29.4 C
Athens

Παναθηναϊκός για Γουέμπλεϊ: «Το έπος του ’71 αποτελεί σημείο αναφοράς για το ελληνικό ποδόσφαιρο»

53 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα (2/6) από την παρουσία του Παναθηναϊκού στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών κόντρα στον Άγιαξ με τους Πράσινους να προχωρούν σε σχετική ανάρτηση κάνοντας λόγο για «έναν φωτεινό φάρο που αποτελεί διαχρονικά σημείο αναφοράς για το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Ο Ολυμπιακός έγινε προσφάτως η πρώτη ελληνική ομάδα που κατακτά ευρωπαϊκό τρόπαιο, αυτό του Conference League, γράφοντας την πιο χρυσή σελίδα σε συλλογικό επίπεδο για το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, με την πράσινη ΠΑΕ να τονίζει στην αναμνηστική ανάρτησή της πως ο Παναθηναϊκός, σαν σήμερα το 1971, έβαλε το ελληνικό ποδόσφαιρο στον παγκόσμιο ποδοσφαιρικό χάρτη…

«Έπος του Γουέμπλεϊ»: Μια κυριολεκτικά… παραμυθένια πορεία μέσα από μαρτυρίες και ντοκουμέντα (vid)

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός:

«Η δόξα, η περηφάνια, η ιστορία μας! Σαν σήμερα, το 1971, ο Παναθηναϊκός έγραψε την πιο χρυσή σελίδα στην ιστορία του βάζοντας το ελληνικό ποδόσφαιρο στον παγκόσμιο χάρτη. Μια σπουδαία γενιά Ελλήνων παικτών, υπό την καθοδήγηση του θρυλικού Φέρεντς Πούσκας, έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης.

Η πράσινη φανέλα με το λευκό τριφύλλι στο στήθος και το όνομα Panathinaikos έγιναν παγκοσμίως γνωστά. Οι Πράσινοι έδωσαν μεγάλη μάχη στο Γουέμπλεϊ αλλά λύγισαν με 2-0 απέναντι στον σπουδαίο Άγιαξ του Γιόχαν Κρόιφ. Παρ’ όλα αυτά, το έπος του ‘71 αποτέλεσε -και αποτελεί διαχρονικά- έναν φωτεινό φάρο κι ένα σημείο αναφοράς για τον Παναθηναϊκό αλλά και συνολικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς