29.4 C
Athens

Προ Ρέκο – Ολυμπιακός 13-11: Άδοξος αποκλεισμός στα πέναλτι για τους Ερυθρόλευκους

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας επέστρεψαν από το 1-4, έστειλαν τον ημιτελικό στα πέναλτι αλλά δυο άσχημες εκτελέσεις έστειλαν τους πανίσχυρους πρωταθλητές Ευρώπης σε έναν ακόμη τελικό

Ο Ολυμπιακός έκανε τεράστια προσπάθεια στη Μάλτα αλλά κόντρα στην Προ Ρέκο λύγισε στα πέναλτι και δεν μπόρεσε να προκριθεί στον τελικό του LEN Champions League.

Η πανίσχυρη 11 φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης (έχει κατακτήσει τα τρία τελευταία ευρωπαϊκά) εκμεταλλεύτηκε το πρώτο κακό οκτάλεπτο των Ερυθρόλευκων, οι οποίοι πάντως βελτίωσαν άρδην την εικόνα τους – αν και θα μπορούσαν να έχουν κάποιες καλύτερες επιλογές στην επίθεση – προηγήθηκαν για πρώτη φορά στο 8-9 και έχασαν διπλή ευκαιρία να πάρουν την πρόκριση με αποτέλεσμα όλα να κριθούν στα πέναλτι (9-9 η κανονική διάρκεια).

Στα πέναλτι ο Νέγκρι ήταν ο πρωταγωνιστής των Ιταλών με τον Ολυμπιακό να ηττάται με 13-11.

Ο Ντίνος Γενηδουνιάς με τρία γκολ ήταν ο πρώτος σκόρερ των Ερυθρόλευκων ενώ σπουδαία εμφάνιση έκανε ο Μπίγιατς στην κανονική διάρκεια με 59% στις επεμβάσεις.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Οι Ερυθρόλευκοι έκαναν ένα κάκιστο πρώτο οκτάλεπτο με πολλά λάθη στην επίθεση (δύο σοβαρά του Φουντούλη και από ένα του Βάμος και του Μπούσλιε).

H Προ Ρέκο δεν συγχώρησε και προηγήθηκε με 3-0 στο 8′ με 2/3 στον παραπάνω (Κανέλα και Κοντέμι) ενώ από νωρίς είχε ανοίξει το σκορ ο Ετσενίκε στην κόντρα από την πάσα του Ντελ Λούνγκο μετά το δοκάρι του Γενηδουνιά.

 

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού έσπασε το ρόδι μετά από 13′ (και σε ένα διάστημα με καλές ερυθρόλευκες άμυνες ειδικά στον παραπάνω) αλλά άμεσα απάντησαν οι Ιταλοί με τον Γιάνγκερ.

 

Ο Βάμος έκανε το 4-2 που ήταν το σκορ στο 16′ με τον Ολυμπιακό να έχει πολλά προβλήματα στην επίθεση και να δίνει εύκολα κατοχή στη Ρέκο. Ο Φουντούλης έβαλε το πρώτο γκολ στον παραπάνω (1/5) ενώ ο Παπαναστασίου σε θέση φουνταριστού τροφοδοτήθηκε άψογα για την πρώτη ισοφάριση (4-4) στο 22′.

 

Οι Ιταλοί έβρισκαν τη λύση για να ανακτούν το προβάδισμα και ό,τι έχτισαν για ώρα οι Πειραιώτες εξανεμίστηκε αφού οι Ντι Φούλβιο και Γιάνγκερ έκαναν το 7-5 και η διαφορά διατηρήθηκε στα δύο γκολ όπως ήταν και στο φινάλε του δεύτερου οκταλέπτου.

 

Από νωρίς στο τέταρτο οκτάλεπτο και μετά το γκολ του Αλαφραγκή, ο Παπαναστασίου αποβλήθηκε με τρίτη ποινή (όπως και οι Πρεσιούτι – Φοντέλι – Ίβοβιτς για τους Ιταλούς) και η νέα ισοφάριση του Ολυμπιακού ήρθε με τον Δήμου (8-8 στο 4’45” για τη λήξη) και πέρασε μπροστά (8-9) με τον Γενηδουνιά στα 2’16” με το ριμπάουντ του αρχηγού.

 

Ο Ντι Φούλβιο έκανε το 9-9 στον παραπάνω, οι Ερυθρόλευκοι έχασαν δύο ευκαιρίες για να βρουν καθοριστικό γκολ και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι, εκεί όπου ο Νέγκρι ήρθε από τον πάγκο και με αυτόν στην πισίνα χάθηκαν δύο για τον Ολυμπιακό που δεν μπόρεσε να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ (4-2)

1-0 Ντι Φούλβιο
1-1 Βάμος
2-1 Ζάλανκι
2-2 Γενηδουνιάς
3-2 Γιάνγκερ
Άστοχος ο Δήμου
4-2 Κοντέμι
Ο Νέγκρι σταματά τον Γκίλλα

ΠΡΟ ΡΕΚΟ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 13-11 [9-9 (κ.α), 4-2 (πεν.)]

ΤΑ ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 3-0, 1-2, 3-3, 2-4 (κ.α.), 4-2 (πεν.)

ΠΡΟ ΡΕΚΟ (Σάντρο Σούκνο): Ντελ Λούνγκο, Ντι Φούλβιο 2, Ζάλανκι 1, Κανέλα 1, Γιάνγκερ 2, Φοντέλι, Πρεσιούτι, Ετσενίκε 1, Ίβοβιτς, Κάκαρης, Κοντέμι 1, Χέιλοκ 1, Νέγκρι

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χέρβο Κόλιανιν): Μπίγιατς, Λόντσαρ, Βάμος 2, Γενηδουνιάς 3, Φουντούλης 1, Γούβης, Γκίλλας, Μπούσλιε, Αλαφραγκής 1, Δήμου 1, Νικολαΐδης, Παπαναστασίου 1, Ζερδεβάς

LEN CHAMPIONS LEAGUE: ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ FINAL FOUR

Τετάρτη 5/6

Προ Ρέκο – Ολυμπιακός 13-11 πεν.

Φερεντσβάρος – Νόβι Μπέογκραντ (22:00)

Παρασκευή 7/6

Μικρός τελικός: Ολυμπιακός – Ηττημένος από το Φερεντσβάρος ή Νόβι (20:00)

ΤΕΛΙΚΟΣ: Προ Ρέκο – Νικητής από το Φερεντσβάρος ή Νόβι (22:00)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς