27.8 C
Athens

Τσιτσιπάς: Από τα σπουδαιότερα comeback που έχω κάνει, στόχος μου να μην νιώσει άνετα ο Αλκαράθ

Για τη μεγάλη μάχη με τον Κάρλος Αλκαράθ στα προημιτελικά του Ρολάν Γκαρός ετοιμάζεται ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος ξεπέρασε με ανατροπή το εμπόδιο του Αρνάλντι.

Ο Έλληνας τενίστας εξήγησε τους λόγους που θεωρεί τη νίκη του κόντρα στον Αρνάλντι το μεγαλύτερο comeback της καριέρας του, ενώ αποκάλυψε πως στόχος του κόντρα στον Αλκαράθ είναι να μην τον αφήσει να νιώσει άνετα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τη νίκη επί του Αρνάλντι: «Ήταν από τα σπουδαιότερα come back που έχω κάνει, το μομέντουμ ήταν υπέρ του αντιπάλου, τίποτα δεν έδειχνε να λειτουργεί, η πνευματική μου δύναμη με οδήγησε στη νίκη, ένιωσα ότι έχω τη δύναμη να επιστρέψω. Όταν έκανα μπρέικ για το 5-5 στο δεύτερο σετ, ήταν μία τεράστια ευχαρίστηση. Πίστευα ότι είχα την ποιότητα, δεν ένιωσα ότι έμεινα ποτέ πίσω. Είναι από τους μεγαλύτερους μαχητές που έχω αντιμετωπίσει, από τους καλύτερους παίκτες που αντιμετώπισα στη φετινή χωμάτινη σεζόν. Υπάρχουν παίκτες που δείχνουν εύθραυστοι σε κάποια σημεία, αλλά αυτός ήταν πιο δυνατός απ’ ό, τι έχω συνηθίσει.

Για τον προσεχή αντίπαλο, Αλκαράθ: «Έχει πει ότι του αρέσει να παίζει εναντίον μου, ελπίζω αυτή τη φορά να του αρέσει λίγο λιγότερο. Ο στόχος μου είναι να μη νιώσει τόσο άνετα. Υπάρχουν πιθανότητες από πλευράς μου και πρέπει να το εκμεταλλευτώ, αυτές τις στιγμές που περιμένουμε ως τενίστες».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς