33.7 C
Athens

Ο Άθλος Ορεστιάδας δυνάμωσε στο κέντρο με τον Κολομβιανό Κριστιάν Παλάσιος

Με τον Κολομβιανό κεντρικό Κριστιάν Παλάσιος ενισχύθηκε ο Άθλος Ορεστιάδας. Ο 31χρονος (2μ04) κεντρικός υπέγραψε για έναν χρόνο στους Εβρίτες και έχει υψηλές βλέψεις για τη νέα χρονιά.

Την περασμένη σεζόν ο Κολομβιανός αγωνίστηκε στη Λιθουανία, ενώ στην Ευρώπη έχει αγωνιστεί μεταξύ άλλων σε Τουρκία, Ισπανία και Τσεχία.

Η ανακοίνωση:

«Η διοίκηση του ΤΑΑ Άθλος Ορεστιάδας ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον Κολομβιανό αθλητή Κριστιάν Παλάσιος. Ο 31χρονος διεθνής άσος θα ενισχύσει την ομάδα μας ενόψει της Volleyleague Ανδρών 2024-25.

Το νέο μας απόκτημα με τα εντυπωσιακά σωματικά προσόντα, την πολύτιμη εμπειρία από ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και σημαντικές διοργανώσεις, αλλά και την εξαιρετική τεχνική του, αναμένεται να προσφέρει πέρα από δύναμη ένα επιπλέον ποιοτικό στοιχείο στη φετινή προσπάθεια διάκρισης του Άθλου.

Γεννημένος στις 21 Μαρτίου του 1993 στην πόλη Κίμπντο της Κολομβίας ο κεντρικός ύψους 2.04μ Cristian Palacios Santos, όπως είναι το πλήρες του όνομα, αρχικά επικεντρώθηκε στο μπάσκετ. Η γνωριμία του όμως με το βόλεϊ στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας , το Μεντεγίν, τον “έδεσε” έκτοτε με το φιλέ. Για 11 χρόνια αγωνίστηκε με επιτυχία σε διάφορους συλλόγους της Κολομβίας (Antioquia, El Nacional, Nacional Dupla) σημειώνοντας σημαντικές διακρίσεις. Ο πρώτος του ξένος σύλλογος ήταν ο CV Universidad de San Martín de Lima στο Περού, όπου τη σεζόν 2014/15, κατέκτησε το πρωτάθλημα.

Το όνομα του Κολομβιανού μπλοκέρ είναι γνωστό στο ευρωπαϊκό βόλεϊ και όχι μόνο, από το 2015 που ταξίδεψε στην Ισπανία για την Κάσερες, όπου κατέλαβε την 3η θέση στο Κύπελλο. Έκτοτε ακολούθησαν οι επιτυχημένες εμφανίσεις του σε Τουρκία, Ινδονησία, Σαουδική Αραβία, Τσεχία, Ουγγαρία, Ρουμανία και την τελευταία σεζόν στη Λιθουανία, με την Amber Volley.

Η καριέρα του Κριστιάν Παλάσιος, που καρφώνει στα 3.65μ και μπλοκάρει στα 3.45μ δεν περιορίζεται όμως μόνο σε συλλογικό επίπεδο. Διεθνής με την ομάδα της Κολομβίας εδώ και πολλά χρόνια, έχει αγωνιστεί σε πολλές διοργανώσεις μεταξύ των οποίων το Κύπελλο Νότιας Αμερικής, το Παναμερικανικό Κύπελλο και οι Παναμερικανικούς Αγώνες, σημειώνοντας σημαντικές διακρίσεις.

Το νέο απόκτημα του Άθλου από τις πρώτες του κόλας επίσημες δηλώσεις στο athlosorestiadas.gr έθεσε ψηλά τον πήχη για φέτος και υποσχέθηκε εντυπωσιακό θέαμα στους φίλους της ομάδας: “Η συμμετοχή μου στο ελληνικό πρωτάθλημα ήταν πάντα ένας από τα όνειρά μου! Το πρωτάθλημα της χώρας σας, μου έδινε πάντα την εντύπωση πως είναι ένα πολύ δυνατό και ανταγωνιστικό, με πολλούς και παθιασμένους φίλους που λατρεύουν το βόλεϊ. Είμαι πολύ χαρούμενος που ο Άθλος Ορεστιάδας μου δίνει την ευκαιρία να εκπληρώσω αυτή μου την επιθυμία. Ο ξεκάθαρος στόχος για φέτος θα ήταν να μπούμε στα πλέι οφ του πρωταθλήματος και στους «4» του Κυπέλλου, ώστε να δείξουμε τις δυνάμεις μας ως νέα ομάδα. Ελπίζω πως όλοι στον Άθλο είμαστε χαρούμενοι για όλα όσα έρχονται στη νέα σεζόν. Από πλευράς μου θα δώσω όλο το πάθος και την αγάπη μου για αυτό το όμορφο άθλημα, προκειμένου να βοηθήσω την ομάδα μου και να προσφέρω στους φιλάθλους μας όμορφο θέαμα.

Η οικογένεια του Άθλου καλωσορίζει τον Κριστιάν στην Ορεστιάδα και του εύχεται μία καλή σεζόν με υγεία και πολλές επιτυχίες με την ομάδα μας!

Η καριέρα του Παλάσιος

2023-2024: Amber Volley (Λιθουανία)
2022-2023: Extremadura Cáceres PH (Α2), Feníe Energía Mallorca Voley Palma (Ισπανία)
2021–2022: SCM Zalău (Ρουμανία) 3η θέση Κύπελλο Ρουμανίας,
2020-2021: Malatya Büyükşehir Belediyesi (Τουρκία)
2019-2020: Vegyész RC Kazincbarcika (Ουγγαρία), Kladno Volejbal (Τσεχία) 2η θέση Κύπελλο Τσεχίας
2018–2019: Palembang BSB (Ινδονησία), Al-Taraji Club (Σαουδική Αραβία)
2017–2018: Eser Spor (Τουρκία)
2016–2017: Club Voleibol 7 Islas (Ισπανία)
2015–2016: Electrocash Cáceres PH (Ισπανία) 3η θέση Κύπελλο Ισπανίας
2014–2015: CV Universidad de San Martín (Περού) 1η θέση στο Πρωτάθλημα»

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς