27.5 C
Athens

ΠΑΟΚ: Είχε ξεχάσει τι θα πει ισοπαλία!

Η προηγούμενη εντός έδρας ισοπαλία του ΠΑΟΚ, πριν το χθεσινό 1-1 με τον Άρη, είχε σημειωθεί πριν από δύο χρόνια και μία ημέρα, με αντίπαλο την Ξάνθη του Λουτσέσκου!

Στις 25 Σεπτεμβρίου 2016, η Ξάνθη του Ραζβάν Λουτσέσκου είχε παραταχθεί με άμυνα-μπετόν στην Τούμπα και έκανε την έκπληξη κρατώντας μέχρι τέλους το 0-0 για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Αυτή αποδείχθηκε και η τελευταία εντός έδρας ισοπαλία για τον ΠΑΟΚ μέχρι χθες, που ο Άρης του απέσπασε ισοπαλία 1-1 για το Κύπελλο, ακριβώς δύο χρόνια και μία ημέρα μετά!

Στο διάστημα αυτό, ο «Δικέφαλος» (εκτός του ότι πήρε τον Λουτσέσκου για προπονητή) έδωσε 50 επίσημους αγώνες ως γηπεδούχος σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη και ο απολογισμός του ήταν 39 νίκες και 11 ήττες –με δύο από τις ήττες να είναι με μηδενισμό, στα περσινά ντέρμπι με Ολυμπιακό και ΑΕΚ. Οι 50 αγώνες χωρίς «Χ» συνιστούν φυσικά ρεκόρ στην ιστορία του, από τότε τουλάχιστον που καθιερώθηκε η Α’ Εθνική (το 1959-60).

Πολύ καιρό, όμως, είχε να φέρει ο ΠΑΟΚ ισοπαλία εντός και εκτός έδρας στις εγχώριες διοργανώσεις (μια και στην Ευρώπη έφερε «Χ» στα εκτός έδρας παιχνίδια με Σπαρτάκ και Μπενφίκα). Από τις 26 Νοεμβρίου 2017, όταν απέσπασε 2-2 από τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη με το γκολ του Λέο Μάτος στην εκπνοή, ο «Δικέφαλος» έδωσε 30 αγώνες με απολογισμό 26 νίκες και 4 ήττες.

Μένει να δούμε πόσο θα αντέξει το σερί χωρίς ισοπαλία εντός έδρας σε πρωτάθλημα και πλέι οφ, το οποίο έχει φτάσει αισίως τα 33 παιχνίδια (πάντα μετά το 0-0 με την Ξάνθη προ διετίας). Το κοντέρ αυτήν τη στιγμή γράφει 29 νίκες και 4 ήττες για τον ΠΑΟΚ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς