33.7 C
Athens

Διπλή ενίσχυση με Παπαγεωργίου και Σταυρόπουλο για τον Άθλο Ορεστιάδας

Σε διπλή κίνηση προχώρησε ο Άθλος Ορεστιάδας που μετά τις ανανεώσεις ξεκίνησε τις προσθήκες με δύο Έλληνες αθλητές.

Οι Εβρίτες ανακοίνωσαν τον 25χρονο (2μ02) κεντρικό Θανάση Παπαγεωργίου που αγωνιζόταν στην Κηφισιά καθώς και τον 23χρονο (1μ92) ακραίο Δημήτρη Σταυρόπουλο ώστε να ενισχύσουν τον ελληνικό τους κορμό.

Η ανακοίνωση για τον Παπαγεωργίου αναφέρει τα εξής: «Η διοίκηση του ΤΑΑ Άθλος Ορεστιάδας ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον αθλητή Θανάση Παπαγεωργίου για την περίοδο Volleyleague Ανδρών 2024-25.

Γεννημένος στις 28 Οκτωβρίου του 1998 στη Θεσσαλονίκη, με ύψος 2,02μ. o Παπαγεωργίου αγωνίζεται ως κεντρικός. Παρά το νεαρό της ηλικίας του ο νεοποακτηθείς μπλοκέρ, διαθέτει σημαντικές παραστάσεις από την κορυφαία κατηγορία του ελληνικού βόλεϊ και αναμένεται να αποτελέσει ένα πολύτιμο “όπλο” στα χέρια του προπονητή μας, Γιώργου Μπακοδήμου.
Με γονείς καθηγητές Φυσικής Αγωγής, ο αθλητισμός “ρέει” στο DNA του Παπαγεωργίου. Μικρός ασχολήθηκε με την κολύμβηση και στη συνέχεια με ποδόσφαιρο και στίβο, ώσπου… κόλλησε το “μικρόβιο” του βόλεϊ. Τα πρώτα του βήματα στο φιλέ έγιναν το 2008 στις ακαδημίες του Μεγάλου Αλεξάνδρου και στη συνέχεια μεταπήδησε στη ΧΑΝΘ. Σε επίπεδο ανδρών έπαιξε για 3 χρόνια στην ομάδα της Κομοτηνής, όπου στην πρώτη κιόλας χρονιά πανηγύρισε την άνοδο στην Volleyleague. Μεσούσης της περιόδου του κορωνοϊού, επέστρεψε στην Θεσσαλονίκη για λογαριασμό της ΧΑΝΘ και έπειτα αγωνίστηκε και πάλι στα «σαλόνια» με τον Αριστοτέλη Σκύδρας. Τις τελευταίες δύο σεζόν έπαιξε στην Κηφισιά, όπου το 2024 είχε και τις πρώτες του ευρωπαϊκές εμπειρίες στο Challenge Cup της CEV.

Το νέο απόκτημα της ομάδας μας στο παρελθόν είχε κληθεί στα κλιμάκια της Εθνικής Παίδων. Είναι Πτυχιούχος Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού (Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης) και Προπονητής Πετοσφαίρισης (ΓΓΑ).

Στις πρώτες του δηλώσεις ως αθλητής του Άθλου ο 25χρονος μπλοκέρ δήλωσε: «Είμαι χαρούμενος που την νέα χρονιά θα αγωνιστώ με τη φανέλα του Άθλου Ορεστιάδας. Είναι μια ομάδα που κρατάει το βόλεϊ του Έβρου σε υψηλό επίπεδο και κάθε χρόνο βάζει τον πήχη ψηλότερα έχοντας πολλές φιλοδοξίες, απολύτως λογικό λόγω της ένδοξης ιστορίας της πόλης. Ανυπομονώ λοιπόν να γνωρίσω την νέα μου ομάδα, να δουλέψουμε όλοι μαζί σκληρά και να δώσουμε το 100%, έτσι ώστε να πετύχουμε τους υψηλούς στόχους που έχουν τεθεί, έχοντας φυσικά τον κόσμο στο πλευρό μας. Εύχομαι να έχουμε υγεία πάνω απ’ όλα, νίκες και στο τέλος να τα καταφέρουμε».

H οικογένεια του Άθλου καλωσορίζει τον Θανάση στην Ορεστιάδα και του εύχεται μια χρονιά γεμάτη υγεία και πολλές επιτυχίες!
Προηγούμενες ομάδες
2023-2024: ΑΟΠ Κηφισιάς
2022-2023: ΦΕΣ Αριστοτέλης Σκύδρας
2020-2022: ΧΑΝΘ
2017-2019: Α.Ε. Κομοτηνής
2014-2015: ΧΑΝΘ
2008-2014: Γ.Σ. Μέγας Αλέξανδρος»

Η ανακοίνωση για τον Σταυρόπουλο: «Η διοίκηση του Τ.Α.Α. Άθλος Ορεστιάδας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη συνεργασία με τον αθλητή Δημήτρη Σταυρόπουλο, ενόψει της νέας σεζόν Volleyleague ανδρών 2024-2025.

Ο 23χρονος (2/7/2001, 1.92μ) Ορεστιαδίτης ακραίος είναι γιος του πρώην αθλητή και νυν προπονητή, Γιώργου Σταυρόπουλου. Ένα ακόμη “δικό μας” παιδί, καθώς έπειτα από 3 χρόνια ο Δημήτρης επιστέφει στις τάξεις του Άθλου, για να τον ενισχύσει στην φετινή προσπάθεια διάκρισης. Τη σεζόν 2020-2021 ο Σταυρόπουλος ήταν ξανά μέλος της ομάδας μας, αλλά το πρωτάθλημα διακόπηκε εξαιτίας του κορωνοϊού.

Ήταν διεθνής με τις Εθνικές Παμπαίδων & Παίδων, ενώ έχει αγωνιστεί επίσης σε Α.Ο.Ο., ΓΕ Ηρακλείου, Εθνικό Αλεξανδρούπολης, ΟΦΗ.

Στις πρώτες του επίσημες δηλώσεις ως αθλητής του Άθλου το νέο απόκτημα της ομάδας μας τόνισε στο www. athlosorestiadas.gr: “Είναι χαρά μου που θα αγωνιστώ ξανά με την ομάδα του Άθλου Ορεστιάδας και θα παλέψω για τους υψηλούς στόχους που θέτει φέτος ο σύλλογος σε μια ακόμη παρουσία του στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού βόλεϊ. Ευχαριστώ πολύ την διοίκηση για την εμπιστοσύνη της και εύχομαι να έχουμε μια υγιή και παραγωγική χρονιά, ώστε να καταφέρουμε να επιτύχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα”.

H οικογένεια του Άθλου καλωσορίζει και πάλι τον Δημήτρη στην ομάδα μας και του εύχεται μια υγιή σεζόν με συλλογικές και προσωπικές επιτυχίες».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς