27.5 C
Athens

Οιωνός τίτλου για τον ΠΑΟΚ το 4 στα 4

Οιωνός τίτλου ήταν για τον ΠΑΟΚ και οι «3x3» νίκες στο ξεκίνημα, όμως με τις «4x4» τον έκανε ακόμα πιο... ισχυρό

Ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε το ρεκόρ καλύτερης εκκίνησης στην ιστορία του στην Α’ Εθνική με την τέταρτη νίκη του επί της ΑΕΚ (2-0) και καλείται να επιβεβαιώσει και φέτος το ρητό η «αρχή είναι το ήμισυ του παντός». Διότι την προηγούμενη φορά που ξεκίνησε με «4×4», το 1984-85, κατέκτησε το πρωτάθλημα και την πρώτη, το 1972-73, το έχασε στις λεπτομέρειες από τον Ολυμπιακό.

Μεγαλύτερες ομοιότητες με το ξεκίνημα της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου, είχε εκείνο του ΠΑΟΚ του Βάλτερ Σκότσικ, το 1984-85. Τότε που με πρωταγωνιστές τους Χρήστο Δημόπουλο, Ράντε Πάπριτσα και Γιώργο Σκαρτάδο, νίκησε διαδοχικά τον Απόλλωνα με 3-1 (εκτός), τον Αρη με 2-0 (εντός), τον Εθνικό με 2-1 (εκτός) και στο τέταρτο ματς τον Ολυμπιακό στην Τούμπα με 1-0. Έναν Ολυμπιακό που κι εκείνος, όπως η ΑΕΚ χθες, είχε πάει στο ντέρμπι με «3×3» νίκες. Πέμπτη διαδοχική νίκη δεν κατάφερε να πετύχει ο ΠΑΟΚ, μια και στο ματς που ακολούθησε έμεινε στο 2-2 με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, γλιτώνοντας μάλιστα την ήττα με γκολ του Θωμά Σίγγα λίγο πριν τη λήξη.

Το 1972-73, ο μεγάλος ΠΑΟΚ του Λες Σάνον με τους Γιώργο Κούδα, Στάυρο Σαράφη, Αχιλλέα Ασλανίδη, Χρήστο Τερζανίδη και τον αείμνηστο Δημήτρη Παρίδη, έφτασε στο «4×4» νικώντας κατά σειρά την Ομόνοια Λευκωσίας με 3-1 (εντός), τα Τρίκαλα με 1-0 (εκτός), τον Ολυμπιακό με 1-0 και τον Φωστήρα με 3-0 (αμφότερους εντός). Το σερί δεν πήγε παραπέρα, μια και στο πέμπτο ματς στο Αιγάλεω υποχρεώθηκε σε ισοπαλία 2-2 από το «Σίτι» (και τότε απειλήθηκε με ήττα, μια και έχανε με 2-0 στο ξεκίνημα).

Φέτος, ο επόμενος αντίπαλος του ΠΑΟΚ είναι ακόμα πιο δύσκολος: ο Ολυμπιακός, την προσεχή Κυριακή στο Καραϊσκάκη (20:30). Ο «Δικέφαλος» θα επιδιώξει το «5×5» για να βελτιώσει το ρεκόρ του, όμως και η ομάδα του Πειραιά θα έχει τις δικές της βλέψεις, ιδίως αν έχει περάσει νικηφόρα απόψε από τη Νέα Σμύρνη και τον υποδεχθεί ως πρωτοπόρος.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς