33.5 C
Athens

Επίσημο: Ο Θυμιάνης η πρώτη καλοκαιρινή μεταγραφή του ΠΑΟΚ

Τη συμφωνία με τον Κωνσταντίνο Θυμιάνη επισημοποίησε το απόγευμα της Δευτέρας (17/6) ο ΠΑΟΚ.

Ο 23χρονος ποδοσφαιριστής που την περασμένη σεζόν μέτρησε 4 γκολ σε 23 συμμετοχές με τη φανέλα του Πανσερραϊκού υπέγραψε ως ελεύθερος μέχρι το 2027 και αποτελεί την πρώτη καλοκαιρινή μεταγραφή του Δικεφάλου.


Η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την απόκτηση του Κωνσταντίνου Θυμιάνη με ελεύθερη μεταγραφή. Ο Έλληνας αμυντικός υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τον Δικέφαλο μέχρι τις 30.06.2027.

Ο Κωνσταντίνος Θυμιάνης γεννήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2001 στην Ολυμπιάδα Πτολεμαΐδας και ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής του Ηρακλή Πτολεμαΐδας, ενώ στη συνέχεια μεταπήδησε στη Ξάνθη. Έχει αγωνιστεί σε όλες τις εθνικές ομάδες νέων της Ελλάδας, από την U16 έως την U21, σημειώνοντας συνολικά τέσσερα γκολ.

Ο Θυμιάνης έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο με την Ξάνθη στις 26 Σεπτεμβρίου 2018, σε έναν αγώνα Κυπέλλου Ελλάδας εναντίον του ΟΦΗ κι έκτοτε αγωνίστηκε σε 57 αγώνες με την θρακική ομάδα, σημειώνοντας δύο γκολ και δίνοντας μία ασίστ. Τη σεζόν 2021-22 αναδείχθηκε κορυφαίος νέος ποδοσφαιριστής στον βόρειο όμιλο της Super League 2.

Στις 14 Σεπτεμβρίου 2022, ο Θυμιάνης έμεινε ελεύθερος κι υπέγραψε διετές συμβόλαιο με τον Πανσερραϊκό. Ο νεαρός μέσος έγινε γρήγορα κομβικός για την ομάδα των Σερρών και συνέβαλε τα μέγιστα τόσο για την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία, όσο και στην περσινή εξαιρετική πορεία του Πανσερραϊκού στην Stoiximan Super League, που τον βρήκε στην 7η θέση. Συνολικά με την σερραϊκή ομάδα ο Θυμιάνης μέτρησε 50 αγώνες, με τέσσερα γκολ και μία ασίστ.

Μετά την εκπνοή του συμβολαίου του με τον Πανσερραϊκό, ο Θυμιάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα στην καριέρα του, καθώς αποδέχθηκε την πρόταση του ΠΑΟΚ για τριετές συμβόλαιο συνεργασίας και θα είναι κάτοικος Θεσσαλονίκης μέχρι το 2027!

Καλώς ήρθες Κωνσταντίνε!»

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς