25.7 C
Athens

Παναθηναϊκός: Τέλος ο Φατίχ Τερίμ, με υπηρεσιακό τον Χρήστο Κόντη κόντρα σε Ολυμπιακό και Άρη

Ο Γιάννης Αλαφούζος αποφάσισε την απομάκρυνση του Φατίχ Τερίμ μετά τη συντριβή στην Τούμπα και την απώλεια του πρωταθλήματος - Με υπηρεσιακό τον Χρήστο Κόντη οι Πράσινοι στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και στον τελικό Κυπέλλου με τον Άρη

Παρελθόν από τον πάγκο του Παναθηναϊκού αποτελεί ο Φατίχ Τερίμ, με τον Γιάννη Αλαφούζο να παίρνει την απόφαση να απομακρύνει άμεσα τον Τούρκο προπονητή, ο οποίος ανέλαβε για να οδηγήσει τους Πράσινους στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και τελικά τους αφήνει στην 4η θέση.

Οι εξελίξεις έτρεξαν μετά τη συντριβή των Πρασίνων στην Τούμπα με 4-1 από τον ΠΑΟΚ και προκειμένου να μη χαθεί η 3η θέση και το Κύπελλο (στις 25/5 ο τελικός με τον Άρη), ο πρόεδρος της ΠΑΕ αποφάσισε να πορευθεί με υπηρεσιακό προπονητή τον Χρήστο Κόντη στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια (19/5 η τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό).

Ο Έλληνας προπονητής αποτέλεσε για 2,5 χρόνια τον άμεσο συνεργάτη του Ιβάν Γιοβάνοβιτς αλλά απομακρύνθηκε στις 26 Δεκεμβρίου όταν αποχώρησε ο Σέρβος κόουτς. Ο Κόντης ανέλαβε μεσούσης της σεζόν τον Βόλο και μπόρεσε με εντυπωσιακό ντεμαράζ στα πλέι άουτ να εξασφαλίσει την παραμονή των Θεσσαλών. Πιθανότερος συνεργάτης του όπως και στον Βόλο αναμένεται να είναι ο Αλέξανδρος Τζιόλης.

Σε 26 αναμετρήσεις σε πρωτάθλημα και Κύπελλο με τον Φατίχ Τερίμ στον πάγκο, ο Παναθηναϊκός μέτρησε 14 νίκες, 6 ισοπαλίες και 6 ήττες.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς