26.7 C
Athens

Απόλλων – Ολυμπιακός 8-16: Κυπελλούχοι οι Ερυθρόλευκοι για 25η φορά με σούπερ εμφάνιση

Ο αυτοκράτορας Ολυμπιακός πανηγύρισε για 7η σερί φορά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας και έφτασε τα 70 τρόπαια αποκλειστικά στο πόλο Ανδρών

Το Κύπελλο στο πόλο Ανδρών βάφτηκε ερυθρόλευκο στο κολυμβητήριο του Λαιμού στη Βουλιαγμένη! Ο Ολυμπιακός στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας για 25η φορά στη σπουδαία ιστορία του και 7η διαδοχική επικρατώντας πολύ εύκολα με 8-16 του Απόλλωνα Σμύρνης, o οποίος έκανε την έκπληξη και έδωσε το «παρών» σε τελικό για πρώτη φορά.

 

Η ομάδα του Χέρβο Κόλιανιν κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της σεζόν με μια σειρά από εντυπωσιακές εμφανίσεις στο Final 8 και επιβεβαίωσε την ανωτερότητά της κόντρα σε πολύ δυνατούς αντιπάλους ενώ πια στοχεύει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και έχει μπροστά της και τον πολύ μεγάλο στόχο του ευρωπαϊκού αφού θυμίζουμε πως έχει προκριθεί στο Final Four του LEN Champions League που θα διεξαχθεί στη Μάλτα.

Κυπελλούχος Ελλάδας στο πόλο Γυναικών ο Εθνικός για πρώτη φορά, 13-11 τον Ολυμπιακό στα πέναλτι

Ο τελικός με τον Απόλλωνα στον Λαιμό ήταν ουσιαστικά υπόθεση ενός οκταλέπτου μετά το 3-3 του πρώτου. Οι Ερυθρόλευκοι πάτησαν γκάζι με διαφορετικούς πρωταγωνιστές και με επιμέρους 1-5 άνοιξαν τη διαφορά στα πέντε τέρματα και δεν κοίταξαν ξανά πίσω για να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του τροπαίου με πολλούς παίκτες σε εξαιρετική βραδιά.

 

Ο Δήμου με τέσσερα γκολ ήταν ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού ενώ από δύο σημείωσαν οι Γενηδουνιάς και Βάμος, όσα είχε ο Γωνιωτάκης που ήταν πρώτος σκόρερ του Απόλλωνα.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 8-16

ΤΑ ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 3-3, 1-5, 2-3, 2-5

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος 1, Μπογκντάνοβιτς 1, Μόκκας, Τρούλος, Δίπλαρος, Σουσιασβίλι 1, Χονδροκούκης 1, Γωνιωτάκης 2, Γαρδίκας 1, Τσαχειλίδης, Σολανάκης 1, Καβουσανός, Τόττης, Τσιαβαλιάρης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χρβόγε Κόλιανιν): Ζερδεβάς, Βάμος 2, Γενηδουνιάς 2, Φουντούλης 1, Γούβης 1, Δερβίσης 1, Μπούσλιε, Αλαφραγκής 1, Δήμου 4, Νικολαΐδης 1, Παπαναστασίου 1, Δαμίγος, Γκίλλας 2.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς