32.2 C
Athens

Μάλτα – Ελλάδα 0-2: Θετικό δείγμα με πολλά νέα πρόσωπα και τον Τζόλη να είναι ξανά πρωταγωνιστής

Ο Τζόλης ήταν ξανά ο κορυφαίος της ανανεωμένης εθνικής που δεν δυσκολεύτηκε απέναντι στην αδύναμη Μάλτα, σε ένα φιλικό που περισσότερο θα θυμούνται οι Τζολάκης, Ντόη, Τσιγγάρας και Μανδάς που πραγματοποίησαν το ντεμπούτο τους -σε επίπεδο Ανδρών- με τα γαλανόλευκα

Η εθνική Ελλάδας επικράτησε άνετα με 2-0 της αδύναμης Μάλτας στο δεύτερο και τελευταίο φιλικό για το καλοκαίρι επί αυστριακού εδάφους, με τους διεθνείς να ξεκινούν τις διακοπές τους και δυστυχώς να παρακολουθούν και φέτος το Euro από την τηλεόραση.

Με τον Νίκο Παπαδόπουλο ως υπηρεσιακό τεχνικό στον πάγκο η ανανεωμένη «γαλανόλευκη» άλλαξε όλη την αμυντική της γραμμή σε σύγκριση με τον αγώνα της περασμένης Παρασκευής κόντρα στη Γερμανία και άφησε θετικά δείγματα, με τον Χρήστο Τζόλη να σκοράρει και να είναι ξανά ο πιο δραστήριος για την εθνική ομάδα.

Ο Μπακασέτας από το σημείο του πέναλτι άνοιξε το σκορ μόλις στο 7′ με τον πρώην άσο της Φορτούνα Ντίσελντορφ να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα με ωραίο πλασέ μέσα από την περιοχή στο 15′.

Ντεμπούτο με τα χρώματα της εθνικής σε επίπεδο ανδρών για τέσσερις. Ο Τζολάκης του Ολυμπιακού ξεκίνησε βασικός και ήταν θετικός όπου κι όποτε χρειάστηκε, με τον Ντόη να αντικαθιστά τον Ρέτσο και να κάνει επίσης ντεμπούτο στα γαλανόλευκα όπως και οι Μανδάς, Τσιγγάρας.

Κάπως έτσι, με αυτή την άνετη νίκη και την εθνική να βρίσκεται σε αναμονή για τη νέα της εποχή, η ομάδα κλείνει έναν κύκλο δύο ετών, που θα μπορούσε να έχει απόλυτα θετικό πρόσημο αλλά στο τέλος μετράει η απουσία από τρίτο σερί Ευρωπαϊκό, που ήρθε με σκληρό τρόπο στην Τιφλίδα κόντρα στη Γεωργία.

Η εθνική ομάδα κοιτάζει πλέον την επόμενη μέρα της και μένει να φανεί με ποιον προπονητή θα πορευθεί στο νέο της ταξίδι στη League B του Nations League από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Σκόρερ: Μπακασέτας (7’πεν., που κέρδισε ο Παυλίδης), Τζόλης (15′ μετά από ασίστ του Παυλίδη)

ΜΑΛΤΑ: Αλ Τούμι, Σο, Ζ. Μουσκάτ, Μποργκ, Κορμπολάν, Γκουλιαμιέρ, Ν. Μουσκάτ, Τεούμα, Καμενζούλ, Μπονγκ, Ντεγκαμπριέλε (46′ Ρέιντ).

ΕΛΛΑΔΑ: Τζολάκης (82′ Μανδάς), Σάλιακας (82′ Τσιγγάρας), Ρέτσος (73′ Ντόι), Κουλιεράκης, Κυριακόπουλος, Μαντάλος (61′ Κώτσιρας), Κουρμπέλης, Μπακασέτας, Μασούρας (61′ Λημνιός), Τζόλης, Παυλίδης (61′ Δουβίκας).

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς