27.5 C
Athens

Πάει για πρωτιά μετά από τις 28 Ιανουαρίου

Το αποτέλεσμα του ντέρμπι της Τούμπας δίνει στον Ολυμπιακό την ευκαιρία να μείνει μόνος στην κορυφή, με νίκη στη Νέα Σμύρνη, για πρώτη φορά μετά τις 28 Ιανουαρίου

Οκτώ μήνες χωρίς να είσαι μόνος σου στην κορυφή δεν είναι πολλοί για τις περισσότερες ομάδες. Είναι, όμως, για τον Ολυμπιακό, ο οποίος έχει την ευκαιρία να φιγουράρει από το βράδυ της Δευτέρας μόνος πρώτος στη βαθμολογία, αν νικήσει τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη.

Η τελευταία φορά συνέβη αυτό ήταν στην 18η αγωνιστική του περσινού πρωταθλήματος. Στις 21 Ιανουαρίου 2018, οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 3-0 την Ξάνθη στο Φάληρο (26′ πέν., 57′ Ανσαριφάρντ, 69′ Φορτούνης) στο δεύτερο ματς του Όσκαρ Γκαρθία στον πάγκο και διατηρήθηκαν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Εκεί δηλαδή που τους είχε αφήσει ο Τάκης Λεμονής με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου.

Ο Ολυμπιακός ήταν μόνος πρώτος με 41 β. έναντι 40 του ΠΑΟΚ μέχρι το απόγευμα της 28ης Ιανουαρίου. Τότε που ο ΠΑΟΚ νίκησε 1-0 τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο με το πολυσυζητημένο πέναλτι του Πρίγιοβιτς στο 87′ και λίγες ώρες αργότερα οι Πειραιώτες άφησαν δύο βαθμούς στην Τρίπολη, με το 1-1 κόντρα στον Αστέρα (21′ Ιγκλέσιας/39′ πέν. Ανσαριφάρντ). Μία εβδομάδα αργότερα ήρθε και η εντός έδρας ήττα με 2-1 από την ΑΕΚ και η αφαίρεση βαθμών για την εισβολή των οπαδών και όλα τελείωσαν.

Η αντίστοιχη τιμωρία που κουβαλάει από πέρυσι ο ΠΑΟΚ του στερεί τη δυνατότητα να έχει σήμερα 12 βαθμούς, με τις τέσσερις νίκες που έχει πετύχει (το ίδιο ισχύει και για τον Παναθηναϊκό). Έτσι, ο Ολυμπιακός έχει την ευκαιρία να μείνει μόνος πρώτος, πολύ πιο σύντομα απ’ ό,τι ίσως θα περίμεναν πολλοί.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς