33.5 C
Athens

Ολυμπιακός: Η φλέβα στον λαιμό του Μιλουτίνοφ, τα μεγάλα σουτ του Γκος και ο αλύγιστος Κάνααν (vid)

Οι Ερυθρόλευκοι ξεχειλίζουν από πάθος και προσήλωση (και) στη φετινή σειρά των τελικών δείχνοντας πως το θέλουν περισσότερο από τον Παναθηναϊκό, με μπροστάρηδες έναν Σέρβο ηγέτη κάτω από τα καλάθια και δύο Αμερικανούς με κρύο αίμα από την περιφέρεια

Όσο έχεις φλέβες στον λαιμό, μη φοβάσαι τίποτα. Το είχε πει ο Γκαμπριέλ Μπατιστούτα θέλοντας να δείξει πώς το πάθος στον αθλητισμό παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο ειδικότερα σε ματς που η νίκη αποτελεί μονόδρομο.

Με αυτή τη λογική έπαιξε ο Ολυμπιακός στο Game 2 των τελικών. Σαν ένα ματς δίχως αύριο, παρότι είχε ήδη κάνει το 0-1 στη σειρά των τελικών με τη νίκη του στο ΟΑΚΑ. Η νοοτροπία αυτής της ομάδας είναι «game by game», όλα τα ματς σαν τελικός, όπως κι αυτό που παίχτηκε το βράδυ της Παρασκευής με τους Ερυθρολεύκους να δείχνουν ξανά ότι θα αφήσουν και την ψυχή τους στο παρκέ για αυτό το πρωτάθλημα, το τρίτο στη σειρά εφόσον καταφέρουν να το κατακτήσουν.

Λίγα λόγια, περισσότερες πράξεις. Αυτό βγαίνει από τα αποδυτήρια του Ολυμπιακού, αυτό βλέπουμε στο παρκέ στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν και αυτό είναι που οδηγεί τους Πειραιώτες σε συνεχόμενους εγχώριους τίτλους τα τελευταία τρία χρόνια.

«Ένα ακόμα, να πάμε εκεί και να παίξουμε το μπάσκετ μας»: Η ομιλία Μπαρτζώκα στα αποδυτήρια μετά το 2-0 στους τελικούς (vid)

Αυτή η φλέβα, λοιπόν, μεταφέρθηκε από τον λαιμό του Μπατιστούτα σε αυτόν του Νίκολα Μιλουτίνοφ, που σε δεύτερο σερί τελικό ήταν εξαιρετικός, καθοριστικός και μαζί με τους Γκος – Κάνααν που έβαλαν τα μεγάλα σουτ όταν τους χρειάστηκε η ομάδα οδήγησαν τον Ολυμπιακό ένα βήμα πιο κοντά στον μεγάλο του στόχο.

Ο αλύγιστος Αϊζάια Κάνααν που φώναξε ξανά «παρών» στο σημαντικό κομμάτι του αγώνα στην 3η περίοδο σταμάτησε τους 16 πόντους με 3/6 τρίποντα ενώ ο Γουίλιαμς-Γκος έβαλε ξανά τα μεγάλα σουτ και γέμισε τη στατιστική του έχοντας 19 πόντους (4/7 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 5/5 βολές, 3 ασίστ). Κάτι παραπάνω από καθοριστικοί, κάτι παραπάνω από αναγκαίοι για τον φετινό Ολυμπιακό, ειδικά στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν.

Για τον Μιλουτίνοφ δε χρειάζεται να πούμε πολλά. Η ποιότητά του αλλά και η ικανότητα να βγαίνει μπροστά στα δύσκολα, είναι δεδομένα. Είναι ο ηγέτης στους ψηλούς του Ολυμπιακού, ένας Σέρβος… γεννημένος στον Πειραιά που γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνουν αυτά τα παιχνίδια κόντρα στον Παναθηναϊκό και έχει πάντα τον τρόπο να πρωταγωνιστεί. Ηγέτης, με όλη τη σημασία της λέξης.

Μιλουτίνοφ: Ευγνώμων στους φίλους του Ολυμπιακού, να ξεχάσουμε ό,τι έγινε

Εφόσον, αυτή η φλέβα στον λαιμό μείνει μέχρι τέλους και στον τρίτο τελικό, τότε ο Ολυμπιακός θα έχει όσα χρειάζεται για να φύγει με τη νίκη (για δεύτερη φορά) από το ΟΑΚΑ και να πάρει σπίτι του τον τίτλο του πρωταθλητή. Για τρίτη σερί σεζόν!

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς