26.7 C
Athens

Οβιέδο – Εσπανιόλ 1-0: Πρώτο βήμα για την ιστορική επιστροφή στη La Liga μετά από 23 χρόνια (vid)

Πρώτο βήμα για ιστορική επιστροφή στη La Liga έκανε η Οβιέδο που μετά από 23 χρόνια ετοιμάζεται για να βρεθεί ξανά στην κορυφαία κατηγορία του ισπανικού ποδοσφαίρου αφού στον πρώτο τελικό ανόδου επικράτησε με 1-0 της Εσπανιόλ στο Νουέβο Κάρλος Ταρτιέρε.

Παρότι τερμάτισε 6η στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και μπήκε την τελευταία αγωνιστική στα πλέι οφ, αφού απέκλεισε την Έιμπαρ τώρα ετοιμάζεται να κάνει το ίδιο και με την Εσπανιόλ που είναι και το φαβορί για να επιστρέψει έναν χρόνο μετά τον υποβιβασμό της.

Οι Πέρικος όμως δεν έκαναν ούτε τελική στην εστία και πλήρωσαν ένα σοβαρό λάθος του τερματοφύλακά τους, Ζοάν Γκαρθία. Ο 23χρονος δεν μπλόκαρε την μπάλα μετά από εκτέλεση κόρνερ και την έσπρωξε στη μικρή περιοχή με τον Αλεμάο να καιροφυλαχτεί και να σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα με δυνατό σουτ.

 

Ο επαναληπτικός στο Κορνεγιά Ελ Πρατ θα διεξαχθεί σε μια εβδομάδα (23/6, 19:30) με την Οβιέδο να έχει το ελαφρύ προβάδισμα του ενός γκολ.

ΟΒΙΕΔΟ: Ρομάν, Βίτι, Λουένγκο, Κάλβο, Πομάρες (61′ Μπρετόνες), Λουίσμι (78′ Ομεσένκο), Κολομπάτο, Μογιάνο (60′ Μάσκα), Σεοάνε, Ντε Λα Φουέντε (35′ Ντουμπάσιν), Αλεμάο (78′ Μπαστόν)

ΕΣΠΑΝΙΟΛ: Ζοάν Γκαρθία, Χιλ (76′ Μπαλντέ) κ, Καλέρο, Καμπρέρα, Ολιβάν (76′ Μίγια), Αγουάδο (62′ Σέρχι Γκόμεθ), Γραγέρα, Μπαρέ, Ζόφρε (62′ Σάλβι Σάντσεθ), Μπρέιθγουεϊτ, Πουάδο (62′ Μελαμέτ)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς