είναι καταδικασμένο το ελληνικό ποδόσφαιρο να υπάρχουν μόνο τέσσερις ομάδες που θα παίρνουν τηλεοπτικά σε ένα τοπίο όπου ήδη είναι τεράστιο το gap σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες, πόσω μάλλον να βλέπουμε κάθε χρόνο απροκάλυπτες «συμφωνίες» για το ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα. Το μόνο σίγουρο, πάντως, είναι ότι δεν θα το δώσουν στον Παναθηναϊκό, οπότε ας ξυπνήσει ο κ. Αλαφούζος πριν να είναι πολύ αργά. Το πολύ πολύ να του δώσουν πάλι κανένα Κύπελλο, όπως φέτος. H μεθόδευση αυτή από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό μαζί με τους… δορυφόρους τους και με γραμματέα τους τον πρώην φυλακόβιο Μπέο να αφήσουν εκτός πλέι οφ τον Άρη, ακόμα και αν αγωνιστικά η ομάδα μπορεί να βρίσκεται σε τροχιά τετράδας, όπως πρόσφατα συνέβη αυτό δυο φορές, είναι κάτι πολύ σοβαρό, για το οποίο πρέπει να ανησυχεί και να δράσει όλος ο οργανισμός του Άρη, οι φίλαθλοί του και η Πολιτεία.
Μέσα στον Ιούνιο έχουμε εκλογές στην ΕΠΟ, αν και o νέος πρόεδρος έχει ήδη «ανακοινωθεί». Ποια είναι η θέση σας, πώς κρίνετε τη θητεία του κ. Μπαλτάκου; Πέτυχε ή απέτυχε στους στόχους του;
Η θέση μας είναι ότι το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου ούτε εξυπηρετείται ούτε προστατεύεται όταν η εκάστοτε διοίκηση της ΕΠΟ άγεται και φέρεται από τα συμφέροντα που θα προσπαθήσει τυχόν να εξυπηρετήσει. Αν η διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου, ενός θεσμού που διοργανώνει αποκλειστικά η ΕΠΟ, αποτελεί κριτήριο για την επιτυχημένη θητεία του προέδρου της, η απάντηση είναι αυταπόδεικτη. Γενικότερα, για το πώς (δεν) λειτουργεί η ΕΠΟ, καθώς και για τη νέα ηγεσία της, τα πράγματα είναι πολύ απλά. Λέτε να θέλουν να την ελέγχουν αυτοί που την ελέγχουν, απλά και μόνο από φετίχ; Είχαμε είκοσι χρόνια τον Ολυμπιακό να ελέγχει την ΕΠΟ και έχει 47 τίτλους και στραγγαλισμό των άλλων ομάδων.
Είδαμε μια συμμαχία ΠΑΟΚ και ΑΕΚ τα προηγούμενα δύο χρόνια και μας προέκυψε o Μπαλτάκος, ο οποίος έδωσε ένα πρωτάθλημα στην ΑΕΚ, ένα στον ΠΑΟΚ και δύο Κύπελλα στον Παναθηναϊκό, την αγαπημένη του ομάδα, με αυτοθυσία. Βέβαια οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι έγινε πολύ ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα και παρά τα όσα συνέβησαν, ήταν η πρώτη φορά που το πρωτάθλημα κρίθηκε την τελευταία αγωνιστική, το οποίο πρωτάθλημα, προκειμένου να μην έχουν ανασφάλειες, λόγω του Άρη, θέλουν να το καταστρέψουν. Όσον αφορά τον κ. Γκαγκάτση, είναι νέος και φιλόδοξος. Ευχόμαστε να πετύχει και να υλοποιήσει όσα υποσχέθηκε για τη διαιτησία, την ΚΕΔ και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Θέλουμε ισονομία.
Ας ξαναγυρίσουμε λίγο, σας παρακαλώ, στον τελικό του Κυπέλλου, όπου τιμωρηθήκατε για το ότι μιλήσατε στη διαιτητή του αγώνα. Κατηγορηθήκατε ότι τη βρίσατε. Τι της είπατε τελικά, γιατί έγινε μεγάλος ντόρος;
Κατ’ αρχάς να διευκρινίσω ότι ήταν μια κακιά στιγμή για εμένα το ατυχές περιστατικό που συνέβη στη λήξη του τελικού Κυπέλλου με τη διαιτητή του αγώνα κ. Φραπάρ. Δεν έπρεπε να αντιδράσω έτσι. Ενός τελικού, όπου η όλη διοργάνωση και η διοργανώτρια αρχή ΕΠΟ, όπως ήδη είπαμε, δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων του θεσμού. Περιστατικό το οποίο οφείλεται στη δικαιολογημένη αγανάκτηση όταν στερούν την κατάκτηση ενός στόχου που κυνηγάς 54 χρόνια με τον τρόπο που σου τη στερούν. Εντός και εκτός Ελλάδας υπήρξαν αρκετές έγκριτες γνώμες για το ανεπαρκέστατο επίπεδο της διαιτησίας και ενώ έπρεπε να γίνει πραγματικός ντόρος για αυτό, εκείνοι που εξουσιάζουν την ΕΠΟ και όχι μόνο «την έπεσαν» σε μένα προσπαθώντας να με διασύρουν και ταυτόχρονα να ξεπλύνουν την τοξικότητά τους που αποδεδειγμένα βλάπτει το ελληνικό ποδόσφαιρο για δεκαετίες.
Πάντως αυτά που είπα στη διαιτητή δεν ήταν στα «γαλλικά», που αυτοί χρησιμοποιούν. Η «βρισιά» που δήθεν είπα και ονομάστηκε ρατσιστική από τα media των ολιγαρχών ήταν αυτή: «Ντροπή σου, μας κατέστρεψες». Με τιμώρησαν με 20.000 ευρώ πρόστιμο και παράλληλα προσπαθούσαν τρεις ημέρες να ξεπλύνουν κάποια που δεν έχει ιδέα από ποδόσφαιρο και ξεφτίλισε τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας. Και επειδή κάποιοι λένε ότι δεν αντέδρασα στον ορισμό της Φραπάρ, τι να έκανα, δηλαδή; Να πω ότι δεν θα κατέβουμε να παίξουμε στον τελικό; Ή να βγάζαμε ανακοινώσεις και να γινόμασταν γραφικοί, όπως κάποιοι άλλοι; Τα πράγματα ήταν δρομολογημένα, όπως φάνηκε. Δεν βλέπω, όμως, τα media αυτά να τους πειράζει το βρίσιμο κατά άλλων γυναικών διαιτητών. Αν είναι Ελληνίδα δεν μετράει; Αν αυτό δεν είναι υποκίνηση βίας, τότε τι είναι; Ή μήπως o νέος αθλητικός νόμος πιάνει μόνο το ποδόσφαιρο; Ούτε χρειάζεται να θυμηθούμε περιστατικά βίας ενάντια σε διαιτητές εντός και εκτός των γηπέδων από μεγαλοπαράγοντες που κουνάνε το δάχτυλο ότι δήθεν εγώ έβρισα τη διαιτητή στον τελικό. Η υποκρισία περισσεύει. Καλύτερα να βγουν να πουν ότι τους ενοχλώ γιατί δεν τους κάνω τα χατίρια και θέλουν να με βγάλουν από το ποδόσφαιρο. Είναι πιο τίμιο και… παντελονάτο αυτό.
Κύριε Καρυπίδη, να μεταφερθούμε σε ένα άλλο επίπεδο, αυτό του χουλιγκανισμού. Τι πιστεύετε σχετικά με τα μέτρα της κυβέρνησης για την οπαδική βία; Θεωρείτε ότι απέδωσαν;
Η κυβέρνηση έκλεισε τα γήπεδα για δυο μήνες. Τα μέτρα θα κριθούν σε ένα βάθος χρόνου, θέλει συνεχή επαγρύπνηση από όλους τους φορείς, και από τις ΠΑΕ και από το κράτος, αλλά το κλείσιμο των γηπέδων δεν βλέπω πώς λειτούργησε προς αυτή την κατεύθυνση. Σε κάθε περίπτωση και όπως είπαμε προηγουμένως, όσο εξακολουθούν να υπάρχουν δυνάμεις που θέλουν να εξουσιάσουν το ευ αγωνίζεσθαι και τους θεσμούς του ποδοσφαίρου, η βία θα υποκινείται με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Ήσασταν o πρώτος από την αρχή της περιόδου που είπατε «θέλουμε μόνο Έλληνες διαιτητές». Γιατί έχετε αυτή τη θέση την ώρα που αρκετοί παράγοντες διαμαρτύρονται για τις διαιτησίες των Ελλήνων;
Νομίζω ότι η διαιτησία στον τελικό απαντάει στο ερώτημά σας. O Άρης θέλει διαιτησία πενήντα – πενήντα, ποτέ δεν έχει ευνοηθεί διαιτητικά, αντιθέτως του έχουν στερήσει πολλές φορές αυτό που κέρδιζε μέσα στο γήπεδο. Η απαίτηση του Άρη για Έλληνες διαιτητές έχει το νόημα ότι αν οι ξένοι διαιτητές που έρχονται είναι χαμηλού επιπέδου και «ευάλωτοι» σε ισχυρά κέντρα, τότε η παρουσία τους είναι επικίνδυνη. Εννοείται ότι η παρουσία ξένου διαιτητή είναι ωφέλιμη και έχει νόημα μόνο αν είναι ελίτ και πληροί τα εχέγγυα της αμεροληψίας.
Τι ισχύει αναφορικά με το ενδεχόμενο νέου γηπέδου του Άρη;
Αυτό είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο στη Θεσσαλονίκη μετά το μετρό, νομίζω. Για ποιο μιλάμε; Πριν από κάθε ΔΕΘ έρχεται η κυβέρνηση και τάζει γήπεδα, λεφτά, κ.λπ. Δεν υπάρχει τίποτα αληθινό σε αυτό. Η πρόταση η οποία είχαν κάνει ήταν για να συζητάμε άλλα… δεκαπέντε χρόνια και όταν πήγαμε με μια ρεαλιστική πρόταση, που θα μπορούσε άμεσα να προχωρήσει, τότε άρχισαν να… σφυρίζουν αδιάφορα. Για τον Παναθηναϊκό έχει δρομολογηθεί νέο γήπεδο επενδυτικής αξίας 300 εκατομμυρίων, για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού υπάρχει δωρεάν παραχώρηση του ΟΑΚΑ με το πάρκινγκ και ό,τι άλλο ζητήσουν, ξεπερνώντας η αξία όλων αυτών τα 100 εκατομμύρια. Ε, βέβαια, να μη στεναχωρήσουν τον ΣΚΑΪ και το Newsbomb μόνο… Για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ υποδομές και άδειες υλοποιήθηκαν σε χρόνο dt. Για τον Ολυμπιακό με δανεικά και αγύριστα πήραν το στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης», πήραν και το ΣΕΦ στο μπάσκετ και όλα καλά.
Αυτό το δούλεμα δεν το καταλαβαίνουν οι Θεσσαλονικείς; Νομίζω το καταλαβαίνουν και οι πρόσφατες ευρωεκλογές κάτι έδειξαν στην παρούσα κυβέρνηση και καλά θα κάνει να λάβει το μήνυμα. Εμείς έχουμε βάλει μέχρι σήμερα 5 εκατομμύρια ευρώ στο «Κλ. Βικελίδης» και είναι σαν να μην μπήκε ούτε… καρφίτσα. Ο Άρης φέτος θα επενδύσει κατ’ αρχάς στο προπονητικό του κέντρο 2 εκατομμύρια ευρώ για τον εκσυγχρονισμό του, γιατί αυτό μπορεί να κάνει μόνος του. Τόσο απλά. Επίσης σχεδιάζει την ανακαίνιση του «Κλ. Βικελίδης», την οποία θα υλοποιήσει με ιδία συμμετοχή. Είμαστε αυτοδημιούργητοι επιχειρηματίες, που επενδύουμε κάθε χρόνο στον Άρη όσο περισσότερα μπορούμε και είμαστε ανοιχτοί αν κάποιος με την ίδια ιδεολογία και ηθική επιθυμεί να επενδύσει στον Άρη για να γίνει πιο ισχυρός. Ήρθε κανείς, μήπως, να επενδύσει στον Άρη και ήμασταν αντίθετοι; Όποιος θέλει να επενδύσει ας έρθει κι ας σταματήσουν να γράφουν για επενδυτές στο Facebook και στο Instagram.
Αν υπάρχει ενδιαφερόμενος, ας έρθει κάποιος σοβαρός με λεφτά πραγματικά. Εάν είναι για 5-10 εκατομμύρια, αυτά τα βάζουμε και εμείς. Επειδή πολλοί οπαδοί της ομάδας με κατηγορούν ότι δεν μπορώ να προστατέψω την ομάδα. Θα απαντήσω, αν εννοούν να ελέγχω την ΕΠΟ και τη διαιτησία και άλλες τρεις τέσσερις ομάδες, δεν μπορώ. Και ποιος μπορεί περισσότερο να προστατεύσει την ομάδα από εμάς, θα θέλαμε πολύ να γνωριστούμε. Άρα τι θέλουμε ως Άρης; Ένα καθαρό ποδόσφαιρο, που να παίζεται πενήντα πενήντα στο γήπεδο ή στο παρασκήνιο;
Να περάσουμε στην επόμενη μέρα του Άρη. Ιστορική ομάδα με απαιτητικό κόσμο. Τι απαντάτε στους φιλάθλους σας που λένε ότι δεν μπορείτε να πάτε παραπάνω τον Άρη; Ποιους στόχους θέτετε για την επόμενη σεζόν;
H χρονιά που τελείωσε δεν ήταν αυτή που θέλαμε, έγιναν λάθη, το αναγνωρίζουμε. Είναι προφανές ότι υπήρξαν αστοχίες και λάθη, τα οποία ήδη αναλύουμε εσωτερικά. Το έχω ξαναπεί ότι δεν φοβάμαι να αναλάβω τις ευθύνες και αυτό θα κάνω ξανά. Ποτέ δεν θα κρυφτώ. Δέχομαι την κριτική και την ακούω. Δεν δέχομαι, όμως, την απαξίωση και την ισοπέδωση. Η φετινή χρονιά με έκανε να αναθεωρήσω γενικώς τον τρόπο που λειτουργώ και πλέον θα υπάρξει διαφορετική προσέγγιση. Έχω κάνει την αυτοκριτική μου μετά την απώλεια του Κυπέλλου και για αυτό θα γίνει ένα γενικό restart στην ομάδα. Του χρόνου θέλουμε βελτίωση και σε αγωνιστικό και σε οργανωτικό επίπεδο και προσωπικά έχω μεγάλη στεναχώρια μέσα μου για το πώς τελείωσε η χρονιά. Ο κόσμος είναι πολύ πικραμένος, είναι απόλυτα δικαιολογημένο, αλλά η ομάδα έχει συνέχεια, έχει απαιτητική καθημερινότητα και πρέπει να στηριχτεί από όλους. Είναι μονόδρομος αυτό. Η ΠΑΕ Άρης και εγώ προσωπικά ευχαριστούμε τον τεράστιο λαό της ομάδας μας για την αμέριστη στήριξή τους όλα αυτά τα χρόνια, κατανοώντας παράλληλα την απογοήτευσή τους και ζητώντας τους συγγνώμη για τη μη κατάκτηση του Κυπέλλου. Πραγματικά δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα γίνονταν τέτοια αίσχη.
Είναι επίσης σαφές ότι στα οκτώ χρόνια από την ανάληψη της ιδιοκτησίας της ΠΑΕ Άρης από τους σημερινούς μετόχους επιτεύχθηκαν σημαντικοί στόχοι, οι οποίοι γίνονται ακόμα πιο σημαντικοί αν αναλογιστούμε τις ιδιαίτερα αντίξοες και άνισες συνθήκες ανταγωνισμού. Ο Άρης ως ένα τεράστιο και ιστορικό σωματείο πρέπει να βρει τον τρόπο να αναπληρώσει το ιστορικά χαμένο έδαφος γιατί οφείλει να είναι πάντα πρωταγωνιστής. Σε αυτή την κατεύθυνση οι μέτοχοι της ΠΑΕ Άρης εργάζονται για την περαιτέρω ενδυνάμωση του κλαμπ σε όλα τα επίπεδα με απώτερο σκοπό την επίτευξη πρωταγωνιστικών στόχων στο αθλητικό, επιχειρηματικό και κοινωνικό επίπεδο σε Ελλάδα και Ευρώπη, προχωρώντας άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες με σεβασμό στην τεράστια ιστορία του συλλόγου. Από εκεί και μετά, δουλεύουμε για την ενδυνάμωση του ρόστερ. Θα γίνουν ποιοτικές προσθήκες από μεγάλα πρωταθλήματα. Με όλα αυτά που μας έκαναν και όλες τις αδικίες εις βάρος μας, αυτό που πετυχαίνουν είναι να μας πεισμώνουν να ανεβάσουμε το μπάτζετ. Το μπάτζετ θα ανέβει όσο πρέπει για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε την καλύτερη δυνατή θέση στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο να φτάσουμε ξανά μέχρι το τέλος. Εμείς είμαστε για τώρα, ο Άρης είναι για πάντα.