33.7 C
Athens

Εξαιρετική κίνηση του Άθλου Ορεστιάδας με τον διαγώνιο Άγγελο Μανδηλάρη

Στην Ελλάδα με τη φανέλα του Άθλου Ορεστιάδας θα αγωνιστεί για πρώτη φορά ο Άγγελος Μανδηλάρης. Ο 25χρονος (2μ04) διαγώνιος ξεκίνησε την καριέρα του στο μπιτς βόλεϊ και στη συνέχεια μεταπήδησε στη σάλα.

Ο εκρηκτικός διεθνής διαγώνιος την περασμένη σεζόν έπαιξε στη Ζαντρούγκα και κατέκτησε το Κύπελλο Αυστρίας ενώ αγωνίστηκε και στο CEV Cup όπου η ομάδα του αποκλείστηκε από τον Μίλωνα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Η διοίκηση του ΤΑΑ Άθλος Ορεστιάδας ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον αθλητή Άγγελο Μανδηλάρη για την περίοδο Volleyleague Ανδρών 2024-25. Μετά τη διεθνή του καριέρα, ο διεθνής άσος θα αγωνιστεί, για χάρη της ομάδας μας για πρώτη φορά στα ελληνικά γήπεδα.

Γεννημένος στη Χαλκίδα στις 7 Νοεμβρίου 1998 ο Άγγελος Μανδηλάρης έχει ύψος 2.ο4μ και αγωνίζεται ως διαγώνιος. Μαζί με τον αδελφό του Βασίλη “κόλλησε” το… μικρόβιο του βόλεϊ από τον πατέρα του, που έπαιζε στην Α2 και στο Παγκράτι. O 25χρονος διαγώνιος ξεκίνησε την καριέρα του στο μπιτς βόλεϊ, παράλληλα με τις σπουδές του στις ΗΠΑ, στα πανεπιστήμια του Μπάρτον και του Μπολ Στέιτ. Από 2017-2020 έπαιξε βόλεϊ για το Barton College (ΗΠΑ) κερδίζοντας μεταξύ άλλων διακρίσεων το «Conference Carolinas Champion» 3 φορές, το «First Team All Conference» 4 φορές και το «Conference Carolinas Player of the Year» 3 φορές. Στη συνέχεια αγωνίστηκε για το Ball State University (ΗΠΑ) πανηγυρίζοντας και νέες διακρίσεις: «MIVA Conference Champion 2022», «First team all conference and all tournament team 2022» και «Off the block National Opposite of the Year ». Επίσης αναδείχθηκε καλύτερος επιθετικός παίκτης της χρονιάς του Conference Carolinas Men’s Volleyball.

Μετά την επιτυχημένη καριέρα του στο κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ, τη σεζόν 2022-2023 άρχισε την ευρωπαϊκή του πορεία αγωνιζόμενος στην ιταλική Σαν Ντόνα (Α3) υπό τις τεχνικές οδηγίες του θρυλικού Ιταλού πασαδόρου και εκ των κορυφαίων άσων του παγκόσμιου βόλεϊ, Πάολο Τοφόλι. Την τελευταία σεζόν μεταπήδησε στην αυστριακή SK Ζαντρούγκα Μπλέιμπουργκ, με τα “χρώματα” της οποίας στέφθηκε Κυπελλούχος Αυστρίας, κατέλαβε την 3η θέση σε Πρωτάθλημα και MEVZA Cup, ενώ αγωνίστηκε και στο Cev Cup.

Είναι διεθνής με την Εθνική ομάδα ανδρών, τόσο στη σάλα, όσο και στην άμμο, όπου έχει πανηγυρίσει σημαντικούς τίτλους και διακρίσεις σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο. Διακρίνεται για την εκρηκτικότητα και τη δύναμή του, επιτίθεται από τα 3.55μ και μπλοκάρει στα 3.35μ

Ο Α. Μανδηλάρης σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο και έκανε μεταπτυχιακό στην πληροφορική στο Πανεπιστήμιο του Ball Sate.

Στις πρώτες του επίσημες δηλώσεις, ως αθλητής της ομάδας μας ο 25χρονος “μπόμπερ” τόνισε στο athlosorestiadas.gr: “Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω για να αγωνιστώ στην Ελλάδα και ειδικά στον Έβρο, σε μία πόλη και ένα κοινό που έχει δείξει ότι λατρεύει το βόλεϊ. Ο Άθλος Ορεστιάδας είχε δύο πετυχημένες χρονιές στη Volley League και από την πλευρά μου θα δώσω ό,τι καλύτερο μπορώ για να τον βοηθήσω και με τη δύναμη του κόσμου μας, να φτάσει ακόμη πιο ψηλά.

H οικογένεια του Άθλου καλωσορίζει τον Άγγελο στην Ορεστιάδα και του εύχεται μια σεζόν με υγεία, πολλές επιτυχίες για τον ίδιο και την ομάδα μας!

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς