29.4 C
Athens

Θετική εισήγηση Μεντιλίμπαρ για την παραμονή του Γιόβετιτς στον Ολυμπιακό

O 34χρονος Μαυροβούνιος άσος έβαλε κρίσιμα γκολ και έδινε πάντα τον καλύτερό του εαυτό για τον Ολυμπιακό ειδικά από τη στιγμή της έλευσης Μεντιλίμπαρ και μετά, με την πρόθεση των Ερυθρολεύκων για την παραμονή του και τη νέα σεζόν να είναι δεδομένη

Ο Στέβαν Γιόβετιτς, όπως και ο Βιθέντερ Ιμπόρα, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο να φτάσει ο Ολυμπιακός στο όνειρο της κατάκτησης ενός ευρωπαϊκού τροπαίου όντας απλώς οι καλές εκδοχές των εαυτών τους, με την ποιότητα και την εμπειρία τους να ξεχειλίζει και να ξεδιπλώνεται στο χορτάρι του «Γ. Καραϊσκάκης» από τη στιγμή που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Ειδικά για τον Μαυροβούνιο άσο η κατάσταση άλλαξε εντελώς από τον Γενάρη και μετά. Άλλαξε σε τέτοιο βαθμό που ο Ολυμπιακός, πλέον, αναζητά τρόπους να τον διατηρήσει στο ρόστερ του ενόψει και της νέας σεζόν, με το συμβόλαιό του να ολοκληρώνεται στα τέλη του Ιούνη.

Ο Μεντιλίμπαρ έχει εισηγηθεί ήδη την παραμονή του 34χρονου Μαυροβούνιου επιθετικού στον Πειραιά και έχει τους αγωνιστικούς -και μη- λόγους του για αυτό.

Ο Γιόβετιτς είναι ο «προπονητής» του Ολυμπιακού μέσα στο γήπεδο. Όπως φυσικά και ο Ιμπόρα, ο οποίος όμως το είχε ξεκαθαρίσει ότι το καλοκαίρι του 2024 πρώτος του στόχος θα είναι η επιστροφή στην αγαπημένη του Λεβάντε, όπου πιθανότατα θα κλείσει και την τεράστια καριέρα του.

Για τον Γιόβετιτς, τίποτα δεν έχει προκαθοριστεί ακόμα, αλλά η πρόθεση του Ολυμπιακού με εντολή Μεντιλίμπαρ για την παραμονή του και τη νέα αγωνιστική χρονιά είναι δεδομένη.

Θυμίζουμε πως ο πολύτιμος Μαυροβούνιος έχοντας τις περισσότερες φορές τον ρόλο του δεύτερου επιθετικού πίσω από τον Ελ Κααμπί πρόσφερε σε σύνολο 34 εμφανίσεων 8 γκολ και 4 ασίστ, έχοντας σκοράρει τόσο στην ιστορική ανατροπή επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ στην Τοπόλα όσο και στο πρώτο παιχνίδι των προημιτελικών απέναντι στη Φενέρμπαχτσε. Γκολ που θα μείνουν για πάντα στην «ερυθρόλευκη» ιστορία.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς