27.3 C
Athens

Αταλάντα – Φιορεντίνα 2-3: Νίκη παρηγοριάς για τους βαριά πληγωμένους Βιόλα, δύο γκολ ο Μπελότι (vid)

Η Φιορεντίνα ήπιε την Τετάρτη το… δηλητήριο στην Αθήνα κόντρα στον Ολυμπιακό και την Κυριακή προσπάθησε να πνίξει τον πόνο της με νίκη της παρηγοριάς σε εξ αναβολής (και τελευταίο) ματς στη Serie A απέναντι στην Αταλάντα.

Ο Βιντσέντζο Ιταλιάνο διατήρησε μόνο τους Μαρτίνες Κουάρτα, Νίκο Γκονσάλες και Μπελότι συγκριτικά με τον τελικό του Conference κόντρα στους Ερυθρόλευκους και οι Βιόλα πήραν τη νίκη με 2-3 πατώντας πάνω στο εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο που έκαναν.

Η αναμέτρηση δεν είχε καμία βαθμολογική σημασία αφού η μεν Αταλάντα τερμάτισε 4η με 69 βαθμούς (κάτοχος του Europa League με θέση στους ομίλους του νέου Champions League), η δε Φιορεντίνα 8η με 60 βαθμούς (θα ξεκινήσει τη σεζόν στα προκριματικά του Conference).

Οι Βιόλα προηγήθηκαν στο 6′ με την κεφαλιά του Μπελότι – σε μια φάση που ο Καρνεσέκι είχε κακή αντίδραση – αλλά στο 12′ ήρθε η άμεση απάντηση του Λούκμαν με πλασέ για το 1-1.

 

Στο 19′ ο Νίκο Γκονσάλες έδωσε εκ νέου προβάδισμα στους Βιόλα για το 1-2 στο 19′ με τον Σκαλβίνι να απαντά ξανά για τους Μπεργκαμάσκι με συρτό σουτ στο 32′.

Εν τέλει, το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε από τις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με τον Μπελότι να βρίσκει δίχτυα ξανά μετά από αμυντική αδράνεια και να πανηγυρίζει τα πρώτα του γκολ στη Serie A μετά από τέσσερις μήνες και συνολικά 14 παιχνίδια στις εγχώριες διοργανώσεις.

 

ΑΤΑΛΑΝΤΑ (Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι): Καρνεσέκι, Τολόι (75′ Τζιμσίτι), Χίεν, Σκαλβίνι (84′ Χάτεμπουρ), Χολμ (57′ Μίραντσουκ), Έντερσον, Πάσαλιτς, Ρουτζέρι, Κουπμάινερς, Λούκμαν (56′ Σκαμάκα), Ντε Κετελάρε (74′ Ελ Μπιλάλ Τουρέ)

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ (Βιντσέντζο Ιταλιάνο): Μαρτινέλι, Καγιόντε (88′ Φαραόνι), Μαρτίνες Κουάρτα, Ρανιέρι, Ντάνκαν (77′ Ινφαντίνο), Λοπέζ, Καστροβίλι (66′ Κουαμέ), Μπελτράν (77′ Ικονέ), Γκονσάλες (88′ Μπαράκ), Μπελότι

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς