32.2 C
Athens

Μητσοτάκης: Δεν φτάσαμε στον στόχο, οι πολίτες μας εμπιστεύονται αλλά ζητούν να προσπαθήσουμε περισσότερο

Το μήνυμα «σας εμπιστευόμαστε, αλλά προσπαθήστε περισσότερο» έστειλαν οι πολίτες στην κυβέρνηση, όπως επισήμανε στην πρώτη του δήλωση για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως μάλιστα σημείωσε, η ΝΔ δεν έφτασε τον στόχο που είχε θέσει, παρόλο που επέτυχε τη μεγαλύτερη διαφορά από το δεύτερο κόμμα στην ιστορία των ευρωεκλογών.

«Ευχαριστώ από καρδιά όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες που μας εμπιστεύτηκαν για άλλη μια φορά» είπε ξεκινώντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσθέτοντας ότι «οι ευρωβουλευτές μας θα δώσουν τη μάχη στο Ευρωκοινοβούλιο».

«Το κόμμα δεν έφτασε στον στόχο που είχαμε θέσει, ούτε με ενδιαφέρουν επιχειρήματα όπως η διαφορά από το δεύτερο κόμμα είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία των ευρωεκλογών» συνέχισε ο πρωθυπουργός, ο οποίος σημείωσε πως «γνωρίζαμε από την αρχή ότι οι εκλογές θα ήταν δύσκολες».

«Παρά και τις δικές μου προσπάθειες έλειψε ο ουσιαστικός προβληματισμός για την Ευρώπη και το μέλλον που θέλουμε» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Ακούω την φωνή και την εντολή: Σας εμπιστευόμαστε, αλλά προσπαθήστε περισσότερο και αυτό θα κάνουμε για να βαδίσουμε πιο γρήγορα προς την Ευρώπη» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην ιστορική αποχή των φετινών ευρωεκλογών στην Ελλάδα.

Αφού παρατήρησε, δε, ότι «στη Γαλλία και τη Γερμανία κυβερνητικά κόμματα υποχώρησαν σημαντικά» στη συνέχεια τόνισε ότι «η Νέα Δημοκρατία παραμένει ισχυρή και ένα από τα μεγαλύτερα κεντροδεξιά κόμματα στην Ευρώπη. Είναι η μοναδική που μπορεί να προσφέρει σταθερότητα».

«Από τώρα οι εκλογές αυτές γίνονται αφετηρία μιας νέας διαδρομής προς το 2027. Από αύριο στεκόμαστε με μεγαλύτερη ένταση στα προβλήματα για μεγαλύτερη δουλειά, για μεγαλύτερη προσπάθεια και λιγότερες αστοχίες. Έχουμε 3 χρόνια μπροστά μας χωρίς εκλογές. Όπως η Ελλάδα του 2024 είναι πολύ καλύτερη από το 2019 θα συμβεί το ίδιο και το 2027. Το θέλουμε, το μπορούμε και θα το πετύχουμε» κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς