Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 85-88: Ιδανικός αυτόχειρας και τώρα οι Πράσινοι είναι φαβορί

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα εμφανίστηκαν αγνώριστοι στο β' μέρος, έσπασαν τα σίδερα από τη γραμμή του φάουλ όπου τους έστειλαν πολλάκις οι αντίπαλοι και με τον Ναν να παίρνει όλες τις κρίσιμες επιθέσεις στο φινάλε ο ΠΑΟ έφερε τη σειρά πίσω στο ΟΑΚΑ για τον τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός «αυτοκτόνησε» στο δεύτερο ημίχρονο και ο Παναθηναϊκός με μπρέικ στο ΣΕΦ (85-88) έφερε τους τελικούς στα ίσα (2-2) για να ανακτήσει το πλεονέκτημα και να γίνει το φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Παρασκευή (14/6) στο ΟΑΚΑ ο do or die 5ος τελικός με τους Πράσινους να έχουν τον κόσμο τους και την ψυχολογία, άρα και το προβάδισμα για να στεφθούν πρωταθλητές και να κλείσουν με τον καλύτερο τρόπο τη σεζόν.

 

Με τον Γκραντ να κάνει τη διαφορά στην 3η περίοδο και τον Ναν να παίρνει επ’ ώμου τους Πράσινους στην 4η, η ομάδα του Εργκίν Αταμάν επέστρεψε από ένα κακό πρώτο ημίχρονο όπου δέχθηκε 51 πόντους απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που στέρεψε από ιδέες επιθετικά και πληγώθηκε τρομακτικά στην άμυνα με πρωτοφανή κατάρρευση για τα δεδομένα του.

Χαμένες βολές (13 στο σύνολο) και ελεύθερα σουτ ήταν τα μεγάλα ζητήματα του Ολυμπιακού που δεν βρήκε τον παίκτη να τον βγάλει από τη δύσκολη κατάσταση όταν η κατάσταση δυσκόλεψε και δεν μπόρεσε να διαχειριστεί την πίεση στο φινάλε, με αποτέλεσμα να πετάξει στα σκουπίδια τη μεγάλη και σπουδαία προσπάθεια που έκανε στο πρώτο μέρος.

Οι Ερυθρόλευκοι είχαν έξι διψήφιους (ο Λαρεντζάκης ήταν ο παίκτης-κλειδί στο πρώτο ημίχρονο) αλλά το σμολ μπολ δεν απέδωσε παρότι το ματς έφτασε στη μία κατοχή. Ο Παναθηναϊκός διατηρήθηκε ψύχραιμος και έφτασε στην πολυπόθητη νίκη σε ένα παιχνίδι που θύμισε πολύ αυτό του πρωταθλήματος (στην κανονική διάρκεια) τον περασμένο Νοέμβριο.

BASKET LEAGUE: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΕΛΙΚΩΝ

Game 1: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 84-89
Game 2: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 92-86
Game 3: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 83-76
Game 4: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 85-88
Game 5: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός / Παρασκευή 14 Ιουνίου στις 21:15

ΤΟ ΜΑΤΣ

Με 5-0 μπήκε στην πρώτη περίοδο ο Ολυμπιακός που βρήκε δύο εύστοχα μακρινά σουτ από τον Γουόκαπ και πέρασε ξανά πολύ την μπάλα στο καλάθι για τον Μιλουτίνοφ που ξεκίνησε εξαιρετικά από κοντά.

Οι Πράσινοι προσπάθησαν να βελτιώσουν την άμυνά τους και παρότι πιέστηκαν, πρόλαβαν να σκοράρουν στη λήξη του χρόνου σε τρεις επιθέσεις (η μία με το τρίποντο του Σλούκα που μπήκε από τον πάγκο) ενώ Παπαπέτρου, Μήτογλου και Λεσόρ επανέφεραν τους φιλοξενούμενους που βρέθηκαν μπροστά με 16-17 αλλά εκεί οι Ερυθρόλευκοι έτρεξαν σερί 6-0 με Μιλουτίνοφ και Γκος για το 22-17 στο τέλος της πρώτης περιόδου.

 

Το δίδυμο Σλούκα – Αντετοκούνμπο έδωσε τις πρώτες επιθετικές λύσεις στη δεύτερη περίοδο για τους Πράσινους (23-24) όμως γρήγορα ο Ολυμπιακός άρχισε να περνά ξανά εύκολα την μπάλα στο ζωγραφιστό.

 

Γουίλιαμς-Γκος και ΜακΚίσικ τρύπησαν την πράσινη άμυνα και έφθειραν Ναν (τρία φάουλ στη δεύτερη περίοδο με κάκιστη αμυντική συμπεριφορά) και Χουάντσο, με τον Ολυμπιακό να τρέχει 6-0 (36-27).

Ο Πετρούσεφ ανέλαβε δράση μακριά και με τον Λαρεντζάκη (εξαιρετικός σε άμυνα και επίθεση) ο Ολυμπιακός έφτασε στο +11 (47-36).

 

Οι Πράσινοι πλησίασαν με Σλούκα και Ναν προκαλώντας την… οργή του Γιώργου Μπαρτζώκα που κάλεσε εσπευσμένα τάιμ άουτ και είδε τους παίκτες του να βάζουν 51 πόντους αλλά να δέχονται και 44 με το τρίποντο του Γκραντ από το κέντρο στη λήξη του ημιχρόνου.

 

Ο Αμερικανός γκαρντ σημείωσε και τους επτά πρώτους πόντους των Πράσινων στην 3η περίοδο και οι Ερυθρόλευκοι άρχισαν να χάνουν το μυαλό τους στην επίθεση με τον Παναθηναϊκό να το εκμεταλλεύεται και να προσπερνά με τους τέσσερις διαδοχικούς του Ναν (54-56).

Ο Ολυμπιακός είχε δύο τρίποντα με τον Κάνααν σε 7′ στην 3η περίοδο (57-56) και το επόμενο εντός παιδιάς ήρθε στο 32′ (60-58) με τον Αμερικανό σούτινγκ γκαρντ των Ερυθρόλευκων να ισοφαρίζει με τεράστιο τρίποντο (64-64) στο 30′.

 

Επ’ ώμου πήρε τον Παναθηναϊκό στην 4η περίοδο ο Κέντρικ Ναν που πήρε όλες τις επιθέσεις πάνω του και οι Πράσινοι έφτασαν με το κάρφωμα του Λεσόρ στο +8 (73-81) στα 4’16” για το φινάλε.

 

Ο Πίτερς πέρασε στο «5» και με δικό του τρίποντο ο Ολυμπιακός πλησίασε αλλά δύο άστοχα του έδωσαν τον Ναν στην ευκαιρία να τελειώσει το παιχνίδι. Ο Αμερικανός έχασε και τις δύο (νωρίτερα ο Λεσόρ έβαλε 1/2) αλλά οι Πράσινοι αξιοποίησαν τις δικές τους και έφυγαν με το ροζ φύλλο αγώνα.

 

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Παπαπέτρου – Θεονάς – Μαγκλογιάννης

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-17, 51-44, 64-64, 85-88

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 6 (2/4 τρίποντα, 3 ασίστ), Κάναν 11 (3/9 τρίποντα, 2/5 βολές), Παπανικολάου 11 (3/7 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 2/5 βολές, 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 λάθη), Πίτερς 11 (2/2 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 4/4 βολές), Μιλουτίνοφ 6 (3/4 δίποντα, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Γουίλιαμς-Γκος (2/5 δίποντα, 7/10 βολές), Λούντζης, Λαρεντζάκης 13 (1/3 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 2/2 βολές), Πετρούσεφ 11 (2/4 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 4/6 βολές, 4 ριμπάουντ), ΜακΚίσικ 5 (2/3 δίποντα, 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ)

Τα ομαδικά στατιστικά του Ολυμπιακού: 15/31 δίποντα, 11/28 τρίποντα, 22/35 βολές, 30 ριμπάουντ (16 αμυντικά – 14 επιθετικά), 19 ασίστ, 3 κλεψίματα, 1 μπλοκ, 6 λάθη, 18 φάουλ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Εργκίν Αταμάν): Παπαπέτρου 3 (1), Γκραντ 15 (4/6 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 4/4 βολές, 2 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 κλεψίματα), Ναν 25 (7/10 δίποντα, 3/8 τρίποντα, 2/4 βολές, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Λεσόρ 15 (6/8 δίποντα, 6 ριμπάουντ), Μήτογλου 7 (2/3 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 3 ριμπάουντ), Καλαϊτζάκης, Σλούκας 12 (2/5 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 2/2 βολές), Αντετοκούνμπο 2, Γκριγκόνις 2 (2/2 βολές, 4 ασίστ), Ερνανγκόμεθ 7 (1 τρίποντο, 7 ριμπάουντ, 2 μπλοκ)

Τα ομαδικά στατιστικά του Παναθηναϊκού: 24/37 δίποντα, 9/17 τρίποντα, 13/17 βολές, 29 ριμπάουντ (22 αμυντικά – 7 επιθετικά), 17 ασίστ, 5 κλεψίματα, 6 μπλοκ, 11 λάθη, 27 φάουλ

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Αταμάν: Το μεγαλύτερο ευχαριστώ στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, δεν κάναμε καλή προετοιμασία

Το σχόλιο του Τούρκου τεχνικού των Πρασίνων για την «κακή προετοιμασία» της ομάδας του το καλοκαίρι και το ξεχωριστό «ευχαριστώ» στον Δ. Γιαννακόπουλο για την επένδυσή του

Μπαρτζώκας: Δεν υπάρχει ήσυχη βραδιά σε αυτούς τους 10 μήνες, να κρατήσουμε ζωντανό το κίνητρο όλων

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, αφού ξεκαθάρισε ότι στους 10 μήνες μίας απαιτητικής σεζόν «δεν υπάρχει ήσυχη βραδιά», μίλησε και για τη διαχείριση των ξένων παικτών που για την ώρα δεν τον δυσκολεύει

Παπανικολάου: Θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τα 100 χρόνια του Ολυμπιακού

Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε ως αρχηγός του Ολυμπιακού στη...

LIVE Streaming η συνέντευξη Τύπου για το Σούπερ Καπ

Δείτε σε live streaming από το επίσημο κανάλι του ΕΣΑΚΕ στο YouTube τη συνέντευξη Τύπου του Super Cup, που φιλοξενείται στη Ρόδο

Παναθηναϊκός: Χωρίς τον Οσμάν η επτάδα των ξένων για το Σούπερ Καπ

Χωρίς τον Τσεντί Οσμάν θα παραταχθεί στο επερχόμενο Σούπερ...

Θύρα 7 για μεταγραφή Γιαζιτζί: «Τον ενημερώνουμε πως όποιος είναι μέλος του Ολυμπιακού απαγορεύεται να υμνεί σφαγείς των Ελλήνων»

Με ανάρτησή της η Θύρα 7 τοποθετήθηκε για την επικείμενη μεταγραφή του Γιουσούφ Γιαζιτζί στον Ολυμπιακό ξεκαθαρίζοντας μεταξύ άλλων πως οποιοσδήποτε αποτελεί μέλος της ομάδας «απαγορεύεται να υμνεί σφαγείς των Ελλήνων»

Η πρώτη αποστολή του Πουρσαϊτίδη στον Βόλο

Με 20 ποδοσφαιριστές αποτελείται η αποστολή του Βόλου για...

Παρί – Ρεν 3-1: Μπαρκολά λαμπρός οδηγεί τους πρωταθλητές

Με κορυφαίο για ακόμη ένα παιχνίδι τον Μπράντλεϊ Μπαρκολά,...

Μίλαν – Λέτσε 3-0: Πέντε λεπτά ήταν αρκετά για τους ανεβασμένους Ροσονέρι (vid)

Η Μίλαν έστησε πάρτι νίκης απέναντι στην Λέτσε για...

Αταμάν: Το μεγαλύτερο ευχαριστώ στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, δεν κάναμε καλή προετοιμασία

Το σχόλιο του Τούρκου τεχνικού των Πρασίνων για την «κακή προετοιμασία» της ομάδας του το καλοκαίρι και το ξεχωριστό «ευχαριστώ» στον Δ. Γιαννακόπουλο για την επένδυσή του