32.5 C
Athens

Μάντσεστερ Σίτι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-2: Κυπελλούχος Αγγλίας μετά από 8 χρόνια και ευρωπαϊκό εισιτήριο

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έφτασε τα 13 κύπελλα Αγγλίας (ένα λιγότερο από την πολυνίκη Άρσεναλ) και με τη σημερινή της νίκη γιόρτασε εκτός από την κούπα και το εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League

Εκδίκηση για τον περσινό χαμένο τελικό Κυπέλλου Αγγλίας στο τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς στο Γουέμπλεϊ πήρε απέναντι στη μισητή συμπολίτισσα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι Κόκκινοι Διάβολοι επιβλήθηκαν με 2-1 της Μάντσεστερ Σίτι και κατέκτησαν για 13η φορά στην ιστορία τους το Κύπελλο (FA Cup) και πρώτη μετά από οχτώ χρόνια!

 

Πέρα από το τρόπαιο όμως, το σημαντικό για την ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ είναι πως εξασφάλισε το ευρωπαϊκό εισιτήριο – που δεν πήρε από το πρωτάθλημα – με τη Νιούκαστλ να βγαίνει χαμένη αφού εκείνη ήταν που ήθελε τη Μάντσεστερ Σίτι να κατακτήσει το τρόπαιο και να επωφεληθεί ως η 7η της βαθμολογίας. Παράλληλα, η Τσέλσι θα βρεθεί στα προκριματικά του Conference!

Ουσιαστικά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πάτησε πάνω στο εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο όπου με σκόρερ τους δύο 19χρονους (Γκαρνάτσο και Μέινου) σόκαρε τη Μάντσεστερ Σίτι που αντέδρασε με μεγάλη καθυστέρηση και δεν μπόρεσε να πανηγυρίσει δεύτερο σερί νταμπλ μια εβδομάδα μετά την κατάκτηση του τίτλου.

Η πίεση στο δεύτερο μισό αποδείχθηκε καταλυτική στα πρώτα λεπτά με τον Γκαρνάτσο να δημιουργεί την πρώτη φάση του αγώνα στο 9′ και τους Πολίτες να δυσκολεύονται να κάνουν το παιχνίδι τους κυκλοφορώντας την μπάλα.

Στο 30′ από βαθιά μπαλιά στην πλάτη της άμυνας των Πολιτών με αποδέκτη τον Γκαρνάτσο, η μπάλα έσκασε στο χόρτο και από την αναπήδηση ο Γκβάρντιολ γύρισε προς τα πίσω με κεφαλιά χωρίς να δει ότι ο Έντερσον είχε βγει εκτός της εστίας του.

Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός της Σίτι εκμεταλλεύτηκε το λάθος και σε κενή εστία πλάσαρε για το 0-1.

 

Εννέα λεπτά αργότερα, οι Κόκκινοι Διάβολοι ξεδίπλωσαν υποδειγματική αντεπίθεση που ξεκίνησε από την άμυνα και δίκαια βρήκαν δεύτερο γκολ.

Η μπάλα έφτασε στον Ράσφορντ που στα αριστερά έβγαλε μια τρομερή μακρινή μπαλιά με αποδέκτη τον Γκαρνάτσο, εκείνος κοντρόλαρε και έκανε πάσα στον Μπρούνο Φερνάντες στη μεγάλη περιοχή, με τον Πορτογάλο να προσποιείται ότι θα πλασάρει και να ανοίγει στον Μέινου που έπιασε ένα εκπληκτικό πλασέ για το 0-2.

 

Τίποτα δεν λειτούργησε καλά για την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, η οποία είχε τρεις τελικές που πέρασαν απαρατήρητες στο πρώτο μέρος και χρειάστηκε διπλή αλλαγή στην έναρξη του δευτέρου μέρους και φωνές στα αποδυτήρια για να βελτιώσει την εικόνα της.

Ο Χάλαντ στο 55′ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι με δυνατό σουτ, ενώ στο 60′ ο Ονάνα με σπουδαία επέμβαση απομάκρυνε σε κόρνερ το δύσκολο μακρινό σουτ του Γουόκερ. Η μεγαλύτερη φάση του αγώνα καταγράφηκε στο 64′ όταν ο Άλβαρες βγήκε τετ α τετ από πλάγια θέση αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Η Μάντσεστερ Σίτι μείωσε στο 87ο λεπτό, όταν ο Ντοκού από τα αριστερά συνέκλινε και έπιασε το δυνατό σουτ στην κλειστή γωνία του Ονάνα, ο οποίος αιφνιδιάστηκε με αποτέλεσμα να έχει κακή αντίδραση και να βλέπει την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του.

 

Ωστόσο, δεν κατάφερε να πετύχει κάτι περισσότερο αφού η Γιουνάιτεντ άντεξε στην πίεση και εξασφάλισε το τρόπαιο για να κλείσει με γλυκό τρόπο μια γενικά κακή σεζόν.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Πεπ Γκουαρδιόλα): Ορτέγκα, Γουόκερ, Στόουνς, Άκε (46′ Ακάντζι), Γκβάρντιολ, Ρόδρι, Κόβατσιτς (46′ Ντοκού), Μπερνάρντο Σίλβα, Φόντεν, Ντε Μπρόινε (57′ Άλβαρες), Χάλαντ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ (Έρικ Τεν Χαγκ): Ονάνα, Γουάν-Μπισάκα, Βαράν, Μαρτίνες (73′ Έβανς), Νταλότ, Μέινου, Άμραμπατ, Ράσφορντ (74′ Χόιλουντ), Γκαρνάτσο (90+3′ Λίντελοφ), ΜακΤόμινεϊ (90+3′ Μάουντ), Μπρούνο Φερνάντες

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς