29.4 C
Athens

Αθωώθηκαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ για το πανό συμπαράστασης στους δολοφόνους του Άλκη

Αθώοι κρίθηκαν τρεις οπαδοί του ΠΑΟΚ που κατηγορούνταν για την ανάρτηση πανό στο γήπεδο της Τούμπας, το οποίο ανέγραφε «Αδέλφια κρατάτε γερά», περιεχόμενο το οποίο, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, απευθυνόταν στους 12 κατηγορούμενους για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού.

Το πανό είχε αναρτηθεί σε ευρωπαϊκή αναμέτρηση του «Δικεφάλου του Βορρά» με την Μίντιλαντ, λίγες μέρες μετά την προφυλάκιση των 12 κατηγορουμένων για την δολοφονική επίθεση εναντίον του 19χρονου φοιτητή στην Χαριλάου, ενώ είχε προκαλέσει εισαγγελική παρέμβαση.

Συνολικά κατηγορήθηκαν πέντε άτομα για το αδίκημα της υποκίνησης σε πράξεις βίας, με τον Αθλητικό Νόμο, και είχαν ταυτοποιηθεί από την εξέταση του βιντεοληπτικού υλικού από τις κάμερες ασφαλείας του γηπέδου της Τούμπας. Δύο εξ αυτών παραπέμφθηκαν να δικαστούν λόγω ανηλικότητας σε Δικαστήριο Ανηλίκων και αθωώθηκαν.

Οι υπόλοιποι τρεις κλήθηκαν να δικαστούν στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, το οποίο έκρινε ότι το επίδικο πανό και η αναγραφόμενη σ’ αυτό φράση δεν θα μπορούσε να παρακινήσει σε πράξεις βίας.

Μόνο ένας εξ αυτών παρέστη στο δικαστήριο και οι υπόλοιποι εκπροσωπήθηκαν από πληρεξούσιους δικηγόρους.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς