Ολυμπιακός – ΑΕΚ 2-0: Την έστειλε για… Όρτα και ο τίτλος θα κριθεί στη Θεσσαλονίκη!

Με δυο γκολ του τρομερού Αντρέ Όρτα ο Ολυμπιακός πάτησε την Ένωση και έδωσε τη δυνατότητα στον ΠΑΟΚ να στεφθεί πρωταθλητής με δική του νίκη στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης την Κυριακή

Έκοψε τον βήχα στην ΑΕΚ ο Ολυμπιακός στο καυτό Καραϊσκάκη (2-0) και έκλεισε τα φετινά εντός έδρας παιχνίδια του με την ιδανική παράσταση μπροστά στον κόσμο του!

Με πρωταγωνιστή τον απίθανο Αντρέ Όρτα, οι Ερυθρόλευκοι – που έπαιξαν πολύ ωραίο ποδόσφαιρο – πήραν ένα τρίποντο που τους φέρνει στην 3η θέση και στο +2 από τον Παναθηναϊκό πριν το μεταξύ τους ντέρμπι στο «Απόστολος Νικολαΐδης» όπου οι Πειραιώτες χρειάζονται έναν βαθμό για να κλειδώσουν το ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσα από τη Super League και ανεξαρτήτως του τι θα συμβεί στον τελικό του Conference με τη Φιορεντίνα στις 29 Μαΐου στην ΑΕΚ Αrena.

Από την άλλη, η ΑΕΚ δεν κρατά την τύχη στα χέρια της μετά την ήττα στο Φάληρο αφού και να κερδίσει τη Λαμία, πρέπει να ευελπιστεί σε γκέλα του ΠΑΟΚ κόντρα στον Άρη στο Χαριλάου ώστε να πάρει δεύτερο σερί πρωτάθλημα. Ο Δικέφαλος του Βορρά έγινε το φαβορί και στο φώτο φίνις θα κριθεί η κατάταξη από την 1η ως την 4η θέση!

Σπουδαία εμφάνιση από τον Ολυμπιακό που έπιασε από τον… λαιμό την Ένωση – η οποία είχε το μεγάλο κίνητρο – και της έδειξε ότι είναι το αφεντικό με έναν Όρτα να λάμπει και με παίκτες που… γυάλιζε το μάτι τους αφήνοντας τους Κιτρινόμαυρους χωρίς επιλογή!

Η πίεση ήταν εκείνη που έκανε τη διαφορά αφού ο Ολυμπιακός μπόρεσε να βραχυκυκλώσει πλήρως την ΑΕΚ και να επιβληθεί στο χορτάρι απειλώντας από το ξεκίνημα. Το γυριστό του Φορτούνη στο 6′ δεν βρήκε στόχο, αλλά βρήκε το πλασέ του Ελ Κααμπί στο 11′ με τον Στάνκοβιτς να απομακρύνει σε κόρνερ με τα πόδια.

Η μεγαλύτερη φάση των φιλοξενούμενων καταγράφηκε στο 37′ όταν ο Ελίασον από πλεονεκτική θέση στο γύρισμα του Λιβάι Γκαρσία έστειλε την μπάλα άουτ.

Ο Γιόνσον πέρασε αντί του Σιντιμπέ στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους με τον Ματίας Αλμέιδα να περνά τον Πινέδα στο δεξί άκρο και τον Δανό στη μεσαία γραμμή. Ο Ολυμπιακός πίεσε ψηλά για να περιορίσει την ανάπτυξη της ΑΕΚ και το πέτυχε ενώ απείλησε με δύο μακρινά σουτ του Τσικίνιο (47′) και του Όρτα (55′) που κράτησαν σε επαγρύπνηση τον Στάνκοβιτς.

Ο Αυστριακός τερματοφύλακας κινδύνευσε να δει την εστία του να παραβιάζεται στο 61′ όταν η εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη κατέληξε στο δοκάρι.

Η Ένωση είχε απειλήσει μόνο με μια κεφαλιά του Αραούχο από στημένη φάση και τίποτα περισσότερο… Η μάχη του κέντρου είχε χαθεί πλήρως και ο Ολυμπιακός βρήκε την ευκαιρία του στο 65′.

Ο Ποντένσε με βαθιά μπαλιά βρήκε τον Ελ Κααμπί που κινήθηκε άψογα και έπιασε την κεφαλιά για να διώξει ο Στάνκοβιτς. Στην εξέλιξη της φάσης ο Μαροκινός φορ μάζεψε την μπάλα και γύρισε προς τον Όρτα που έπιασε ένα ασύλληπτο σουτ και έγραψε το 1-0.

Οι Κιτρινόμαυροι κατάφεραν να φανούν απειλητικοί στα τελευταία λεπτά με δύο ευκαιρίες του Τσούμπερ. Ο Ελβετός υποχρέωσε σε επέμβαση τον Τζολάκη στο 85′ και σε μια ακόμα πιο δύσκολη στη συνέχεια, με τον Έλληνα τερματοφύλακα να ανταποκρίνεται άψογα και τον Ολυμπιακό να σφραγίζει τη νίκη στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Όρτα από δύσκολη θέση έπιασε το σουτ και αιφνιδίασε τον Στάνκοβιτς για να διαμορφώσει το τελικό σκορ και να δώσει το έναυσμα για τους πανηγυρισμούς!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΕΚ 2-0

Γήπεδο: Γ. Καραϊσκάκης

Σκόρερ: 65′, 90+2′ Όρτα

Διαιτητής: Στίλερ (ΓΕΡ)

Κίτρινες: Κίνι, Τσικίνιο / –

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι, Ντόη, Κάρμο, Αποστολόπουλος (69′ Κίνι), Έσε, Τσικίνιο (88′ Καρβάλιο), Όρτα, Ποντένσε (81′ Μαρτίνς), Φορτούνης, Ελ Κααμπί

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ (46′ Γιόνσον), Βίντα, Κάλενς, Χατζισαφί, Ελίασον (70′ Μάνταλος), Σιμάνσκι, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (62′ Άμραμπατ), Αραούχο (62′ Πόνσε), Λιβάι Γκαρσία (70′ Τσούμπερ)

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Μπαρτζώκας: Δεν επιτρέπεται να σουτάρουμε με 22% στο τρίποντο, ο Φαλ δίνει δυναμική σε κάθε είδους άμυνα

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα απέναντι στο μαχητικό Περιστέρι...

Ολυμπιακός – Περιστέρι 79-74: Ο Πετρούσεφ βγήκε μπροστά και έστειλε τους Ερυθρόλευκους στον τελικό

Το αξιόμαχο Περιστέρι έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό, όμως οι Ερυθρόλευκοι με πρώτο σκόρερ τον Βεζένκοφ και τον Πετρούσεφ να βγαίνει μπροστά στα κρίσιμα, πήραν τη νίκη και προκρίθηκαν στον τελικό του Super Cup

Γιαζίτζι: Έκανε σπουδαία πράγματα ο Ολυμπιακός, ήδη νιώθω σαν στο σπίτι μου

Ο Γιουσούφ Γιαζίτζι ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό και τίθεται...

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Γιαζίτζι

Ο Ολυμπιακός επισημοποίησε τη συμφωνία με τον Τούρκο επιτελικό μέσο, Γιουσούφ Γιαζίτζι, ο οποίος τίθεται στη διάθεση του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

Παναθηναϊκός – Άρης 81-68: Εύκολη πρόκριση κόντρα στους ελλιπέστατους Κίτρινους

Η διαφορά ποιότητας μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη είναι έτσι...

Κονελιάνο – Μιλάνο 3-2: Βασίλισσα στη Ρώμη με 7ο σερί Super Cup, έζησε μοναδική εμπειρία η Κωνσταντινίδου

Μοναδικά παράσταση μπροστά σε 10.300 (ρεκόρ προσέλευσης) φίλους του...

Μπαρτζώκας: Δεν επιτρέπεται να σουτάρουμε με 22% στο τρίποντο, ο Φαλ δίνει δυναμική σε κάθε είδους άμυνα

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα απέναντι στο μαχητικό Περιστέρι...