Ο Βασίλης Σπανούλης ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τον πάγκο του Περιστερίου

Τέλος εποχής στη συνεργασία του Περιστερίου με τον Βασίλη Σπανούλη: Ο θρύλος του ευρωπαϊκού μπάσκετ ανακοίνωσε πως αποχωρεί από την τεχνική ηγεσία της ομάδας, εξήγησε τον λόγο και έστειλε μήνυμα για την εθνική Ελλάδας και την στελέχωσή της

Τέλος εποχής στο Περιστέρι, καθώς ο Βασίλης Σπανούλης ανακοίνωσε στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι της τρίτης θέσης κόντρα στον Άρη ότι αποχωρεί από την τεχνική ηγεσία της ομάδας μετά από δύο χρόνια.

Ο Έλληνας θρύλος του ευρωπαϊκού μπάσκετ θα επικεντρωθεί πλέον απόλυτα στο έργο του στην εθνική ομάδα, την οποία σε μία προσπάθειά του να προστατέψει ζήτησε να μην «δηλητηριάζει» κανείς με τα λόγια του» και να είναι δίπλα της -αλλά και μέλη της- μόνο όσοι το θέλουν πραγματικά.

Ενοχλημένος ο Σπανούλης: «Δεν ξέρω τι προσπαθούν να κάνουν μερικοί, η εθνική είναι υπεράνω όλων» (vid)

Όσο για την αποχώρησή του από το Περιστέρι ανέφερε ενδεικτικά πως η διοίκηση της ομάδας δεν ήθελε να προχωρήσει με το πετυχημένο πλάνο των δύο τελευταίων ετών επί εποχής Σπανούλη στον πάγκο.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Σπανούλης, που μέσα σε όλα έδωσε και συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για την κατάκτηση της Euroleague:

«Μεγάλο μπράβο και συγχαρητήρια στα παιδιά, στη διοίκηση. Για εμάς όλες αυτές οι επιτυχίες είναι σαν πρωταθλήματα και σαν μπάνερ. Όπως καταλαβαίνετε είναι σαν τίτλοι. Είμαι πολύ περήφανος και για πέρυσι, αλλά κυρίως για φέτος. Ήμασταν από τις πιο σταθερές ομάδες. Ήμασταν η καλύτερη ομάδα μετά τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Είναι μία πολύ ιστορική χρονιά. Το ελληνικό μπάσκετ ανθίζει. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού να φέρει έναν ευρωπαϊκό τίτλο στην Ελλάδα.

Είχαμε μία κουβέντα με τη διοίκηση, εμένα τελείωσε το συμβόλαιό μου στο Περιστέρι. Είχαμε μία κουβέντα, δυστυχώς η διοίκηση δεν θέλει να προχωρήσει σε αυτό το πλάνο που έχουμε. Δεν μπορεί κανένας να πει πόσα λεφτά θα πάρει ο καθένας.

Είναι δική του απόφαση (του κυρίου Κότση). Θα συγκεντρωθώ στην πολύ μεγάλη ευθύνη που έχουμε στην Εθνική Ομάδα. Μην δηλητηριάζουμε την Εθνική με διάφορα σχόλια. Είμαστε Έλληνες και πρέπει να είμαστε με την ελληνική ομάδα. Πρέπει να σταματήσουμε να γράφουμε και να λέμε ίντριγκες. Όποιος θέλει να είναι στην Εθνική θα είναι στην Εθνική.

Όποιος δεν θέλει δεν θα είναι. Ο μοναδικός τρόπος για να έρθει το ελληνικό μπάσκετ ψηλά είναι η ενότητα. Να βάλουμε τους εγωισμούς μας και τα οπαδικά σε δεύτερη μοίρα. Όλοι πρέπει να είμαστε μαζί και στις επιτυχίες και στις αποτυχίες. Είμαστε ένα».

Για το μέλλον του: «Είχα προτάσεις και μέσα στη χρονιά. Δεν ήθελα να μιλήσω από τη στιγμή που σέβομαι την ομάδα του Περιστερίου. Είχε γίνει κουβέντα και έγινε μία δεύτερη. Δεν μπορείς να κάνεις κουμάντο στην τσέπη άλλων. Μόνο ευλογία και χαρά νιώθω ότι ξεκίνησα την επαγγελματική μου καριέρα από εδώ».

Για το αν θα έμενε αν η διοίκηση κάλυπτε τα θέλω του: «Θα το σκεφτόμουν πολύ σοβαρά».

 

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Ελλάδα – Φινλανδία 3-0: Γαλανόλευκη υπεροχή στο Φάληρο και ιδανικό ντεμπούτο Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Γούρικη επιστροφή στο Καραϊσκάκη για την εθνική Ελλάδας, η οποία στο ντεμπούτο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες τη Φινλανδία (τρία γκολ, δύο δοκάρια) και έδειξε αποφασισμένη να γυρίσει ξανά στις μεγάλες στιγμές

Ιρλανδία – Αγγλία 0-2: Εύκολη επικράτηση στο πρώτο ματς μετά την αποχώρηση του Σάουθγκεϊτ

Με υπηρεσιακό προπονητή τον Λι Κάρσλι, η Αγγλία ξεκίνησε...

Ασύλληπτη Σταματοπούλου: Χρυσή Παραολυμπιονίκης στα 50μ. ύπτιο S4

Στην τελευταία της παρουσία σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 50μ. ύπτιο S4 και πανηγυρίζει μια τεράστια επιτυχία στην καριέρα της δίνοντας στην Ελλάδα το 13ο μετάλλιο

Παναθηναϊκός: Ανακοινώθηκε ο Οσμάν για τη σεζόν 2024/25

Μερικές ώρες μετά την αποκάλυψη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Τσεντί Οσμάν για έναν χρόνο

Εθνική: Ο Μασούρας θα χάσει και το ματς με την Ιρλανδία

Χωρίς τον Γιώργο Μασούρα θα παραταχθεί η εθνική Ελλάδας στο πρώτο (Φινλανδία) αλλά...

Ο Τσεντί Οσμάν γιορτάζει τη Γενοκτονία των Ποντίων: Ποιοι άφησαν στο σκοτάδι τον πατριώτη Δ. Γιαννακόπουλο; (pics)

Το πρόσφατο - και άκρως θλιβερό - παρελθόν του υπερεθνικιστή Τσεντί Οσμάν βγήκε στην επιφάνεια μετά την αποκάλυψη της επικείμενης μεταγραφής του στον Παναθηναϊκό και όλοι πλέον αναρωτιούνται για το πώς θα αντιδράσει ο δεδηλωμένος πατριώτης Δημήτρης Γιαννακόπουλος

Ιωαννίδης: Ο Γιοβάνοβιτς έχει πλάνο και ταυτότητα, θα γινόμαστε καλύτεροι

Με τρία γκολ και δύο δοκάρια, μια γεμάτη εμφάνιση...

Η Γερμανία σκόρπισε με 5 γκολ την Ουγγαρία, καθάρισε στο τέλος η Ολλανδία

Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισε η Γερμανία στην πρεμιέρα της...

Ελλάδα – Φινλανδία 3-0: Γαλανόλευκη υπεροχή στο Φάληρο και ιδανικό ντεμπούτο Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Γούρικη επιστροφή στο Καραϊσκάκη για την εθνική Ελλάδας, η οποία στο ντεμπούτο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες τη Φινλανδία (τρία γκολ, δύο δοκάρια) και έδειξε αποφασισμένη να γυρίσει ξανά στις μεγάλες στιγμές

Σταματοπούλου: Ήταν η τελευταία μου χρονιά, έλεγα πως θα δώσουμε ό,τι μπορούμε και το κάναμε (vid)

Δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος να ολοκληρώσει την παρουσία της...

Ολυμπιακός: Χαμός στο Λεωνίδιο για την κούπα του Conference League

Στο Λεωνίδιο βρέθηκε σήμερα (7/9) η κούπα του Conference...