27.6 C
Athens

Έλληνας διεθνής ποδηλάτης καταδικάστηκε για ενδοοικογενειακή βία

Σε ποινή φυλάκισης 14 μηνών καταδικάστηκε διεθνής ποδηλάτης, για την υπόθεση ξυλοδαρμού της γυναίκας του, τον περασμένο Ιούνιο.

Η 31χρονη είχε μεταφερθεί το καλοκαίρι του 2023 στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου με σπασμένη μύτη, καταγγέλλοντας πως ξυλοκοπήθηκε άγρια μπροστά στο ανήλικο παιδί της από τον πρώην σύζυγό της, γνωστό πρωταθλητή της ποδηλασίας.

Σύμφωνα με την καταγγελία, το απόγευμα της 6ης Ιουνίου πήγε στο σπίτι του πρώην συζύγου της για να παραλάβει το παιδί τους, όταν ο 34χρονος άρχισε να καταγράφει με το κινητό του τηλέφωνο τις αντιδράσεις του παιδιού υποστηρίζοντας πως δεν ήθελε να ακολουθήσει τη μητέρα του.

Η 31χρονη αντέδρασε και τον έσπρωξε, με τον γνωστό αθλητή να την γρονθοκοπεί στη μύτη. Η γυναίκα πήγε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου προκειμένου να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες ενώ ο 34χρονος μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου και κατέθεσε μήνυση σε βάρος της για ενδοοικογενειακή βία, με αποτέλεσμα να συλληφθεί η 31χρονη.

Η γυναίκα υπέβαλε μήνυση με τη σειρά της, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να συλλάβουν τον άνδρα, ο οποίος ήταν μέλος της ολυμπιακής ομάδας στους Αγώνες του Λονδίνου το 2012, με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Χθες μετά από πολλές αναβολές, η υπόθεση εκδικάστηκε, με τον 34χρονο να καταδικάζεται σε 14 μήνες φυλάκιση.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς