32.2 C
Athens

Ο Ολυμπιακός τέταρτη καλύτερη ομάδα παγκοσμίως για τον Μάιο σύμφωνα με το IFFHS

Παγκόσμια αναγνώριση για τον θρύλο της Ελλάδας και της Ευρώπης: Τέταρτη καλύτερη ομάδα στον κόσμο ο Ολυμπιακός του Μεντιλίμπαρ για τον περασμένο Μάιο όπου έγραψε ιστορία ως η πρώτη ελληνική ομάδα που κατακτά ευρωπαϊκό τρόπαιο

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε την κορυφή στο Conference League γράφοντας χρυσή ιστορία ως η πρώτη ελληνική ομάδα που κατακτά ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Οι Ερυθρόλευκοι θα γιορτάσουν τα 100 χρόνια της ένδοξης ιστορίας τους με το πιο λαμπρό από τα συνολικά 5 -πλέον- αστέρια τους, αυτό του ευρωπαϊκού τροπαίου που «σήκωσαν» στην OPAP Arena με αντίπαλο τη Φιορεντίνα.

Χάρη σε αυτό τους το ιστορικό επίτευγμα οι Ερυθρόλευκοι ανήκουν πλέον στην παγκόσμια ποδοσφαιρική ελίτ και αυτό φαίνεται μέσα από επίσημες πηγές. Μία από αυτές, η διεθνής ομοσπονδία στατιστικής και ποδοσφαίρου, γνωστή ως IFFHS, ανέδειξε την ομάδα του Μεντιλίμπαρ ως καλύτερη στον κόσμο για τον περασμένο Μάιο, πίσω μόνο από τις φιναλίστ του τελικού στο Europa League (Αταλάντα 1η και Λεβερκούζεν 2η) αλλά και την Πενιαρόλ (3η) από την Ουρουγουάη.

Η «Βασίλισσα» της Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης, απουσιάζει από τη σχετική λίστα καθώς ο νικητήριος τελικός για το 15ο Champions League της ιστορίας της έγινε την πρώτη ημέρα του Ιουνίου και δεν λογίζεται ως κατόρθωμα για τον μήνα Μάιο.

Νούμερο 4 ο… παγκόσμιος Ολυμπιακός με 52,50 βαθμούς. Και Νο. 5 η Σάο Πάουλο με 52 βαθμούς, ισόβαθμη με τη φετινή φιναλίστ του Champions League, Μπορούσια Ντόρτμουντ.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς