32.2 C
Athens

CEV Champions League: Final Four μετά από 7 χρόνια, ξεκαθαρίζει το τοπίο για τον Ολυμπιακό

H CEV άφησε ανοιχτό τον τρόπο διεξαγωγής των προκριματικών του Champions League που αφορά στον Ολυμπιακό και ανακοίνωσε πως η τελική φάση θα πραγματοποιηθεί σε μορφή Final Four

Στην κατάργηση των Super Finals και των διπλών αγώνων στα ημιτελικά προχώρησε η CEV για το Champions League της σεζόν 2024/25. Η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία ανακοίνωσε τις αλλαγές στη μορφή της νέας διοργάνωσης και έπειτα από επτά χρόνια (τελευταία φορά το 2018) θα υπάρξει ξανά Final Four.

Οι τέσσερις καλύτερες ομάδες θα διεκδικήσουν το τρόπαιο σε μονά παιχνίδια που θα διεξαχθούν σε συγκεκριμένη τοποθεσία στις 17 και 18 Μαΐου 2025. Δεν θα υπάρξει μικρός τελικός άρα συνολικά τρία παιχνίδια (δύο ημιτελικοί και ένας τελικός).

Σε ότι αφορά στον πρωταθλητή Ελλάδας Ολυμπιακό – και με τα ως τώρα στοιχεία – παραμένει ανοιχτός ο τρόπος διεξαγωγής των προκριματικών της διοργάνωσης.

Οι Ερυθρόλευκοι περιμένουν να μάθουν αν θα διεκδικήσουν την είσοδο στους ομίλους για δεύτερη διαδοχική χρονιά μέσα από διπλά παιχνίδια (εντός κι εκτός έδρας) ή με την περσινή μορφή (τουρνουά με μονά ματς σε όμιλο) κάτι που σύμφωνα με τη CEV θα οριστικοποιηθεί μόλις κλειδώσει ο αριθμός των ομάδων που θα πάρουν μέρος στα προκριματικά.

Οι συμμετοχές κλείνουν την Παρασκευή 21 Ιουνίου και εφόσον διατηρηθεί το περυσινό φορμάτ, τότε η διεξαγωγή των προκριματικών ομίλων θα γίνουν στις έδρες των ομάδων με το υψηλότερο ράνκινγκ.

Κι αν θέλουμε να το πάμε ένα βήμα παραπέρα, αυτό σημαίνει πως η Μπενφίκα γίνεται ακλόνητο φαβορί για να διεξάγει όμιλο στη Λισαβόνα.

Θυμίζουμε πως από τη φάση των ομίλων προκρίνονται οι πέντε καλύτεροι πρώτοι απευθείας στα προημιτελικά και οι πέντε ομάδες που κατέλαβαν τη δεύτερη θέση μαζί με την καλύτερη τρίτη θα βρεθούν σε μια ενδιάμεση φάση (πλέι οφ) με εντός και εκτός έδρας παιχνίδια και οι τρεις που θα επικρατήσουν θα περάσουν στους «8». Οι τέσσερις ομάδες που θα καταλάβουν την 3η θέση στον όμιλο, θα συνεχίσουν στο CEV Cup.

Και στα προημιτελικά δεν υπάρχουν αλλαγές αφού οι αναμετρήσεις θα είναι νοκ άουτ – εντός και εκτός έδρας – με τις τέσσερις καλύτερες ομάδες να προκρίνονται στο Final Four.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς