32.5 C
Athens

ΠΑΟΚ: Ο Λουτσέσκου θέλει παρτενέρ του Μεϊτέ τον Καμαρά για να εφαρμόσει το αγαπημένο αγωνιστικό του πλάνο

Ο ΠΑΟΚ παλεύει να ολοκληρώσει και μάλιστα γρήγορα τη μεταγραφή Καμαρά, με τον Λουτσέσκου να βλέπει στον πρόσωπο του έναν... εξελιγμένο Αουγκούστο που θα αποτελέσει παρτενέρ του Μεϊτέ και θα κάνει πολλές δουλειές στη μεσαία γραμμή

Στο φουλ δουλεύουν οι μηχανές στον ΠΑΟΚ ώστε ο Ραζβάν Λουτσέσκου να έχει το μεγαλύτερο κομμάτι του ρόστερ στα χέρια του μέχρι τις 1 Ιουλίου όπου οι πρωταθλητές Ελλάδας θα ταξιδέψουν για το Χορστ της Ολλανδίας και το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους.

Είναι κάτι απολύτως λογικό, μιας και οι επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις του Δικεφάλου ξεκινάνε στα τέλη του Ιουλίου για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League και οι Ασπρόμαυροι φαίνεται να έχουν μάθει από τα λάθη των προηγούμενων ετών, όταν η καθυστέρηση στις μεταγραφικές κινήσεις έμοιαζαν κομμάτι της καθημερινότητας του συλλόγου.

Στο Χορστ της Ολλανδίας το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του ΠΑΟΚ

Κάπως έτσι ο ΠΑΟΚ έχει φουλάρει για να τελειώσει τα ανοιχτά ζητήματα με την παραμονή των Σβαμπ και Κεντζιόρα, την ενίσχυση του ελληνικού κορμού με τους Τσιφτσή και Θυμιάνη αλλά και την απόκτηση με μόνιμη μεταγραφή του Μεϊτέ από την Μπενφίκα, υπόθεση που κυλάει καλά και όλα δείχνουν πως θα έχει αίσιο τέλος.

Όσον αφορά το κομμάτι του επιθετικού, ο Δικέφαλος έχει ψηλά στη λίστα του τον Μάρτιν Μπρέθγουεϊτ, ωστόσο δεν είναι η μοναδική περίπτωση που εξετάζεται και η απόκτηση του επιθετικού ίσως να τραβήξει και μέχρι τέλος Ιουνίου.

Αυτό που σίγουρα οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ δεν θέλουν να τραβήξει σε καμία περίπτωση αρκετό διάστημα είναι η απόκτηση ενός ακόμα χαφ και συγκεκριμένα του Μαντί Καμαρά, για τον οποίον ο Ραζβάν Λουτσέσκου έδωσε έγκριση χωρίς δεύτερη σκέψη. Ο 27χρονος που μένει ελεύθερος από τον Ολυμπιακό, αποτελεί βασικό στόχο των Ασπρόμαυρων για την ενίσχυση στο κέντρο, που εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά η μία θέση είναι «κλειδωμένη» με… αλυσίδες από τον Μεϊτέ.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν στην πατρίδα του ποδοσφαιριστή, η πρόταση του Δικεφάλου είναι για τριετές συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές 1,4 εκατ. ευρώ, ενώ οι Ασπρόμαυροι προσφέρουν και κάποια μπόνους σε περίπτωση επίτευξης στόχων.

Μαντί Καμαρά: Θα είμαι πάντα ευγνώμων που έπαιξα για τον Ολυμπιακό, υπήρξε σημαντικό κομμάτι της ζωής μου

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου το έχει κάνει ήδη εικόνα, έχοντας στο μυαλό τους ως δίδυμο στο κέντρο τους δύο ποδοσφαιριστές και θέλει να δουλέψει πάνω σε αυτό όσο περισσότερο γίνεται πριν τα πρώτα επίσημα παιχνίδια, μιας και ο Καμαρά έχει μείνει αρκετό διάστημα εκτός δράσης και του λείπει αγωνιστικός ρυθμός.

Ο κεντρικός από τη Γουινέα είναι το κατάλληλο πρόσωπο για να πάει ένα επίπεδο πάνω το κέντρο του ΠΑΟΚ και να δώσει την ταχύτητα που έλειπε σε μεγάλο βαθμό τη σεζόν που μας πέρασε. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που μοιάζει αρκετά με τον Ντούγκλας Αουγκούστο, ο οποίος αποτελούσε μία από τις αδυναμίες του προπονητή του ΠΑΟΚ που δύσκολα τον έβγαζε από την ενδεκάδα.

Βασικό κοινό τους στοιχείο πως δεν διστάζουν να σουτάρουν έξω από την αντίπαλη περιοχή και αρκετές φορές να πατήσουν σε αυτή. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι ο Ρουμάνος τεχνικός χρησιμοποιήσει αρκετές φορές τον Βραζιλιάνο στη θέση «10». Προφανώς ο Μαντί Καμαρά είναι ένας ποδοσφαιριστής αρκετά πιο γρήγορος από τον Αουγκούστο και αυτό ακριβώς είναι που μπορεί να εξελίξει τη μεσαία γραμμή των Ασπρόμαυρων.

 

Σβαμπ και Οζντόεφ είναι επίσης ποδοσφαιριστές που εύκολα βρίσκονται στην αντίπαλη περιοχή σε αντίθεση με τον Μεϊτέ, όμως τα χαρακτηριστικά τους είναι αρκετά διαφορετικά από αυτά του Μαντί Καμαρά, με τον Λουτσέσκου ουσιαστικά να ψάχνει ένα «μηχανάκι» στο κέντρο του δίπλα στον βράχο και βασικό πυλώνα του κέντρου, Σουαλιχό Μεϊτέ.

Μέσα σε όλα, ο ποδοσφαιριστής από τη Γουινέα ταιριάζει απόλυτα και στο αγωνιστικό στυλ που αποφάσισε να ακολουθήσει τη φετινή χρονιά ο προπονητής του Δικεφάλου. Μπορεί να αποτελέσει παίκτη κλειδί, όταν ο ΠΑΟΚ κλέβει μπάλες και φεύγει στο ανοιχτό γήπεδο, κάτι που έκανε καλύτερα από τον καθέναν φέτος. Τόσο με τα αμυντικά του χαρακτηριστικά, όσο και με την ικανότητα του να προωθήσει γρήγορα την μπάλα και να ακολουθήσει και ο ίδιος την εξέλιξη της φάσης.

Ο Μαντί Καμαρά αποτελεί τον νούμερο ένα στόχο, όμως στον Δικέφαλο φαίνεται πως δεν θα κάνουν πράγματα που τους κόστισαν σε άλλες μεταγραφικές περιόδους. Αυτό σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ θα το παλέψει, θα δώσει λίγο χρόνο στον ποδοσφαιριστή που ήδη το σκέφτεται αρκετές ημέρες και εφόσον δεν λάβει την απάντηση μέσα στο χρονοδιάγραμμα του σχεδιασμού, θα προχωρήσει σε άλλες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που βρίσκονται στη μεταγραφική λίστα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς