27.8 C
Athens

Τσιτσιπάς – Αλκαράθ 0-3: Δεν έσπασε την «κατάρα» ο Στέφανος, ο θαυματουργός Ισπανός τον απέκλεισε και φέτος στους «8»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν μπορεί με τίποτα να κερδίσει τον Κάρλος Αλκαράθ, ο οποίος τού έχει πάρει τον... αέρα και για δεύτερη σερί χρονιά κατάφερε να τον αποκλείσει στα προημιτελικά του Ρολάν Γκαρός με στόχο το πρώτο του τρόπαιο στο Παρίσι

Έξι παιχνίδια κόντρα στον Κάρλος Αλκαράθ και 6 ήττες για τον Στέφανο Τσιτσιπά που και φέτος, όπως και πέρυσι, αποκλείστηκε από τον θαυματουργό Ισπανό τενίστα στα προημιτελικά του Ρολάν Γκαρός.

Σε ένα ματς που διήρκησε κάτι παραπάνω από 2 ώρες ο Αλκαράθ είχε τον έλεγχο και έκανε τα περισσότερα μπρέικ (4) για να πάρει και φέτος με νίκη 3-0 σετ (6-3, 7-6, 6-4) το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Grand Slam του Παρισιού, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ιταλό, Γιανίκ Σίνερ.

Έτσι, ο Τσιτσιπάς αποχωρεί για ακόμα μια χρονιά στη φάση των «8» από το γαλλικό Όπεν, χωρίς να καταφέρει να προκριθεί για 7η φορά στην καριέρα του στα ημιτελικά Grand Slam, ενώ η προηγούμενη παρουσία του σε τελικό του Ρολάν Γκαρός ήταν το 2021, όταν είχε ηττηθεί από τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Και μιας που αναφέραμε τον σπουδαίο Σέρβο τενίστα, νωρίτερα έγινε γνωστό πως λόγω τραυματισμού του στο δεξί γόνατο απέσυρε τη συμμετοχή του από τη συνέχεια του Ρολάν Γκαρός με τον Ρουντ να προκρίνεται άνευ αγώνα στα ημιτελικά.

Ο Αλκαράθ έδειξε από το πρώτο σετ τις προθέσεις του όντας αρκετά πιο εύστοχος και δραστήριος από τον Τσιτσιπά κάνοντας το 1-0 με 6-3 γκέιμ μέσα σε μόλις 14 λεπτά.

Ο Τσιτσιπάς έβγαλε αντίδραση στο δεύτερο σετ το οποίο κατέληξε στο τάι μπρέικ, παρότι ο Αλκαράθ είχε προηγηθεί με 4-1. Στο τάι μπρέικ όμως ο Ισπανός τενίστας ήταν πιο ψύχραιμος και αποτελεσματικός για να κάνει το καθοριστικό για την εξέλιξη του αγώνα 2-0 στα σετ.

Τελικώς, στο τρίτο σετ ο Αλκαράθ απλώς κράτησε το σερβίς του κάνοντας κι ένα ακόμη μπρέικ (το τέταρτο του) στον Έλληνα πρωταθλητή για να πάρει τη νίκη με 6-4 σε ένα ματς για το οποίο είχαμε μεγαλύτερες προσδοκίες αλλά αυτές εξανεμίστηκαν από νωρίς λόγω της ορμής και της αποφασιστικότητας του Αλκαράθ, ο οποίος εν απουσία του Τζόκοβιτς βάζει «πλώρη» για το πρώτο του τρόπαιο στο Παρίσι, ενώ αυτή είναι μόλις η δεύτερη φορά που φτάνει μέχρι τα ημιτελικά.

ΤΑ ΣΕΤ: 3-6, 6-7, 4-6. 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς