32.2 C
Athens

Πόρτο: Όλα τα δεδομένα για τους κεντρικούς αμυντικούς και αυτά που ισχύουν για τον Κάρμο

Οι «δεδομένοι» στόπερ της Πόρτο για τη σεζόν 2024/25, η υπόθεση του Κάρμο που καίει τον Ολυμπιακό και οι ανοιχτές υποθέσεις στους Δράκους που αφήνουν παράθυρο αισιοδοξίας στους Ερυθρόλευκους

Τα μέτωπα στην Πόρτο είναι πολλά ενόψει της επόμενης σεζόν, αφού η αλλαγή στη διοίκηση δημιουργεί διαφορετικά δεδομένα τόσο στον πάγκο όσο και στο υπόλοιπο ρόστερ.

Η O’JOGO διαπιστώνει τα τελευταία 24ωρα έντονη κινητοποίηση αναφορικά με το στήσιμο που θα γίνει στην αμυντική γραμμή και τη Δευτέρα παρουσίασε πώς έχουν τα δεδομένα για τους στόπερ και φυσικά για τον Νταβίντ Κάρμο. Μια υπόθεση που ενδιαφέρει πολύ τον Ολυμπιακό για ευνόητους λόγους.

ΟΙ ΣΙΓΟΥΡΟΙ:

Ζε Πέντρο (από τη Β’ ομάδα – συμβόλαιο ως το 2026)
Οτάβιο (μεταγραφή 12 εκατ. από τη Φαμαλικάο – συμβόλαιο ως το 2028)
+ μεταγραφή δεξιοπόδαρου στόπερ

ΠΙΘΑΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ:

Πέπε (41χρ. / δεν έχει αποφασίσει αν θα αποσυρθεί)

ΑΝΟΙΧΤΟ ΓΙΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ

Κάρμο (δανεικός στον Ολυμπιακό με οψιόν αγοράς – συμβόλαιο ως το 2027)
Καρντόσο (συμβόλαιο ως το 2026)
Μαρκάνο (τραυματίας – συμβόλαιο ως το 2025)

Οι Δράκοι αναζητούν σταθερότητα στην άμυνα καθώς πέρυσι δοκιμάστηκαν πολλά διαφορετικά δίδυμα κεντρικών αμυντικών για διαφορετικούς λόγους (τραυματισμοί ή κακές εμφανίσεις) και για την επόμενη μέρα μόνο οι Ζε Πέντρο και Οτάβιο (ενσωματώθηκαν στην Πόρτο τον Ιανουάριο) έχουν εξασφαλισμένη θέση.

Παράλληλα, θα γίνει δεδομένα μεταγραφή ενός ακόμα κεντρικού αμυντικού που θα είναι δεξιοπόδαρος. Αυτή τη στιγμή μιλάμε για τρεις ποδοσφαιριστές στο σύνολο.

Την ίδια ώρα, η Πόρτο αναμένει την απόφαση του Πέπε για το αν θα συνεχίσει για έναν ακόμα χρόνο να παίζει ποδόσφαιρο. Ο Βραζιλιάνος ήταν βασικός πέρυσι, δεν ταλαιπωρήθηκε ιδιαίτερα από τραυματισμούς και οι Πορτογάλοι τον περιμένουν, εάν το επιθυμεί, να ανανεώσει ως το 2025.

Πιο κοντά στην αποχώρηση βρίσκονται οι Ιβάν Μαρκάνο και Φάμπιο Καρντόσο. Ο Ισπανός υπέστη ρήξη χιαστού και έχασε όλη τη σεζόν και παρότι διατηρεί συμβόλαιο και για την επόμενη σεζόν, στα 36 του δεν αναμένεται να αποτελέσει τον παίκτη πάνω στον οποίο θα στηριχθεί ο όποιος αντικαταστάτης του Σέρτζιο Κονσεϊσάο.

Ο δεύτερος μετρά τρία χρόνια στον σύλλογο (μεταγραφή από τη Σάντα Κλάρα) αλλά η απογοητευτική εικόνα του βάζει σε δεύτερες σκέψεις την Πόρτο ενώ το συμβόλαιό του λήγει το 2026. Από τον Φεβρουάριο φαίνεται πως μπήκε στον πάγο ο 26χρονος Πορτογάλος.

Από εκεί και έπειτα υπάρχει ο Νταβίντ Κάρμο. Το πορτογαλικό Μέσο υποστηρίζει πως ο Ολυμπιακός δεν έχει κάνει ακόμα νύξη στην Πόρτο για το αν θα τον αποκτήσει με 17 εκατ. ευρώ (το σενάριο αυτό φαντάζει τρομακτικά δύσκολο σε αυτό το ποσό) ωστόσο θεωρούν πως οι Ερυθρόλευκοι έχουν το πάνω χέρι στην υπόθεση με τον 25χρονο κεντρικό αμυντικό να μην είναι αρνητικός να συνεχίσει να φορά τα ερυθρόλευκα…

 

Σε αυτό πρέπει να προστεθεί το γεγονός πως ο εκ των κορυφαίων στόπερ του Conference είναι αριστεροπόδαροςόπως ο Οτάβιο – και η Πόρτο δεν μπορεί να τον χρησιμοποιήσει στη θέση δεξιοπόδαρου.

Για τον διεθνή Ανγκολέζο πάντως διατηρούν ένα μικρό παράθυρο στην Πορτογαλία ώστε να πάρει μια δεύτερη ευκαιρία στην Πόρτο. Λέμε μικρό καθώς το συγκεκριμένο σενάριο – βάσει των όσων αναφέρθηκαν και όσων τονίζονται τα τελευταία 24ωρα – δεν συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς