29.4 C
Athens

ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Η αστυνομία δεν άφησε κανένα περιθώριο για παρουσία κόσμου στο Πανθεσσαλικό»

Ένας ακόμη τελικός – παρωδία της ΕΠΟ θα διεξαχθεί πίσω από κλειστές πόρτες και με μόλις 30 προσκλήσεις σε κάθε φιναλίστ στο Πανθεσσαλικό ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Άρη στις 25 Μαϊου.

Ο ισχυρός άνδρας του Άρη, Θόδωρος Καρυπίδης, ξέσπασε σε τοποθέτησή του κατά της ΕΠΟ φέρνοντας ως παράδειγμα τα μέτρα ασφαλείας που θα παρθούν για την παρουσία οπαδών του Ολυμπιακού στον τελικό του Conference League στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Από την πλευρά της η ΠΑΕ Παναθηναϊκός πήρε θέση για την όλη συνθήκη τονίζοντας πως ήταν ξεκάθαρα αρνητική η στάση της Αστυνομίας για παρουσία κόσμου και κατά συνέπεια δεν είχε νόημα το τι θα πει η κάθε ομάδα.

Θυμίζουμε πως ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος, υποστήριξε πως ο Άρης ήθελε φιλάθλους και των δύο ομάδων στον τελικό, αλλά ο Παναθηναϊκός όχι.

Μπαλτάκος: Ο Άρης ήθελε φιλάθλους αλλά ο Παναθηναϊκός όχι, το θέμα είναι τι λέει ο νόμος

Η θέση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:

«H τοποθέτηση της Αστυνομίας δεν άφησε κανένα περιθώριο, κρίνοντας το Πανθεσσαλικό ακατάλληλο για να φιλοξενήσει αγώνες με κόσμο, βάσει του πρόσφατου νόμου, αφού δεν έχουν τοποθετηθεί κάμερες, τουρνικε και το λογισμικό για το access control. Επίσης η ΕΠΟ ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος για να ολοκληρωθούν οι εργασίες στο Πανθεσσαλικό.

Να ληφθεί υπόψη ότι η προθεσμία για τα έργα δεν είναι η ημέρα του αγώνα αλλά 4 μέρες νωρίτερα, οπότε και θα πραγματοποιηθεί αυτοψία του γηπέδου από την Αστυνομία, ώστε να δώσει τελική έκθεση σχετικά με την καταλληλότητα ή όχι του Πανθεσσαλικού για να διεξαχθεί τελικός με φιλάθλους.

Κατόπιν αυτών το τι λέει η κάθε ομάδα δεν έχει κανένα νόημα και ουσία. Ως προς τον αριθμό των προσκλήσεων η Αστυνομία είπε ότι αφού βάσει νόμου το Πανθεσσαλικό δεν πληροί τις προϋποθέσεις, οι προσκλήσεις πρέπει να είναι 30 σε κάθε ομάδα. Την ίδια θέση εκφρασαμε και εμείς, από τη στιγμή που η Αστυνομία δεν εγγυάται την ασφάλεια για περισσότερο κόσμο».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς