26 C
Athens

Ο ΠΑΟΚ ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Μάρτιν Μπρέθγουεϊτ

Ο Δικέφαλος του Βορρά φαίνεται να έχει αρκετά ψηλά στη μεταγραφική του λίστα την περίπτωση του 32χρονου Δανού επιθετικού, που φέτος είναι πρώτος σκόρερ της Segunda στην Ισπανία με τη φανέλα της Εσπανιόλ

Την περίπτωση του 32χρονου διεθνή Δανού επιθετικού, Μάρτιν Μπρέθγουεϊτ έχει αρκετά ψηλά στη λίστα του για την ενίσχυση στη θέση του σέντερ φορ ο ΠΑΟΚ.

Ο Δικέφαλος του Βορρά φαίνεται να ψάχνεται για λύση από το «πάνω ράφι» στη γραμμή κρούσης, με τον έμπειρο Δανό στράικερ να αποτελεί μία δελεαστική επιλογή, αλλά με συγκεκριμένες δυσκολίες.

Αρχικά, ο Μπρέθγουεϊτ, που έχει αγωνιστεί για μία διετία στην Μπαρτσελόνα, δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2025 με την Εσπανιόλ, ωστόσο αν η ομάδα της Βαρκελώνης δεν καταφέρει να εξασφαλίσει την άνοδό της στη La Liga μέσω των μπαράζ τότε αυτομάτως θα δυσκολέψει πολύ η παραμονή του στην ισπανική ομάδα.

Σε περίπτωση που η ομάδα δεν ανέβει κατηγορία τότε υπάρχει ρήτρα 600 χιλιάδων ευρώ στο συμβόλαιο του, την οποία ίσως επιδιώξει να ενεργοποιήσει ο ΠΑΟΚ αναλόγως πώς θα πάνε τα ματς στα μπαράζ ανόδου, με την Εσπανιόλ να αντιμετωπίζει πρώτα την Σπόρτινγκ Χιχόν.

Σημειώνεται πως ο Μπρέθγουεϊτ αποτελεί πρώτο σκόρερ της Segunda τη φετινή σεζόν με απολογισμό 22 γκολ σε 39 αγώνες πρωταθλήματος, καθώς και δύο ασίστ.

Προέρχεται από δυο γεμάτες σεζόν στην Εσπανιόλ, με 41 εμφανίσεις φέτος σε πρωτάθλημα και κύπελλο και 31 συμμετοχές στη La Liga με 10 γκολ την περίοδο 2022-23.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς