32.2 C
Athens

Παπαδόπουλος: Δεν θα κάνω πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα, να δείξουμε καλό πρόσωπο με τη Γερμανία

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Ελλάδας, Νίκος Παπαδόπουλος, μίλησε στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του φιλικού με τη Γερμανία (7/6) τονίζοντας πως η «γαλανόλευκη» θα παραταχθεί με συνταγή Πογέτ στο αρχικό σχήμα, με στόχο να παρουσιάσει ένα καλό πρόσωπο στο φιλικό παιχνίδι με τα Πάντσερ, λίγες μέρες πριν την έναρξη του Euro 2024.

Χαρακτηριστικά τόνισε:

«Υπάρχει μια απογοήτευση για το γεγονός πως δεν είμαστε εδώ για το Euro 2024. Αυτό που για εμάς έχει σημασία στο αυριανό παιχνίδι κόντρα σε έναν εξαιρετικό αντίπαλο τον οποίο θεωρώ και φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί, να περάσουμε τη φιλοσοφία μας στα παιδιά, να μην είμαστε παθητικοί, αμυντικοί, να δημιουργήσουμε προβλήματα στον αντίπαλο και να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα.

Είμαι σίγουρος πως όλοι οι ποδοσφαιριστές όπως έχουν δείξει στις προπονήσεις είναι συγκεντρωμένοι στην ομάδα, την αγαπάνε, προσπαθούν πάρα πολύ, έχουν αφήσει πίσω αυτή τη στεναχώρια τους για το γεγονός πως δεν είμαστε στο Euro 2024 και είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε μια καλή εικόνα. Σήμερα είναι η τελευταία μας προπόνηση και πιστεύω πως θα δούμε έναν καλό ποδόσφαιρικό αγώνα, με καλή εικόνα της Ελλάδας».

Θα αντιμετωπίσετε ένα μεγαθήριο, τι είναι αυτό που θα πείτε στους παίκτες λίγο πριν τη σέντρα;

«Στην πρώτη τοποθέτηση σας θα πω πως αυτό που έχω διακρίνει είναι πως εκτός από τιμή για μένα, είναι τιμή και των ίδιων των ποδοσφαιριστών και το έδειξαν με την προσπάθεια που έκαναν για να πάμε στο Euro 2024, νιώθουν πως είναι τιμή τους που φοράνε το εθνόσημο.

Όσο για το τι θα τους πω. Θα παίξει ρόλο η τακτική, η στρατηγική που θα έχουμε στο παιχνίδι κόντρα σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο. Αλλά αυτό που πάντα έχω στο μυαλό μου είναι αυτό που διακρίνει τον Έλληνα. Το πάθος για το παιχνίδι και αυτό θα προσπαθήσω να τους περάσω, όπως και την πίστη να παίξουμε ποδόσφαιρο, να το χαρούμε και να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα».

Είπατε για τακτική, σκέφτεστε να δούμε κάτι διαφορετικό; Που δεν είχαμε δει έως σήμερα;

«Όχι δεν θα δείτε κάτι διαφορετικό. Στο λίγο καιρό που είμαι δεν μπορώ να κάνω μεγάλες αλλαγές, αυτό που μπορώ να κάνω είναι να μπω στο μυαλό των ποδοσφαιριστών και να τους ανεβάσω την ψυχολογία μετά την αποτυχία που υπήρχε για να ανταποκριθούν σε αυτό το όμορφο και δύσκολο παιχνίδι».

Ποια στοιχεία θέλετε να δείτε από τους παίκτες σας ώστε στο τέλος του αγώνα να είστε ικανοποιημένος;

«Το πάθος είναι σημαντικός παράγοντας, να ακολουθήσουν το πλάνο και τη στρατηγική μας σε αυτό το ματς και σίγουρα να μπουν μέσα να χαρούν το παιχνίδι, να παίξουν ποδόσφαιρο για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».

Θα αλλάξετε πολλά σε πρόσωπα και στη διάταξη σε σχέση με όσα είχαμε δει;

«Θα είναι μεγάλος λάθος να αλλάξω πολλά πράγματα σε αυτό το παιχνίδι και κόντρα σε έναν καλό αντίπαλο. Θα προσπαθήσω να βάλω κάποια στοιχεία τα οποία πιστεύω πως με τον συγκεκριμένο αντίπαλο ταιριάζουν και παίκτες με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Νομίζω δεν θα έχουμε πολλές αλλαγές».

Θα βάλετε όλους τους παίκτες σε αυτά τα δύο φιλικά;

«Ναι η αλήθεια είναι πως στο μυαλό μου το έχω αυτό, επειδή έχουμε τη δυνατότητα και στα δύο φιλικά να έχουμε έξι αλλαγές θα προσπαθήσω να δώσω χρόνο σε όλα τα παιδιά, και στα νέα παιδιά που έχουν έρθει στην ομάδα. Βέβαια μερικές φορές προγραμματίζεις αλλά το ματς μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικό στο κοουτσάρισμα αλλά στη σκέψη μου είναι να παίξουν όλοι οι ποδοσφαιριστές που είναι εδώ».

Ποια η άποψη σας για τον Τζόλη, υπάρχει περίπτωση να αγωνιστεί αύριο;

«Ο Χρήστος όταν δεν ήταν στην Εθνική ανδρών τον είχα στην Ελπίδων, είναι ένας ποδοσφαιριστής που διανύει μια περίοδο φόρμας, έχει κάνει μια εκπληκτική σεζόν και είναι στη σκέψη μου να ξεκινήσει το παιχνίδι αύριο.

Η εξέλιξη του είναι καλή, η χρονιά του ήταν φανταστική σε γκολ και ασίστ και αυτό το δείχνιε πως υπάρχει ενδιαφέρον από πολλές ομάδες για να πάει κάπου αλλού».

Θεωρείτε ότι ματς κόντρα σε δυνατούς αντιπάλους δίνουν έξτρα κίνητρο στους παίκτες;

«Ναι, πολλές φορές όταν παίζεις με ένα καλό αντίπαλο το κίνητρο υπάρχει από μόνο του. Με την εικόνα που έχουμε στις προπονήσεις και τη διάθεση που δείχνουμε θα έχουμε μια εντελώς διαφορετική εικόνα. Περιμένω να είμαστε αρκετά καλοί κόντρα σε έναν καλό αντίπαλο».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς