Ο Ολυμπιακός Κυπελλούχος Ευρώπης: Μια υπέροχη ιστορία που όλοι προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν

Οι μέρες περνάνε, η ζωή κυλάει στους κανονικούς της ρυθμούς αλλά τίποτα πια δεν είναι το ίδιο: Θα πάρει καιρό σε όλη την Ελλάδα να συνειδητοποιήσει ότι ο Ολυμπιακός είναι Κυπελλούχος Ευρώπης

Είναι από τις στιγμές που δεν χωρούν πολλά λόγια. Δεν υπάρχουν πολλά που μπορείς να πεις. Υπάρχουν όμως πολλά που μπορείς να νιώσεις. Ο Ολυμπιακός στην κορυφή της Ευρώπης!

Ο Ολυμπιακός το έκανε και αυτό και πλέον δεν μοιάζει με ένα όνειρο τρελό, αλλά είναι η πραγματικότητα! Η διαδρομή μόνο στρωμένη με ροδοπέταλα δεν ήταν, όμως είχε την κατάληξη στον ομορφότερο προορισμό.

 

Μια διαδρομή στην οποία οι Ερυθρόλευκοι χρειάστηκε να κάνουν τη μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία των ευρωπαϊκών Κυπέλλων, όταν ηττήθηκαν με 1-4 από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο «Γ. Καραϊσκάκης». Και την έκαναν σε μια χρονιά που θα μείνει χαραγμένη για πάντα όχι μόνο στη μνήμη των φιλάθλων του Ολυμπιακού, αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Ο καθένας θα έχει να διηγηθεί τη δική του ιστορία για το βράδυ της 29ης Μαΐου του 2024, εκεί όπου ο χρόνος πάγωσε στο γκολ του Ελ Κααμπί και τα δευτερόλεπτα μέχρι το γκολ να επικυρωθεί από το VAR δεν περνούσαν. Μέσα σε όλα έπρεπε να… γίνει και αυτό, χαλάλι ωστόσο.

 

Η χώρα από άκρη σε άκρη κάηκε. Φυσικά επίκεντρο των πανηγυρισμών ο Πειραιάς, εκεί όπου γιόρτασε μέχρι το πρωί ο οργανισμός του Ολυμπιακού δημιουργώντας ένα μείγμα έξαλλων, εκρηκτικών και συγκινητικών πανηγυρισμών.

 

Στον Πειραιά ο κόσμος του Ολυμπιακού ευχαρίστησε τον αρχιτέκτονα και αναμορφωτή Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και τους ποδοσφαιριστές του, για όσες μαγικές στιγμές τους χάρισαν, για τα δάκρυα χαράς που έτρεχαν χωρίς σταματημό για πολλές ώρες.

Μια μεγάλη βραδιά που την έζησε γεμάτος συγκίνηση και ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου, Βαγγέλης Μαρινάκης. Καταλάβαινε κανείς ολόκληρο το βράδυ τη συγκίνηση που υπερκάλυπτε τη χαρά. Ήταν αυτός που πρώτος που κοίταξε να διορθώσει τα κακώς κείμενα προχωρώντας σε ριζοσπαστικές αλλαγές και δικαιώθηκε με τη μεγαλύτερη επιτυχία ελληνικής ποδοσφαιρικής ομάδας.

 

Μία ιστορία που γίνεται ακόμη πιο όμορφη καθώς συνδυάζεται με την κατάκτηση του Youth League της ομάδας Κ19 των Ερυθρολεύκων, με τον Ολυμπιακό να γίνεται η πρώτη ομάδα που κατακτά ευρωπαϊκό τίτλου σε Νέους και Άνδρες την ίδια σεζόν.

Φυσικά δεν θα μπορούσε να μην γίνει αναφορά στον μικρό Γιαννάκη, τον καλεσμένο του Ολυμπιακού στον μεγάλο τελικό, που έζησε με την ψυχή τους τις μαγικές στιγμές των Ερυθρόλευκων και σήκωσε κι αυτός την κούπα του Conference League. Μια σπουδαία κίνηση από πλευράς Πειραιωτών, για ένα παιδί που αποτελεί κόσμημα για τα ελληνικά γήπεδα και μπορεί να μας πάει όλους ένα βήμα μπροστά.

 

Συζητήσεις για το αγωνιστικό κομμάτι δεν χρειάζεται να γίνουν πολλές αυτή τη στιγμή. Όμως τι μπορεί να πει κανείς για την αύρα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ που τη μετέδωσε στους ποδοσφαιριστές του. Ο Βάσκος κατέκτησε για δεύτερη σερί χρονιά ευρωπαϊκό τρόπαιο μετά την κατάκτηση του Europa League με τη Σεβίλλη πέρυσι και σίγουρα δεν θέλει να είναι η τελευταία του.

Ο ίδιος ήταν… μαγεμένος από τον κόσμο του Ολυμπιακού και έβλεπε τους καρπούς της δουλειάς του. Ο 63χρονος τεχνικός που γύρισε το κουμπί όλης της σεζόν των Ερυθρολεύκων, το έκανε και το βράδυ της Τετάρτης κόντρα στη Φιορεντίνα όταν η ομάδα του έψαχνε τα πατήματα της ακόμα μετά από ένα… μουδιασμένο πρώτο ημίχρονο.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και το κυνήγι της ερυθρόλευκης ευτυχίας

Ο έμπειρος Ιμπόρα που κατέκτησε την 5η ευρωπαϊκή κούπα στην καριέρα του μετά τις 4 του Europa League. Ήρεμη δύναμη στο γήπεδο ο 36χρονος χαφ, που αγωνίστηκε και τα 120 λεπτά του αγώνα.

Τέλος, μια μικρή αναφορά στους Κώστα Φορτούνη και Παναγιώτη Ρέτσο. Όσα και να γραφτούν για τον αρχηγό του Ολυμπιακού είναι λίγα. Σχεδόν μια ζωή στον Πειραιά ήταν δίκαιο και έγινε πράξη να έχει αυτός το περιβραχιόνιο στον μεγάλο τελικό και να σηκώσει το τρόπαιο στον ουρανό της OPAP Arena. Πολλές επιτυχίες, αλλά παράλληλα δυσκολίες και δυστυχώς τραυματισμοί. Ο ίδιος ως συγκινημένος μετά το ματς είπε να συγκινήσει και όλους τους άλλους, δίνοντας τρομερές ατάκες. Δύσκολο να ξεχωρίσεις κάποια αλλά αν θα έπρεπε μία αυτή θα ήταν: «Είχα πει, όταν τραυματίστηκα πως ήθελα να με δει ο γιος μου, όπως ήμουν πριν. Το κατάφερα».

 

Όσο για τον Έλληνα αμυντικό, ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για τον ίδιο με κακές και καλές στιγμές, αλλά είχε το πιο όμορφο τέλος. Ούτε το χτύπημα στο κεφάλι μπορούσε να τον λυγίσει, με τον Παναγιώτη Ρέτσο να πραγματοποιεί την καλύτερη φετινή του εμφάνιση στο σημαντικότερο χρονικό σημείο. Τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους και θα αναλυθούν άλλη στιγμή, όπως αρμόζει στην αρχοντική εμφάνιση του 25χρονου αμυντικού.

Η περηφάνια του αλύγιστου Ρέτσου, η απάντηση στην κριτική και η αξέχαστη στιχομυθία με τον Μπαρτζώκα (vid)

Κυρίες και κύριοι, ζήστε το, συνειδητοποιήστε το, ο Ολυμπιακός είναι Κυπελλούχος Ευρώπης!

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Ελλάδα – Φινλανδία 3-0: Γαλανόλευκη υπεροχή στο Φάληρο και ιδανικό ντεμπούτο Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Γούρικη επιστροφή στο Καραϊσκάκη για την εθνική Ελλάδας, η οποία στο ντεμπούτο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες τη Φινλανδία (τρία γκολ, δύο δοκάρια) και έδειξε αποφασισμένη να γυρίσει ξανά στις μεγάλες στιγμές

Ιρλανδία – Αγγλία 0-2: Εύκολη επικράτηση στο πρώτο ματς μετά την αποχώρηση του Σάουθγκεϊτ

Με υπηρεσιακό προπονητή τον Λι Κάρσλι, η Αγγλία ξεκίνησε...

Ασύλληπτη Σταματοπούλου: Χρυσή Παραολυμπιονίκης στα 50μ. ύπτιο S4

Στην τελευταία της παρουσία σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 50μ. ύπτιο S4 και πανηγυρίζει μια τεράστια επιτυχία στην καριέρα της δίνοντας στην Ελλάδα το 13ο μετάλλιο

Παναθηναϊκός: Ανακοινώθηκε ο Οσμάν για τη σεζόν 2024/25

Μερικές ώρες μετά την αποκάλυψη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Τσεντί Οσμάν για έναν χρόνο

Εθνική: Ο Μασούρας θα χάσει και το ματς με την Ιρλανδία

Χωρίς τον Γιώργο Μασούρα θα παραταχθεί η εθνική Ελλάδας στο πρώτο (Φινλανδία) αλλά...

Ο Τσεντί Οσμάν γιορτάζει τη Γενοκτονία των Ποντίων: Ποιοι άφησαν στο σκοτάδι τον πατριώτη Δ. Γιαννακόπουλο; (pics)

Το πρόσφατο - και άκρως θλιβερό - παρελθόν του υπερεθνικιστή Τσεντί Οσμάν βγήκε στην επιφάνεια μετά την αποκάλυψη της επικείμενης μεταγραφής του στον Παναθηναϊκό και όλοι πλέον αναρωτιούνται για το πώς θα αντιδράσει ο δεδηλωμένος πατριώτης Δημήτρης Γιαννακόπουλος

Ιωαννίδης: Ο Γιοβάνοβιτς έχει πλάνο και ταυτότητα, θα γινόμαστε καλύτεροι

Με τρία γκολ και δύο δοκάρια, μια γεμάτη εμφάνιση...

Η Γερμανία σκόρπισε με 5 γκολ την Ουγγαρία, καθάρισε στο τέλος η Ολλανδία

Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισε η Γερμανία στην πρεμιέρα της...

Ελλάδα – Φινλανδία 3-0: Γαλανόλευκη υπεροχή στο Φάληρο και ιδανικό ντεμπούτο Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Γούρικη επιστροφή στο Καραϊσκάκη για την εθνική Ελλάδας, η οποία στο ντεμπούτο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες τη Φινλανδία (τρία γκολ, δύο δοκάρια) και έδειξε αποφασισμένη να γυρίσει ξανά στις μεγάλες στιγμές

Σταματοπούλου: Ήταν η τελευταία μου χρονιά, έλεγα πως θα δώσουμε ό,τι μπορούμε και το κάναμε (vid)

Δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος να ολοκληρώσει την παρουσία της...

Ολυμπιακός: Χαμός στο Λεωνίδιο για την κούπα του Conference League

Στο Λεωνίδιο βρέθηκε σήμερα (7/9) η κούπα του Conference...