35.3 C
Athens

Ο Άθλος Ορεστιάδας απέκτησε τον Σλοβένο ακραίο Σεργκέι Ντρόμπνιτς

Παίκτης του Άθλου Ορεστιάδας είναι ο Σεργκέι Ντρόμπνιτς όπως ανακοίνωσαν οι Εβρίτες.

Ο 29χρονος (1μ96) ακραίος – διεθνής με την εθνική της χώρας του σε σάλα και άμμο – αποτελεί τον τρίτο ξένο της ομάδας του Γιώργου Μπακοδήμου αφού προηγήθηκαν ο κεντρικός Σεμπαστιάν Παλάσιος και ο Τούρκος πασαδόρος Ονούρ Τσουκούρ.

Η ανακοίνωση:

«Η διοίκηση του ΤΑΑ Άθλος Ορεστιάδας ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον διεθνή Σλοβένο αθλητή, Σεργκέι Ντρόμπνιτς για την περίοδο Volleyleague Ανδρών 2024-25.

Γεννημένος στις 25 Φεβρουαρίου 1995 στο Kocevje της Λιουμπλιάνας, ο Sergej Drobnic με ύψος 1.96μ. αγωνίζεται ως ακραίος και κατάγεται από αθλητική οικογένεια βόλεϊ. Εμπνευσμένος από τον πατέρα του, πρώην πασαδόρο και πλέον προπονητή τοπικού συλλόγου, ξεκίνησε να παίζει βόλεϊ σε ηλικία 12 ετών στην Mok Kocevj και από τότε, το… φιλέ αποτελεί μέχρι σήμερα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του.

Στην αγωνιστική του καριέρα, o Ντρόμπνιτς εκτός από τα γήπεδα της Σλοβενίας έχει αγωνιστεί ακόμη, σε Ιταλία, Αυστρία και Φινλανδία, αλλά και σε σημαντικές ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις. Το νέο μας απόκτημα, πέρα από την πολύτιμη εμπειρία του διακρίνεται για τις τεχνικές του δεξιότητες και τη μαχητικότητα στο παιχνίδι του.

Στην Εθνική ομάδα της Σλοβενίας ο νεοαποκτηθείς άσος αγωνίζεται από το 2012, με μεγαλύτερες επιτυχίες, πέρα από τη συμμετοχή του σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια πρωταθλήματα, την 7η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U21 του 2015. Παράλληλα ο Ντρόμπνιτς αγωνίστηκε για πολλά χρόνια ως διεθνής της Σλοβενίας και στο μπιτς βόλεϊ.

Ο 29χρονος ακραίος στις πρώτες του επίσημες δηλώσεις ως αθλητής του Άθλου δήλωσε στο athlosorestiadas.gr: «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα αγωνιστώ με τον νέο μου σύλλογο στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ανυπομονώ να ζήσω νέες εμπειρίες και να φέρω εις πέρας τις νέες προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουμε, ελπίζοντας σε μια επιτυχημένη σεζόν. Για μας το μεγάλο “στοίχημα’” της χρονιάς είναι να τερματίσουμε στην κορυφαία πεντάδα της Volley League, προκειμένου να εξασφαλίσουμε για πρώτη φορά την έξοδο στην Ευρώπη. Για το ελληνικό πρωτάθλημα γνωρίζω κάποια πράγματα, καθώς δύο παίκτες της Εθνικής Σλοβενίας αγωνίζονται στον Ολυμπιακό, αλλά και από συμπατριώτες μου αγωνίστηκαν στο παρελθόν. Ξέρω λοιπόν ότι η Λίγκα της Ελλάδας είναι ένα ποιοτικό και πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Ανυπομονώ να γνωρίσω τους νέους μου συμπαίκτες και το υπόλοιπο επιτελείο του Άθλου και ελπίζω ότι θα έχουμε τη δυναμική στήριξη των φίλων μας σε κάθε ματς στην Ορεστιάδα».

Η οικογένεια του Άθλου καλωσορίζει στην Ορεστιάδα τον Σεργκέι και του εύχεται μια σεζόν γεμάτη υγεία, επιτυχίες και διακρίσεις για τον ίδιο αλλά και τον σύλλογο!

Προηγούμενες Ομάδες

2023 – 2024 : Panvita Pomgrad (Σλοβενία) / Tim Montaggi Marcianise (Ιταλία)
2022 – 2023 : Vantaa Ducks (Φινλανδία)
2020 – 2021 : SK Zadruga Aich/Dob (Aυστρία) 1η θέση στο Κύπελλο Αυστρίας- 2η θέση στο Πρωτάθλημα Αυστρίας – Συμμετείχε στο Κύπελλο CEV
2019 – 2020 : MOK Krka (Σλοβενία)
2018 – 2019 : Aurisspa Alessano (Ιταλία)
2017 – 2018 : OK Salonit Anhovo (Σλοβενία) 3η θέση στο Πρωτάθλημα Σλοβενίας
2015 – 2017 : MOK Krka (Σλοβενία) 3η θέση στο Κύπελλο Σλοβενίας (2016 & 2017)
2014 – 2015 : Calcit Kamnik (Σλοβενία) 2η θέση στο Πρωτάθλημα
2008-2014 : Mok Kocevje (Σλοβενία) 1η θέση στη MEVZA (2013)»

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς