29.4 C
Athens

Φερεντσβάρος – Νόβι 18-17: Οι Ούγγροι του Αργυρόπουλου στον τελικό, υπέταξαν στα πέναλτι τους Σέρβους του Βλαχόπουλου και του μοιραίου Σκουμπάκη

Μετά από μία συγκλονιστική μάχη απέναντι στη Νόβι Μπέογκραντ, η Φερεντσβάρος ήταν αυτή που χαμογέλασε και πανηγύρισε με 18-17 στα πέναλτι την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του LEN Champions League.

 

Οι Ούγγροι πανηγύρισαν μια σπουδαία πρόκριση απέναντι στη Νόβι Μπέογκραντ και θα αντιμετωπίσουν στον τελικό την κάτοχο του τροπαίου, Προ Ρέκο. Από την άλλη οι Σέρβοι που μετρούσαν δύο σερί παρουσίες στον τελικό της διοργάνωσης, θα δοκιμάσουν την τύχη τους στον μικρό τελικό απέναντι στον Ολυμπιακό.

Μοιραίος για την Μπέογκαρντ ήταν ο Σκουμπάκης που αστόχησε στο τελευταίο πέναλτι, με τον Αργυρόπουλο να βγαίνει νικητής στον ελληνικό εμφύλιο απέναντι του και απέναντι στον Βλαχόπουλο.

 

Η κανονική διάρκεια βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες στο 13-13 μετά από μεγάλη επιστροφή των Σέρβων που αγωνίστηκαν για αρκετά λεπτά με παίκτη λιγότερο στο τελευταίο οκτάλεπτο, όμως αυτή η επιστροφή δεν συνδυάστηκε με την πρόκριση.

Από τους νικητές, ο Μάντιτς πέτυχε 5 γκολ και ακολούθησαν ο Μερκούλοφ με 3 και ο Αργυρόπουλος με 2. Από τους ηττημένους, ο Βλαχόπουλος πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση με τέσσερα γκολ, ενώ από δύο μέτρησαν Τσουκ και Πλιέτοβιτς.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ 

1-0 Βάργκα

1-1 Μπράσοβιτς

2-1 Μάντιτς

2-2 Μαρτίνοβιτς

3-2 Μερκούλοφ

3-3 Τσουκ

4-3 Φέκετε

4-4 Βλαχόπουλος

5-4 Αργυρόπουλος

Αποκρούει ο Βόκερ

ΦΕΡΕΝΤΣΒΑΡΟΣ – ΝΟΒΙ [13-13 (κ.α), 5-4 (πεν.)]

ΤΑ ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 4-4, 3-2, 5-4, 1-3

LEN CHAMPIONS LEAGUE: ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ FINAL FOUR

Τετάρτη 5/6

Προ Ρέκο – Ολυμπιακός 13-11 πεν.

Φερεντσβάρος – Νόβι Μπέογκραντ 18-17 πεν.

Παρασκευή 7/6

Μικρός τελικός: Ολυμπιακός – Νόβι (20:00)

ΤΕΛΙΚΟΣ: Προ Ρέκο – Φερεντσβάρος (22:00)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς