25.9 C
Athens

Καίσαρας στη Ρώμη ο μυθικός Τεντόγλου: Ξανά πρωταθλητής Ευρώπης με ιστορικές επιδόσεις!

Ο υπερπρωταθλητής που ακούει στο όνομα Μίλτος Τεντόγλου έβαλε ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο στην πλούσια συλλογή του με βασιλική εμφάνιση στη Ρώμη και ιστορικά άλματα, τα κορυφαία στην καριέρα του πριν από το μεγάλο ραντεβού στο Παρίσι

Πότε θα σταματήσει να γράφει ιστορία ο Μίλτος Τεντόγλου; Αυτός ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ Έλληνας υπεραθλητής δεν θα μπορούσε να μην αφήσει το στίγμα του με το τρίτο του χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό ανοιχτού στίβου για να αναδειχθεί πρωταθλητής Ευρώπης για δεύτερη διαδοχική χρονιά στη Ρώμη!

Η φράση δεν είχε αντίπαλο αποκτά κυριολεκτική σημασία για αυτό που έκανε ο 26χρονος πρωταθλητής από τα Γρεβενά! Πραγματικός Έλληνας Αυτοκράτορας με τα κορυφαία άλματα στην καριέρα του (δύο στα 8,65μ.) αγγίζοντας το πανελλήνιο ρεκόρ (για την ακρίβεια με άλμα στα 8,67μ. θα το έσπαγε) σε μια αδιανόητη βραδιά για εκείνον με τις κορυφαίες φετινές επιδόσεις του κόσμου!

Ο Τεντόγλου χάρισε στη χώρα μας το πρώτο της μετάλλιο στη διοργάνωση και το 16ο της χρυσό στην ιστορία της διοργάνωσης. Η Ελλάδα έχει πλέον κατακτήσει συνολικά 35 στην 90ή ιστορία του θεσμού!

Όσο για τον ίδιο τον υπερπρωταθλητή έφτασε τα 13 μετάλλια σε μεγάλη διοργάνωση εκ των οποίων τα 12 χρυσά!

 

Σπουδαίος ο ταλαντούχος Ιταλός Ματέο Φουρλάνι μπροστά στους συμπατριώτες του στο Ολίμπικο αφού με τα 8,38μ. (από το πρώτο άλμα) κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο ενώ το χάλκινο απέσπασε ο Ελβετός Ζίμεν Εχάμερ με επίδοση 8,31μ.

Γενικότερα, ο τρόπος με τον οποίο μπήκε στον αγώνα ο Μίλτος Τεντόγλου έδειξε πολλά για την αγωνιστική του κατάσταση αλλά και για το πόσο καλά ένιωθε ο ίδιος. Ο κορυφαίος άλτης στην Ευρώπη με διαφορά και με μεγάλη συνέπεια, κάτι που αποτυπώνεται στον αριθμό των μεταλλίων τα οποία σαρώνει από το Τόκιο και έπειτα…

Ο Έλληνας πρωταθλητής πάτησε καλά στο πρώτο άλμα και απογειώθηκε στα 8,42μ. για να ανέβει στην κορυφή με την κορυφαία επίδοση στον κόσμο με το… καλησπέρα!

Πάντως ο 26χρονος – ο οποίος πέρασε στον τελικό με 8,14μ. – δεν πήρε με πολύ καλό… μάτι το 8,42μ. και έδειξε την ενόχλησή του αφού θεώρησε πως μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο αφού πάτησε γερά.

 

Το θετικό ήταν πως πέρα από την κορυφαία επίδοση (ξεπέρασε τα 8,36μ. που ήταν η καλύτερη φετινή του) απέκτησε ξεκάθαρο προβάδισμα για το χρυσό μετάλλιο, μιας και ο μεγάλος του αντίπαλος Ματέο Φουρλάνι έκανε 8,38μ. στο πρώτο (ο Ντιουκς στα 8,12μ.) για να προκαλέσει πάντως… πανικό στο Ολίμπικο. Αμφότεροι ήταν άκυροι στο δεύτερο άλμα τους.

 

Το πίστευε, ένιωθε καλά και το έδειξε και στο τρίτο του άλμα. Μπορεί να πάτησε αρκετά πίσω από τη βαλβίδα, όμως ο Έλληνας πρωταθλητής πέταξε στα 8,49μ. (!) και έβαλε ακόμα πιο στέρεες βάσεις για να υπερασπιστεί τον τίτλο του ασκώντας παράλληλα μεγαλύτερη πίεση στους αντιπάλους του (ο Φουρλάνι έκανε 8μ. στο τρίτο του).

Δεν το συζητάμε, δε, πως κατάφερε να βελτιώσει την κορυφαία επίδοση στον κόσμο που ο ίδιος πέτυχε με το πρώτο του άλμα!

 

Και δεν σταμάτησε εκεί φυσικά, αφού το μεγάλο χαμόγελο ήρθε στην 5η προσπάθεια: Ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε ρεκόρ αγώνων με 8,65μ. (!) και διέλυσε κάθε δική του ατομική επίδοση για να κάνει το ρεκόρ.

 

Το στάδιο ενθουσιασμένο, ο Φουρλάνι χειροκρότησε μαζί με τον κόσμο τον Έλληνα πρωταθλητή που φυσικά έκανε μεγάλο έκτο άλμα που μετρήθηκε ΚΑΙ αυτό στα 8,65μ. (!) σε μια ασύλληπτη βραδιά που δείχνει τις άγριες διαθέσεις ενόψει της Ολυμπιάδας στο Παρίσι.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς