26.7 C
Athens

Ντόρτμουντ – Ρεάλ Μαδρίτης 0-2: Έπαιξε ένα ημίχρονο και πήρε το 15ο Champions League η Βασίλισσα της Ευρώπης

Η Ρεάλ νίκησε σε 9ο σερί τελικό τα τελευταία 26 χρόνια και παρότι υπέφερε για ένα ημίχρονο, στο β' κυριάρχησε κατά κράτος φτάνοντας την 15η κούπα στην ιστορία της με γκολ των Καρβαχάλ και Βινίσιους

Ποιος άλλος; Μόνο η Ρεάλ Μαδρίτης! Η Βασίλισσα υπέφερε για ένα ημίχρονο στο Γουέμπλεϊ αλλά ως συνήθως μίλησε τελευταία με την κλάση της και πανηγύρισε την κατάκτηση του 15ου Champions League της ιστορίας της μετά τη νίκη της με το 2-0 απέναντι στην Ντόρτμουντ!

Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι έφτασε τα έξι τρόπαια στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση τα τελευταία 11 χρόνια (από τη σεζόν 2013/14), ενώ δεν έχει χάσει κανέναν από τους τελευταίους εννέα τελικούς που έχει δώσει. Αδιανόητο επίτευγμα και για τον πολύπειρο Ιταλό προπονητή που έφτασε τα πέντε τρόπαια (όσα έχει συνολικά ο Τόνι Κρόος που κρεμάει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια) την ώρα που Καρβαχάλ και Μόντριτς έφτασαν αισίως τα έξι και ισοφάρισαν το ρεκόρ του Χέντο…

 

Κι αν μια ομάδα ξέρει να υποφέρει καλύτερα από κάθε άλλη, αυτή είναι η Ρεάλ. Η Ντόρτμουντ επέστρεψε στο Λονδίνο έντεκα χρόνια μετά τον τελευταίο της τελικό (3ο) στη διοργάνωση και έφυγε ξανά με σκυμμένο κεφάλι παρότι έκανε ένα μαγικό πρώτο ημίχρονο.

Ο Έντιν Τέρζιτς έπιασε στον ύπνο τη Βασίλισσα αλλά δυστυχώς για τους παίκτες και την ομάδα του το πολυπόθητο γκολ δεν ήρθε παρά τις πολλές ευκαιρίες (1,82xG) και χωρίς να δεχθεί την παραμικρή απειλή.

Το διαγώνιο πλασέ του Μπραντ στο 12′ πέρασε άουτ ενώ η κορυφαία φάση χάθηκε στο 25′ όταν ο Αντεγέμι έφυγε τετ α τετ από υπέροχη βαθιά μπαλιά αλλά έκανε κακό κοντρόλ και δεν πρόλαβε να περάσει σωστά τον Κουρτουά για να πλασάρει σε κενή εστία.

Ο Γερμανός επιθετικός στο 28′ έχασε νέα παρόμοια ευκαιρία όταν ο Βέλγος τερματοφύλακας έδιωξε εντυπωσιακά ενώ στο 41′ ανάλογη τύχη είχε και το δυνατό σουτ του Ζάμπιτσερ.

Η εικόνα του αγώνα άλλαξε άρδην στο δεύτερο μέρος καθώς ο Κρόος ανέλαβε πρωτοβουλίες στη μεσαία γραμμή και δοκίμασε το πόδι του με απευθείας εκτέλεση φάουλ αλλά ο Κόμπελ απομάκρυνε εντυπωσιακά.

Ο Γερμανός μέσος βρήκε σε εκτέλεση κόρνερ τον Καρβαχάλ στο 50′ με τον Ισπανό αμυντικό να μην καταφέρνει να σκοράρει όπως έκανε σε αντίστοιχη φάση στο 74′. Σε ακριβώς ίδιο κόρνερ στο πρώτο δοκάρι ο πολύπειρος δεξιός μπακ σκόραρε με κεφαλιά και πάγωσε τους φίλους της Ντόρτμουντ που είδαν την ομάδα τους να καταρρέει (μοναδική καλή στιγμή ένα πλασέ του Φίλκρουγκ από καλή θέση στο 63′).

 

Η Ρεάλ είχε προειδοποιήσει και στο 66′ με την επικίνδυνη σέντρα του Βινίσιους από τα αριστερά που πέρασε… ξυράφι από το κεφάλι του Μπέλιγχαμ κι έφυγε άουτ.

Οι Γερμανοί δεν μπόρεσαν ποτέ να συνέλθουν και δεν ανταποκρίθηκαν ξανά στην πίεση που δέχθηκαν. Ο Κόμπελ σταμάτησε τον Καμαβινγκά που δοκίμασε σουτ εκτός περιοχής αλλά και τον Νάτσο που πήγε να σκοράρει με κεφαλιά στην επόμενη φάση.

Η Βασίλισσα σφράγισε το τελικό αποτέλεσμα στο 83′ όταν από λάθος στην άμυνα των Γερμανών ο Μπέλιγχαμ άνοιξε αριστερά στον Βινίσιους που πολύ ψύχραιμα έκανε το 0-2 και χάρισε το τρόπαιο στην απόλυτη Βασίλισσα του κόσμου.

 

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ – ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 0-2

Σκόρερ: 74′ Καρβαχάλ, 83′ Βινίσιους

Γήπεδο: Γουέμπλεϊ

Διαιτητής: Βίντσιτς (ΣΛΟ)

Κίτρινες: Σλότερμπεκ, Ζάμπιτσερ, Χούμελς / Βινίσιους

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ (Έντιν Τέρζιτς): Κόμπελ, Ρίερσον, Χούμελς, Σλότερμπεκ, Μάατσεν, Τζαν (81′ Μάλεν), Ζάμπιτσερ, Σάντσο (88′ Μπάινο-Γκίτενς), Μπραντ (81′ Αλέ), Αντεγέμι (72′ Ρόις), Φίλκρουγκ

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά, Καρβαχάλ, Ρούντιγκερ, Νάτσο, Μεντί, Βαλβέρδε, Καμαβινγκά, Κρόος (85′ Μόντριτς), Μπέλιγχαμ (85′ Χοσέλου), Ροντρίγκο (90′ Μιλιτάο), Βινίσιους (90+4′ Λούκας)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς