27.3 C
Athens

Ισθμός: Κατεδαφίζεται η γέφυρα μετά την έκρηξη του βυτιοφόρου – Σε ένα ρεύμα η κυκλοφορία στην Αθηνών – Κορίνθου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατεδάφισης της γέφυρας στον Ισθμό κάτω από την οποία χθες το βράδυ ανετράπη και τυλίχθηκε στις φλόγες το βυτιοφόρο που μετέφερε καύσιμα με αποτέλεσμα οδηγοί και Πυροσβέστες στην Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου να ζήσουν μια κόλαση φωτιάς για περισσότερες από δύο ώρες.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, που βρέθηκε στο σημείο, ανέφερε ότι διεξάγεται έρευνα για τις συνθήκες του ατυχήματος.

Στο ρεύμα προς Κόρινθο σημειώνονται καθυστερήσεις, αφού ένα τμήμα είναι κλειστό, λόγω των εργασιών κατεδάφισης της αερογέφυρας.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Τροχαία προκειμένου να διευκολυνθούν οι ετεροδημότες που πηγαίνουν στην περιφέρεια για τις Ευρωεκλογές αλλά και οι υπόλοιποι πολίτες που ταξιδεύουν, δόθηκε στην κυκλοφορία μια λωρίδα από το αντίθετο ρεύμα, για τους οδηγούς που θα κινηθούν στο ρεύμα προς Κόρινθο. Ειδικότερα το οδικό τμήμα που γίνεται αντιδρόμηση ξεκινάει λίγο πριν τον κόμβο Λουτρακίου και τα οχήματα ξαναεισέρχονται στο κανονικό ρεύμα κυκλοφορίας περίπου στο ύψος του Λουτρακίου.

Παράλληλα, προκειμένου να αποφευχθεί η κυκλοφοριακή συμφόρηση συνεχίζεται σε κάποια σημεία η εκτροπή των οχημάτων προς την Παλαιά Εθνικής οδό στο ρεύμα προς Κόρινθο.

Κλειστό το ρεύμα από Αθήνα προς Κόρινθο για καθαίρεσης ημέρες

Λόγω των εργασιών καθαίρεσης, το ρεύμα της νέας Εθνικής Οδού από Αθήνα προς Κόρινθο θα παραμείνει κλειστό στο σημείο για κάποιες ημέρες.

Τις επόμενες ώρες η τροχαία θα διατηρήσει την παράκαμψη προς Κόρινθο και μέχρι τις πρώτες μεσημβρινές ώρες της Κυριακής θα γίνεται αμφιδρόμηση στον κλάδο ανόδου προς Αθήνα, δηλαδή μια λωρίδα προς Ισθμό, μια ενδιάμεση buffer λωρίδα και δύο λωρίδες προς Αθήνα.

Ο κλάδος ανόδου για την επιστροφή εκλογέων και εκδρομέων θα αποκατασταθεί το μεσημέρι της Κυριακής.

Η εκτροπή των οχημάτων στο ρεύμα από Αθήνα προς Κόρινθο λόγω της διακοπής της κυκλοφορίας στο σημείο κάτω από την αερογέφυρα του Ισθμού γίνεται: με έξοδο των οχημάτων από τη νέα Εθνική Οδό στη Γέφυρα κόμβου Λουτρακίου και είσοδο τους ξανά στη νέα Εθνική οδό στον κόμβο Επιδαύρου.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς