Μπαλτάκος: Ο Άρης ήθελε φιλάθλους αλλά ο Παναθηναϊκός όχι, το θέμα είναι τι λέει ο νόμος

ΕΠΟ και Παναθηναϊκός απέρριψαν το αίτημα του Άρη μέσω του Θόδωρου Καρυπίδη για τοποθέτηση καμερών έστω και την τελευταία στιγμή στο Πανθεσσαλικό και κάπως έτσι ένας ακόμη τελικός Κυπέλλου θα διεξαχθεί με άδεια καρεκλάκια, όπως και πέρυσι.

Σε τοποθέτησή του μετά τη σημερινή (14/5) σύσκεψη στα γραφεία της Ομοσπονδίας ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος, τόνισε πως ο Άρης ήθελε την παρουσία κόσμου και των δύο ομάδων στις κερκίδες, ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του ήταν αρνητικός, αλλά στο τέλος μετράει το τι λέει ο νόμος, όπως ανέφερε σχετικά.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι η ΕΠΟ θα υποβάλλει αίτημα στον Υπουργό Αθλητισμού για να δοθούν περισσότερες από 30 προσκλήσεις σε κάθε ομάδα.

Αναλυτικά τα λόγια του:

«Δεν είναι θέμα συμφωνίας. Η ΕΠΟ αποφασίζει. Ακούμε τις ομάδες, αλλά αποφασίζει η ΕΠΟ. Η απόφαση, όπως έχουμε πει πολλές φορές είναι Πανθεσσαλικό, κι αυτό δεν αλλάζει, γιατί αυτό λέει η προκήρυξη.

Όσον αφορά το θέμα των φιλάθλων, επειδή όπως ξέρετε το γήπεδο αυτό δεν έχει κάμερες δεν μπορεί να γίνει ο αγώνας παρουσία φιλάθλων.

Θα γίνει όπως λέει ο νόμος, δηλαδή με 30 προσκλήσεις σε κάθε ομάδα και 30 προσκλήσεις στην ΕΠΟ. Επειδή αντιλαμβανόμαστε κι εμείς το πρόβλημα των ομάδων, αλλά και το δικό μας πρόβλημα, της ΕΠΟ, ότι θα ήταν απαραίτητο να έχουμε περισσότερη δυνατότητα σε προσκλήσεις, θα υποβάλλουμε αίτημα στον Υπουργό Αθλητισμού, ούτως ώστε να δοθεί ειδική άδεια για περισσότερες προσκλήσεις, ας πούμε 300.

Αν αυτό γίνει, θα έχουμε τις προσκλήσεις που θα εγκριθούν. Αν όχι, αυτές που λέει ο νόμος, δηλαδή 30 σε κάθε ομάδα και 30 στην ΕΠΟ.

Σήμερα θα στείλουμε το αίτημά μας. Φαντάζομαι θα απαντήσουν άμεσα, δεν μπορώ να απαντήσω εγώ για το Υπουργείο».

Για το αν έπεσε άλλη πρόταση στο τραπέζι είπε: «Οι προτάσεις ήταν δύο. Η μεν πλευρά του Παναθηναϊκού δεν ήθελε να υπάρχουν φίλαθλοι στο γήπεδο, το έχει πει αυτό ο κ. Αλαφούζος και δημόσια.

Η πλευρά του Άρη ήθελε να υπάρχουν φίλαθλοι στο γήπεδο, αλλά όπως σας είπα το θέμα δεν είναι τι θέλουν οι ομάδες. Και σε αυτό το ζήτημα δεν είναι καν τι θέλει η ΕΠΟ. Είναι τι θέλει ο νόμος.

Ο νόμος λέει με σαφήνεια αν δεν υπάρχουν κάμερες, ο αγώνας γίνεται χωρίς φιλάθλους με 30 προσκλήσεις σε κάθε έναν από τους τρεις, την ΕΠΟ και τις δύο ομάδες».

 

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Μπαρτζώκας: Δεν επιτρέπεται να σουτάρουμε με 22% στο τρίποντο, ο Φαλ δίνει δυναμική σε κάθε είδους άμυνα

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα απέναντι στο μαχητικό Περιστέρι...

Ολυμπιακός – Περιστέρι 79-74: Ο Πετρούσεφ βγήκε μπροστά και έστειλε τους Ερυθρόλευκους στον τελικό

Το αξιόμαχο Περιστέρι έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό, όμως οι Ερυθρόλευκοι με πρώτο σκόρερ τον Βεζένκοφ και τον Πετρούσεφ να βγαίνει μπροστά στα κρίσιμα, πήραν τη νίκη και προκρίθηκαν στον τελικό του Super Cup

Γιαζίτζι: Έκανε σπουδαία πράγματα ο Ολυμπιακός, ήδη νιώθω σαν στο σπίτι μου

Ο Γιουσούφ Γιαζίτζι ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό και τίθεται...

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Γιαζίτζι

Ο Ολυμπιακός επισημοποίησε τη συμφωνία με τον Τούρκο επιτελικό μέσο, Γιουσούφ Γιαζίτζι, ο οποίος τίθεται στη διάθεση του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

Παναθηναϊκός – Άρης 81-68: Εύκολη πρόκριση κόντρα στους ελλιπέστατους Κίτρινους

Η διαφορά ποιότητας μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη είναι έτσι...

Μπολόνια – Αταλάντα 1-1: O Σάμαρτζιτς έδωσε τον βαθμό στο 90′ κόντρα στην ομάδα του Ιταλιάνο

Η Μπολόνια κρατούσε μια μεγάλη νίκη στα χέρια της...

Κονελιάνο – Μιλάνο 3-2: Βασίλισσα στη Ρώμη με 7ο σερί Super Cup, έζησε μοναδική εμπειρία η Κωνσταντινίδου

Μοναδικά παράσταση μπροστά σε 10.300 (ρεκόρ προσέλευσης) φίλους του...

Μπαρτζώκας: Δεν επιτρέπεται να σουτάρουμε με 22% στο τρίποντο, ο Φαλ δίνει δυναμική σε κάθε είδους άμυνα

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα απέναντι στο μαχητικό Περιστέρι...