32.2 C
Athens

Συνάντησε Τεντόγλου και Καραλή ο Μητσοτάκης: «Ενθαρρυντικό ότι οι πρωταθλητές μας εκφράζουν ικανοποίηση»

Το Ολυμπιακό Προπονητήριο του ΟΑΚΑ, στο οποίο υλοποιούνται έργα αναβάθμισης στο πλαίσιο των ευρύτερων παρεμβάσεων άνω των 62 εκατ. ευρώ επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης (4/6) ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας ξεναγήθηκε στους χώρους του ΟΑΚΑ συνοδευόμενος από τον τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, και ενημερώθηκε από τον γενικό διευθυντή του ΟΑΚΑ, Κωνσταντίνο Χαλιορή για την πορεία των έργων.

Εκεί είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους Μίλτο Τεντόγλου και Εμμανουήλ Καραλή, που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού αλλά και με άλλους αθλητές.

«Χαίρομαι ιδιαίτερα για τη συνολική προσπάθεια που γίνεται για την αναβάθμιση όλων των αθλητικών υποδομών, 20 χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς του 2004. Είναι πολύ ενθαρρυντικό να βλέπουμε τους πρωταθλητές μας να εκφράζουν ικανοποίηση για τη βελτίωση των συνθηκών προπόνησης. Έχουμε και άλλα πράγματα να κάνουμε», ανέφερε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ακούμε πάντα τις υποδείξεις των πρωταθλητών μας σχετικά με τις προδιαγραφές των εγκαταστάσεων και έτσι όπως πρέπει να γίνουν. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το ΟΑΚΑ είναι βασικά ένας χώρος μαζικής άθλησης. Θέλουμε ακόμα περισσότερο κόσμο. Μου λέγατε 18.000 με 20.000 την ημέρα. Όταν, με το καλό, μπορέσουμε να επισκευάσουμε και τα ανοιχτά γήπεδα και διαμορφώσουμε και τον όλο χώρο πιστεύω ότι η επισκεψιμότητα αυτή θα ανέβει κι άλλο», συνέχισε ο πρωθυπουργός, για να ολοκληρώσει:

«Και θα κάνουμε πράξη αυτό που ήταν το αρχικό όραμα, το οποίο δυστυχώς κάπου χάθηκε τα χρόνια της κρίσης: το ΟΑΚΑ να είναι πραγματικά το σημείο αναφοράς και ο τόπος συνάντησης του πρωταθλητισμού με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Και βέβαια, και οι κινήσεις οι υπόλοιπες που έχουν γίνει, η παραχώρηση του κλειστού στον Παναθηναϊκό, οι επενδύσεις που γίνονται στα γήπεδα τένις -καθώς τα σπορ ρακέτας τώρα γνωρίζουν μεγάλη άνθηση-, οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει στο κολυμβητήριο, πολύ σημαντικές, και βέβαια, οι υπόλοιπες επενδύσεις οι οποίες θα δρομολογηθούν, νομίζω ότι θα μετατρέψουν το ΟΑΚΑ σε αυτό το οποίο πάντα όλοι μας -και χρησιμοποιώ πρώτο πληθυντικό ως αθλητής- ονειρευόμασταν. Οπότε συγχαρητήρια».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς