27.8 C
Athens

Αλκαράθ – Σίνερ 3-2: Ο Ισπανός προκρίθηκε για πρώτη φορά στον τελικό του Ρολάν Γκαρός μετά από συγκλονιστική μάχη

Μετά από μια συγκλονιστική μάχη που κράτησε πάνω από 4 ώρες, ο Κάρλος Αλκαράθ (Νο.3) βγήκε νικητής απέναντι στον Γιανίκ Σίνερ (Νο.2) επικρατώντας με 3-2 σετ (2-6, 6-3, 3-6, 6-4, 6-3) και προκρίθηκε στον τελικό του Ρολάν Γκαρός.

Αυτή τη φορά η διαδρομή του Ισπανού στο Ρολάν Γκαρός δεν σταμάτησε στα ημιτελικά. Ο 21χρονος τενίστας πανηγυρίζει για πρώτη φορά στην καριέρα του την πρόκριση στον τελικό του γαλλικού Όπεν όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Ρουντ (Νο.7) – Ζβέρεφ (Νο.4).

Μοναδικός στόχος του νούμερο 3 στην παγκόσμια κατάταξη ο τρίτος τίτλος της καριέρας του σε Grand Slam, μετά από αυτούς σε US Open και Wimbledon το 2022 και το 2023 αντίστοιχα.

Η μάχη με τον Σίνερ ήταν σκληρή, με τον Ιταλό να προηγείται δύο φορές στο παιχνίδι αλλά να λυγίζει στο φινάλε. Οι winners έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι και γύρισαν την πλάστιγγα υπέρ του Ισπανού καθώς ήταν συντριπτικά υπέρ του (63-37).


Στα πρώτα τρία σετ ο καθένας είχα τα σημεία της κυριαρχίας του, με τον Σίνερ να παίρνει εύκολα το πρώτο με 6-2, τον Αλκαράθ να απαντάει εξίσου άνετα με 6-3 και τον Ιταλό να παίρνει ξανά την κυριαρχία για να κάνει το 2-1 με επίσης 6-3.

Στο τέταρτο σετ ο Αλκαράθ έπαιζε για να μείνει στο παιχνίδι, ο Σίνερ για να το τελειώσει και να πάρει την πρόκριση κι έτσι έγινε μια πραγματικά συγκλονιστική μάχη. Στο τέλος αυτής χαμογέλασε στις λεπτομέρειες ο Ισπανός και πήρε το πήρε με 6-4 για να οδηγήσει το ματς σε πέμπτο σετ.


Εκεί ήρθε η ώρα να κυριαρχήσει κι πάλι ένας από τους δύο τενίστες και αυτός ήταν ο Κάρλος Αλκαράθ, ο οποίος δεν άφησε περιθώρια μπαίνοντας δυνατά και παίρνοντας ισχυρό προβάδισμα με 4-0. Το προβάδισμα αυτό δεν χάθηκε ποτέ και έτσι έκλεισε το σετ και το ματς με 6-3 για να πανηγυρίσει τη μεγάλη πρόκριση στον τελικό.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς