26.7 C
Athens

Εθνική Ελλάδας: Με Γιάννη, Γουόκαπ, Σλούκα και Καλάθη η προεπιλογή για το Προολυμπιακό του ΣΕΦ

Αυτά είναι τα ονόματα που βρίσκονται στην προεπιλογή του Βασίλη Σπανούλη για το Προολυμπιακό τουρνουά του ΣΕΦ, με τον αστερίσκο των διεθνών του Παναθηναϊκού μετά τις... απειλές του Δ. Γιαννακόπουλου προς την ΕΟΚ

Γνωστά έγιναν τα ονόματα των παικτών που βρίσκονται στην προεπιλογή της εθνικής Ελλάδας για το Προολυμπιακό τουρνουά του ΣΕΦ, με αυτά των Γιάννη Αντετοκούνμπο, Τόμας Γουόκαπ, Νικ Καλάθη και Κώστα Σλούκα να ξεχωρίζουν.

Ο Σλούκας επιστρέφει στην εθνική μετά από ένα χρόνο απουσίας ή τουλάχιστον βρίσκεται στην προεπιλογή του Σπανούλη καθώς σύμφωνα με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο υπάρχει το ενδεχόμενο ο Παναθηναϊκός να μην δώσει αυτό το καλοκαίρι τους διεθνείς του ως αντίδραση απέναντι στην ΕΟΚ και την «εγκληματική οργάνωση του μπάσκετ», όπως την κατονόμασε.

Γιαννακόπουλος: «Ίσως πρέπει να απέχω από την προσπάθεια της εθνικής για να ξεβρωμίσει το μπάσκετ από την Ε.Ο.»

Παράλληλα και οι Νικ Καλάθης και Γιάννης Αντετοκούνμπο βρίσκονται στην προεπιλογή της «γαλανόλευκης» για το μεγάλο ραντεβού του Ιουλίου στο ΣΕΦ, όπως φυσικά και ο Τόμας Γουόκαπ που είναι δεδομένο πως θα δώσει και πάλι τον καλύτερο του εαυτό μετά από μία «γεμάτη» σεζόν με τον Ολυμπιακό.

Εκτός έμειναν, όπως αναμενόταν, ο τραυματίας Θανάσης Αντετοκούνμπο και ο Νίκος Ρογκαβόπουλος.

Αναλυτικά οι παίκτες που θα συμμετάσχουν στην προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών:

PG: Τόμας Γουόκαπ, Νικ Καλάθης, Μιχάλης Λούντζης, Δημήτρης Μωραΐτης

SG: Κώστας Σλούκας, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Βασίλης Τολιόπουλος, Νεοκλής Αβδάλας

SF: Κώστας Παπανικολάου, Ιωάννης Παπαπέτρου, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης

PF: Γιάννης Αντετοκούνμπο, Ντίνος Μήτογλου, Γιάννης Κουζέλογλου, Νίκος Χουγκάζ

C: Γιώργος Παπαγιάννης, Κώστας Αντετοκούνμπο

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα θα διοργανώσει το ένα από τα 4 Προολυμπιακά τουρνουά, με την συμμετοχή ακόμα της Κροατίας, της Νέας Ζηλανδίας, της Αιγύπτου και της Δομινικανής Δημοκρατίας.

Η Σλοβενία βρίσκεται στον πρώτο όμιλο, μαζί με την Νέα Ζηλανδία και την Κροατία, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στον δεύτερο όμιλο, μαζί με την Δομινικανή Δημοκρατία και την Αίγυπτο.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς