27.8 C
Athens

Ζβέρεφ – Αλκαράθ 2-3: Ο θαυματουργός Ισπανός κατέκτησε το πρώτο του Ρολάν Γκαρός!

Ο 21χρονος Ισπανός κατέκτησε το πρώτο του Ρολάν Γκαρός - και με ανατροπή - και έφτασε τα τρία γκραν σλαμ, επιβεβαιώνοντας για ακόμα μια φορά πως αποτελεί το μέλλον του παγκοσμίου τένις

Ο τρομερός Κάρλος Αλκαράθ (νούμερο 3) κατέκτησε ακόμα ένα Γκραν Σλαμ, έκανε δικό του και το φετινό Ρολάν Γκαρός! Έπειτα από μια μάχη 4 ωρών και 19 λεπτών, ο θαυματουργός Ισπανός υπέταξε με 2-3 σετ (3-6, 6-2, 7-5, 1-6, 2-6) τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ (νούμερο 4) και πανηγύρισε το τρόπαιο στο γαλλικό Open που είναι το πρώτο του και το τρίτο του συνολικά Γκραν Σλαμ (έχει κατακτήσει το Wimbledon το 2023 και το US Open το 2022).

Ο Ισπανός πρωταθλητής πλέον θέλει και ένα Αυστραλιανό Open, είναι μόλις 21 ετών και βρίσκει ξανά τον καλό του εαυτό μετά από τραυματισμούς που τον φρέναραν το προηγούμενο διάστημα.

Για να αντιληφθούμε το μέγεθος του επιτεύγματος, αρκεί να διαπιστώσουμε ότι ο Αλκαράθ ξεπέρασε τον συμπατριώτη του και μυθικό Ράφα Ναδάλ όντας πια ο νεότερος (21 ετών και 35 ημερών) που μετρά τρία τρόπαια σε γκραν σλαμ στις τρεις επιφάνειες (χώμα, γρασίδι, σκληρή). Τρεις τελικοί και ισάριθμοι τίτλοι για τον Ισπανό που τη Δευτέρα (10/6) θα βρίσκεται στο νούμερο 2 της παγκόσμιας κατάταξης και θα ρίξει τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο τρόπος με τον οποίο έφτασε στην κατάκτηση του τροπαίου δείχνει και τη νοοτροπία που έχει, πέρα από τα σπουδαία αγωνιστικά και τεχνικά χαρακτηριστικά του.

Ο Ισπανός εκμεταλλεύτηκε το νευρικό ξεκίνημα του Ζβέρεφ και με γρήγορο μπρέικ έβαλε τις βάσεις για να προηγηθεί αρκετά εύκολα όμως ακολούθησε η αντεπίθεση του 27χρονου Γερμανού που έπαιξε σε δεύτερο τελικό Γκραν Σλαμ (μετά από εκείνον του US Open το 2020) και πρώτο σε γαλλικό Open (παραμένει χωρίς τέτοιο τίτλο).

Ο Ζβέρεφ έπαιξε με βάθος στα χτυπήματά του και οδήγησε στις γραμμές τον Ισπανό, τον έφθειρε αρκετά και εξίσου εύκολα ισοφάρισε. Και εκείνος αξίζει θερμό χειροκρότημα, καθώς στο τρίτο σετ αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-5 έκανε ολική ανατροπή και με πέντε διαδοχικά γκέιμ (!) προηγήθηκε με 2-1 στα σετ.

Δεν πτοήθηκε ούτε εκεί ο Αλκαράθ που με φόρα μπήκε στο επόμενο σετ, εύκολα το κατέκτησε (δεν συνάντησε καν αντίσταση) και εξίσου εύκολα πήρε και το πέμπτο και καθοριστικό για να ανέβει στον θρόνο και να πιστοποιήσει πως είναι ξανά εδώ και εδώ θα βρίσκεται για πολλά πολλά χρόνια, αρκεί να είναι υγιής.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς