25.7 C
Athens

Χάντμπολ: Μια αγωνιστική στην ΑΕΚ και… βλέπουμε για τα έκτροπα στη Νέα Φιλαδέλφεια στον 2ο τελικό με τον Ολυμπιακό

Η ΔΕΑΒ τιμώρησε την ΑΕΚ με μια αγωνιστική για τα σοβαρότατα επεισόδια στο Game 2 με τον Ολυμπιακό, που σημαίνει ότι ο τέταρτος τελικός θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, ενώ επίκειται και περαιτέρω τιμωρία για τους Κιτρινόμαυρους

Με μια αγωνιστική τιμωρήθηκε η ΑΕΚ για τα έκτροπα στη Νέα Φιλαδέλφεια στον 2ο τελικό με τον Ολυμπιακό και για πρώτη φορά ο νόμος εφαρμόστηκε για τα σοβαρά επεισόδια που έγιναν σε πλαίσιο αγώνα χάντμπολ όπου μετέχουν οι Κιτρινόμαυροι (άλλωστε όλοι θυμούνται τα φύλλα αγώνα που έμειναν… χωμένα σε συρτάρια).

Η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης Βίας επέβαλε την ποινή για τη ρίψη αντικειμένων σε παίκτες του Ολυμπιακού και ο 4ος τελικός στην έδρα της Ένωσης θα διεξαχθεί χωρίς κόσμο.

Σοβαρά επεισόδια μεταξύ οπαδών της ΑΕΚ και αστυνομικών κατά τη διάρκεια του 2ου τελικού της Handball Premier

Πέρα από αυτό όμως η Ερασιτεχνική ΑΕΚ κινδυνεύει και με χρηματικό πρόστιμο και βαρύτερη ποινή για όσα συνέβησαν εκτός γηπέδου (επεισόδια με αστυνομικούς και σοβαρές υλικές ζημιές) καθώς έχει κληθεί σε ακρόαση ανήμερα του 4ου τελικού (13/6).

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ, 300 περίπου άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια και προσπάθησαν να μπουν στο γήπεδο με τη βία, παρότι ήταν ασφυκτικά γεμάτο και μάλιστα με υπεράριθμους οπαδούς.

Η ανακοίνωση: «Η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης Βίας (Δ.Ε.Α.Β.) ανακοινώνει ότι:

1. Καλεί σε ακρόαση την Πέμπτη 13/6/2024 το αθλητικό σωματείο ΑΕΚ (τμήμα Χειροσφαίρισης Ανδρών) για σοβαρά – εκτεταμένα επεισόδια (εκτόξευση πετρών, μαρμάρων, τούβλων, φιαλών με χλωρίνη προς τις αστυνομικές δυνάμεις – σοβαρές υλικές ζημιές στην αθλητική εγκατάσταση) που σχετίζονται με τον αθλητισμό και φέρονται ότι έλαβαν χώρα, εντός και εκτός του αγωνιστικού χώρου, του Κλειστού Γυμναστηρίου «Ζαχαρίας Αλεξάνδρου», κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη του αγώνα που διεξήχθη σε αυτό στις 6/6/2024, μεταξύ των ομάδων ΑΕΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ/ΟΜΙΛΟΣ ΞΥΝΗ, στο πλαίσιο των Playoffs της Handball Premier Ανδρών, αγωνιστικής περιόδου 2023-2024».

Εφαρμογή άρθρου 9 του ν.5085/2024.

2. Με την υπ’ αριθμό 23/2024 Πράξη της επιβλήθηκε, σε βάρος του αυτού ως άνω αθλητικού σωματείου ΑΕΚ (τμήμα Χειροσφαίρισης Ανδρών), η διοικητική κύρωση της διεξαγωγής μίας (1) αθλητικής συνάντησης ως γηπεδούχου, χωρίς την παρουσία θεατών σε οποιαδήποτε εθνική Διοργάνωση μετέχει η συγκεκριμένη ομάδα, λόγω ρίψης πλειάδας φιαλών νερού, πρόσφορων να προκαλέσουν σωματική βλάβη, προς τους αθλητές του φιλοξενούμενου σωματείου κατά τον προαναφερόμενο αγώνα.

Εφαρμογή άρθρου 10 του ν. 5085/2024».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς