26.7 C
Athens

Σλοβενία – Δανία 1-1: Δίκαιη μοιρασιά που βάζει φωτιά στον όμιλο

Η Σλοβενία βρήκε τον τρόπο να πάρει βαθμό με ένα τυχερό γκολ του Γιάνζα και όλα δείχνουν ότι ο 3ος όμιλος θα είναι και στην πράξη ένας από τους πιο ενδιαφέροντες του φετινού Euro - Πολύ καλός αλλά και με μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία ο Τσέριν, κάκιστος ο Σπόραρ που σπατάλησε κάμποσες φάσεις

Σλοβενία και Δανία είχαν από ένα ημίχρονο και το τελικό 1-1 στην πρεμιέρα τους στο Euro μπορεί να χαρακτηριστεί δίκαιο αποτέλεσμα.

Ένα δίκαιο αποτέλεσμα που σίγουρα όμως δεν αφήνει ικανοποιημένες και τις δύο ομάδες μιας και η Δανία είναι αυτή που έχει ως ξεκάθαρο στόχο την πρόκριση και σε έναν όμιλο που επίσης βρίσκονται Αγγλία και Σερβία τα πράγματα δυσκολεύουν και γίνονται πιο περίπλοκα.

Ο Κρίστιαν Έρικσεν σκόραρε 1.100 μέρες μετά από τη στιγμή που κέρδισε τον θάνατο στο προηγούμενο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και μάλιστα το 42ο γκολ του με τη φανέλα της Δανίας τον έκανε τον γηραιότερο σκόρερ στην ιστορία της εθνικής του ομάδας στο Euro, καθώς σκόραρε σε ηλικία 32 ετών και 123 ημερών.

Όσον αφορά τη Σλοβενία, μπορεί να πιστεύει πλέον στο όνειρο αν και τα πράγματα παραμένουν δύσκολα. Ωστόσο έδωσε ένα νέο ενδιαφέρον στον τρίτο όμιλο παρουσιάζοντας ένα εξαιρετικό πρόσωπο στο δεύτερο μέρος. Σπόραρ και Τσέριν αγωνίστηκαν βασικοί, ενώ ο Βέρμπιτς πέρασε ως αλλαγή στο παιχνίδι. Ο επιθετικός του τριφυλλιού ήταν ο πιο δραστήριος από τους τρεις, είχε τις στιγμές του ωστόσο όχι και το καθαρό μυαλό ώστε να βρει στόχο. Από την άλλη ο Τσέριν ήταν σταθερός πραγματοποιώντας μία πολύ καλή εμφάνιση, έχοντας όμως και μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η Δανία έδειξε διάθεση από το πρώτο λεπτό να πάρει την μπάλα στα πόδια της και να είναι αυτή που θα έχει το ρόλο του αφεντικού στο παιχνίδι. Αυτό το κατάφερε στην περισσότερη διάρκεια του αγώνα έχοντας μάλιστα από πολύ νωρίς το προβάδισμα. Πριν έρθει το γκολ ωστόσο, ήρθε η πρώτη καλή φάση του ματς από πλευράς Σλοβενίας, με τον Σέσκο να πιάνει δυνατό σουτ έξω από την περιοχή και την μπάλα να περνάει λίγο άουτ στο 16ο λεπτό.

Κάπως έτσι μόλις ένα λεπτό αργότερα, η Δανία εκμεταλλεύτηκε τη δική της πρώτη φάση και πήρε προβάδισμα. Ο Βιντ τροφοδότησε με τρομερό τακουνάκι τον Έρικσεν, ο οποίος με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Όμπλακ.

Η υπεροχή της Δανίας συνεχίστηκε στο πρώτο μέρος αλλά δεν συνδυάστηκε με κλασσικές ευκαιρίες που θα μπορούσαν να δώσουν προβάδισμα δύο τερμάτων. Από τη δική της πλευρά η Σλοβενία προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί τους χώρους που έβρισε, ωστόσο δεν τα κατάφερε. Ο Σπόραρ ήταν αρκετά κινητικός βγαίνοντας αρκετές φορές και στα πλάγια, όμως δεν μπόρεσε να δημιουργήσει παραπάνω πονοκεφάλους και σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα χαλούσε ο ίδιος τις προϋποθέσεις που υπήρχαν.

Ωστόσο τόσο η εικόνα του ίδιου όσο και συνολικά της Σλοβενίας άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο. Η ομάδα του Ματιάζ Κεκ παρουσιάστηκε πιο ανταγωνιστική και εκμεταλλεύτηκε τη στιγμή της όταν τη δόθηκε.

Μέχρι τότε βέβαια υπήρχαν φάσεις και από τις δύο πλευρές, με τους συμπαίκτες στον Παναθηναϊκό Σπόραρ και Τσέριν να είναι πρωταγωνιστές στο 67ο λεπτό με τον δεύτερο να παίρνει την κεφαλιά μετά από σέντρα του Σλοβένου φορ που είχε βγει στα άκρα, αλλά την μπάλα να περνάει λίγο άουτ.

Πάντως η μεγάλη ευκαιρία του δευτέρου ημιχρόνου είχε έρθει λίγο νωρίτερα και συγκεκριμένα στο 65′. Αυτή ήταν για τη Δανία, με τον Όμπλακ να κάνει τρομερή επέμβαση εξ επαφής σε προβολή του Χόιλουντ και να κρατάει τη Σλοβενία στο παιχνίδι.

Ο Σέσκο άγγιξε το γκολ στο 76′ με τον ίδιον τρόπο που είχε απειλήσει στο πρώτο ημίχρονο, με το σουτ του αυτή τη φορά να τραντάζει το δοκάρι της Δανίας. Μπορεί ο ίδιος να μην χρίστηκε σκόρερ όμως δευτερόλεπτα αργότερα η ομάδα του σκόραρε, με τον Γιάνζα να είναι στο σωστό σημείο μετά από την απομάκρυνση σε εκτέλεση κόρνερ, να πιάνει το δυνατό σουτ και η μπάλα μετά από κόντρα να καταλήγει στα δίχτυα.

Μετά την ισοφάριση η Σλοβενία πατούσε ακόμη καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο μιας και πλέον είχε και την ψυχολογία, ωστόσο μέχρι το τέλος δεν ήρθε κάποια άλλη μεγάλη φάση. Μοναδική απειλή ήταν το πλασέ του Σπόραρ από πλάγια θέση που εξουδετέρωσε ο Σμάιχελ για να παραμείνει ως το τέλος το 1-1.

Σλοβενία (Ματιάζ Κεκ): Όμπλακ, Καρνίτσνικ, Ντρκούσιτς, Μπίγιολ, Γιάντζ, Στογιάνοβιτς (67′ Βέρμπιτς), Τσέριν, Έλσνικ (76′ Στάνκοβιτς), Μλάκαρ (75′ Τσέλαρ), Σπόραρ (90+5′ Μπρέκαλο), Σέσκο (90+5′ Κούρτιτς)

Δανία (Κάσπερ Γιούλμαν): Σμάιχελ, Κρίστενσεν, Άντερσεν, Βέστεργκααρντ, Μπα, Χιούλμαντ (89′ Ντιλέινι), Χοίμπιεργκ (84′ Νόργκααντ), Κρίστιανσεν (78′ Μέλε), Έρικσεν, Βιντ (83′ Ντόλμπεργκ), Χόιλουντ (83′ Πόουλσεν)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 3ου ΟΜΙΛΟΥ / 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Σλοβενία – Δανία 1-1 (77′ Γιάνζα / 17′ Έρικσεν)

Σερβία – Αγγλία (22:00)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς