26.7 C
Athens

Κριστιάνο Ρονάλντο: Ονειρευόμαστε το ευρωπαϊκό, είμαι ερωτευμένος με το ποδόσφαιρο

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο απέδειξε για ακόμη μία φορά, ότι η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός.

Στα 39 χρόνια του, ο Πορτογάλος επιθετικός είναι πανέτοιμος για το 6ο και τελευταίο Euro της πλούσιας καριέρας του, που αρχίζει την Παρασκευή (14/6) στα γήπεδα της Γερμανίας.

Ο CR7 σκόραρε δις στον φιλικό αγώνα προετοιμασίας με αντίπαλο την Ιρλανδία (3-0) και λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης, δήλωσε:

«Είναι καλό να έχεις τα πόδια σου στο έδαφος, αλλά με το μυαλό σου προς τον ουρανό, δηλαδή να ονειρεύεσαι το Ευρωπαϊκό Κύπελλο. Ονειρευόμαστε και είμαστε προετοιμασμένοι. Πρέπει να το κάνεις βήμα-βήμα, αλλά τα όνειρα είναι… δωρεάν.

Έχουμε το ταλέντο, αλλά όπως λέω συχνά, το ταλέντο πρέπει να δουλέψει, κανείς δεν σου δίνει τίποτε. Και η ομάδα είναι έτοιμη να δουλέψει. Ξέρω ότι δεν έχω πολλά χρόνια στο ποδόσφαιρο. Και όπως λένε στην Ισπανία, κάθε χρόνος είναι ένα δώρο που περνά και μπορώ να συνεχίσω να παίζω. Το να παίζω μετά τα 35 ή τα 36 είναι ήδη δώρο, τώρα είμαι 39 και κάθε χρόνο προσπαθώ να το απολαμβάνω.

Το σημαντικό είναι να είμαι καλά σωματικά και ψυχικά, για να μπορέσω να βοηθήσω την ομάδα. Και όπως ήδη γνωρίζετε, με ενώνει μια αιώνια αγάπη για την εθνική ομάδα. Είμαι εδώ 20 χρόνια και θέλω απλώς να συνεχίσω. Είμαι ερωτευμένος με το ποδόσφαιρο. Κάθε ματς είναι ξεχωριστό, φανταστείτε στο Euro με την Πορτογαλία, νιώθω υπερήφανος. Είναι ένα όνειρο, όπως όταν ήμουν 20 ετών».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς