35.3 C
Athens

«Ντιέγκο Αλόνσο, ο χειρότερος προπονητής στην ιστορία των μεγάλων ομάδων της LaLiga»

Ο Mythbuster του ΑΘΛΟΥ γράφει για τον νέο προπονητή του Παναθηναϊκού, τον οποίο οι Πράσινοι παρουσίασαν με μία απόπειρα απαξίωσης προς το πρόσωπο του Μεντιλίμπαρ, αλλά η αλήθεια είναι (ξανά) πολύ διαφορετική από αυτή που επιχείρησαν να εμφανίσουν

Ο Ντιέγκο Αλόνσο επιλέχθηκε ως νέος τεχνικός του Παναθηναϊκού μετά το ναυάγιο των Πρασίνων στις επαφές με τον Μαουρίτσιο Σάρι. Μία επιλογή που δεν άφησε ικανοποιημένη τη μάζα των φιλάθλων της ομάδας, αφού δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός του ποδοσφαίρου για να καταλάβεις πως ο Ουρουγουανός τεχνικός τα έκανε «μούσκεμα» στην πρώτη και πιο πρόσφατη εμπειρία του στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο αντικαθιστώντας τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στον πάγκο της Σεβίλλης τον Οκτώβριο του 2023.

Ο Αλόνσο στην παρουσίασή του ως νέος τεχνικός των Πρασίνων δήλωσε βέβαιος πως με αυτόν στον πάγκο οι αντίπαλοι θα αναγνωρίζουν «πως είμαστε ο Παναθηναϊκός ακόμα κι αν παίζουμε γυμνοί», με τους φίλους της Σεβίλλης πάντως να μην έχουν την ίδια άποψη. Κι αυτό γιατί βίωσαν στο πετσί τους μία κάκιστη σεζόν, στη διάρκεια της οποίας ο Αλόνσο πέρασε στα μαύρα κατάστιχα ως ο χειρότερος προπονητής στην ιστορία των «μεγάλων» ομάδων της LaLiga!

Και αυτό δεν το λέμε εμείς, αλλά η σκληρή πραγματικότητα των αριθμών που παρουσίασαν τα μεγάλα ισπανικά ΜΜΕ πριν από λίγους μήνες, με τη Mundo Deportivo να αναλύει τη σύντομη θητεία του στον πάγκο της Σεβίλλης εξηγώντας το «γιατί» αποτελεί τον χειρότερο προπονητή από τους συνολικά 531 που έχουν περάσει από το ισπανικό πρωτάθλημα και τις λεγόμενες «μεγάλες ομάδες» της Λίγκας.

Ντιέγκο Αλόνσο: Θα αναγνωρίζουν πως είμαστε ο Παναθηναϊκός ακόμα κι αν παίζουμε γυμνοί

Ποιοι είναι αυτοί οι αριθμοί; Καμία νίκη στη LaLiga, με φθηνό απολογισμό 5 ισοπαλιών και 3 ηττών σε μόλις 8 ματς. Οι μοναδικές του νίκες (2) ήταν στο Copa Del Rey κόντρα σε αντιπάλους χαμηλότερης δυναμικότητας.

Παράλληλα, όπως έχουν σημειώσει οι Ισπανοί, ο Αλόνσο είναι ο μοναδικός ανάμεσα σε 531 προπονητές των μεγάλων δυνάμεων του ισπανικού ποδοσφαίρου, ο οποίος δεν κατάφερε να πάρει νίκη στις πρώτες 7 αγωνιστικές στον πάγκο. Τελικώς, στην 8η στροφή αποχώρησε και μπήκε στην «black list» των ανθρώπων και οπαδών της ομάδας -κι όχι μόνο-…

Όλα αυτά τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός τον παρουσίασε με μια απόπειρα απαξίωσης προς το πρόσωπο του Μεντιλίμπαρ στην ανακοίνωση της πρόσληψής του κάνοντας ένα σχόλιο που πέρα από ειρωνικό είναι και εντελώς άστοχο.

Επίσημο: Νέος προπονητής του Παναθηναϊκού ο Ντιέγκο Αλόνσο

«Τον Οκτώβριο του 2023 η Σεβίλλη τον εμπιστεύτηκε για να επαναφέρει την ομάδα στις επιτυχίες, μετά το κάκιστο ξεκίνημα της με προπονητή τον Μεντιλίμπαρ. Παρέμεινε δύο μήνες εκεί, προτού λύσει τη συνεργασία του». Αυτό αναφέρουν οι Πράσινοι κάτι που όμως έρχεται σε αντιδιαστολή με τα όσα γράφουν στην Ισπανία και αναφέραμε παραπάνω.

Δεν αναφέρουμε καν ότι ο Μεντιλίμπαρ κατάφερε να κατακτήσει το Europa League τον Μάιο του 2023 με τη Σεβίλλη, ενώ ο Αλόνσο έφυγε μετά από δύο μήνες έχοντας γράψει αρνητική ιστορία γενικότερα στο ισπανικό ποδόσφαιρο.

Οι αριθμοί τα λένε όλα και δίνουν τις απαντήσεις που πρέπει…

 

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Ολοκληρώνεται άμεσα η μετακίνηση του Στάμενιτς στον Ολυμπιακό

Το χθεσινό δημοσίευμα του έγκυρου The Athletic όλα δείχνουν πως θα επιβεβαιωθεί, με τον Μάρκο Στάμενιτς να ετοιμάζει βαλίτσες για Ελλάδα ώστε να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό.

Μεντιλίμπαρ: Ο Ολυμπιακός είναι η Ρεάλ Μαδρίτης της Ελλάδας και στόχος είναι το πρωτάθλημα

Η συνέντευξη του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στην «AS» τα είχε όλα: Ατάκες, μεταγραφικά ζητήματα, ανάλυση στόχων για τη νέα σεζόν και φυσικά αναφορά στις δύο ευρωπαϊκές κούπες που κέρδισε με Σεβίλλη και Ολυμπιακό

Μαρινάκης: Γράψαμε ιστορία με δύο ευρωπαϊκά τρόπαια, να συνεχίσει ο Ολυμπιακός να κάνει τα όνειρα πραγματικότητα

14 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη μέρα που ανέλαβε τον Ολυμπιακό ο Βαγγέλης Μαρινάκης, με τον ισχυρό άνδρα των Ερυθρολεύκων να στέλνει το δικό του μήνυμα και να τονίζει πως η δουλειά θα είναι ακόμη πιο σκληρή ώστε οι Πειραιώτες να συνεχίσουν να στοχεύουν ψηλά